To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Kenet - Wto 07 Paź, 2014

Jakarti napisał/a:
a jakby sie tak ubezpieczyc od niezachowanych gabarytów żony? :rotfl: :rotfl:

:jupi: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

M - Wto 07 Paź, 2014

PiTT napisał/a:
kosmita napisał/a:
Tylko z drugiej strony dlaczego z powodu błędu urzędnika dzieci czy wnuki przedsiębiorcy mają spłacać długi ? :)

tu zaczynam wnikac glebiej w temat
oczywiscie jesli naruszenie jest ewidentne i spowodowane wylacznie zla wola urzednika to powinien poniesc konsekwencje, ale wymierzone przez jego pracodawce
czy wina jest sluszna orzeka sąd
oczywiscie wiadomo jak jest w tym kraju i nie zawsze mozna liczyc na sprawiedliwosc, mimo wszystko uwazam ze urzednik powinien odpowiadac swoja glowa tylko w uzasadnionych przypadkach a nie z automatu w kazdej sprawie

No pewnie ze nie, tylko tam gdzie ewidentnie doprowadzil sam do czyjejs szkody.
Bardzo szybko by zniknely takie sprawy.

bizon - Wto 07 Paź, 2014

Oprócz rozgraniczenia na pomyłki i ewidentne przypadki złej woli, to jak zwykle przy takim temacie ciśnie mi się na usta, że urzędnicy też są różni. Decyzje i wytyczne jak postępować i załatwiać to wydają osoby na stanowiskach. Pani Krysia w okienku, to sobie może co najwyżej być niesympatyczna, ale za wiele do powiedzenia nie ma i raczej nikomu wielomilionowego interesu swoimi humorami nie zamknie. Więc równanie wszystkich urzędników to średnia opcja.
No i słowem wyjaśnienia, skoro już mają odpowiadać finansowo, u mnie obowiązującą pensją, za którą pracują setki ludzi, jest 1970 brutto.

kamil - Śro 08 Paź, 2014

Bizon...Pani w okienku interpretuje przepisy, wydaje decyzje i puszcza dalej. Jej przełożony często nie zapoznając się ze sprawą klepie to i sprawa zamknięta i obywatel Kowalski nagle musi zapłacić 40 tys koła pln bo Pani zinterpretowała przepis o uldze w ten sposób, ze kredyt konsolidacyjny nie jest hipotecznym (pomimo wpisu do hipoteki !) i ślepo stosuje się do ustawy (która była bublem prawnym) i została już znowelizowana, ale co z tego. I tak szary Kowalski zostaje z problemem 40 k niesłusznie naliczonego podatku :) I teraz zaczyna się batalia, nerwy, sądy. Kogo to stres i nerwówka, Pani z okienka ? Takich "banalnych" spraw są tysiące + jakieś kurioza na miliony gdzie dziesiątki ludzi traci firmy-prace..itd.
Jakarti - Śro 08 Paź, 2014

po pierwsze
kamil napisał/a:
40 tys koła pln

to chyba jednak 40tys albo 40 kola

po drugie
kamil napisał/a:
zaczyna się batalia, nerwy, sądy

wygrales? :D

kamil - Śro 08 Paź, 2014

jeszcze nie wiem...zaczyna się kolejna analiza w kolejnym Urzędzie ...zobaczymy.

ps. nie czepiaj się :faja:

Jakarti - Śro 08 Paź, 2014

bardziej mi zależało na drugim pytaniu
rozumiem, ze pierwsze to wynik stresu :D

powodzenia na sciezce walki urzedowej!

bizon - Śro 08 Paź, 2014

kamil napisał/a:
Bizon...Pani w okienku interpretuje przepisy, wydaje decyzje i puszcza dalej. Jej przełożony często nie zapoznając się ze sprawą klepie to i sprawa zamknięta i obywatel Kowalski nagle musi zapłacić 40 tys koła pln bo Pani zinterpretowała przepis o uldze w ten sposób, ze kredyt konsolidacyjny nie jest hipotecznym (pomimo wpisu do hipoteki !) i ślepo stosuje się do ustawy (która była bublem prawnym) i została już znowelizowana, ale co z tego. I tak szary Kowalski zostaje z problemem 40 k niesłusznie naliczonego podatku :) I teraz zaczyna się batalia, nerwy, sądy. Kogo to stres i nerwówka, Pani z okienka ? Takich "banalnych" spraw są tysiące + jakieś kurioza na miliony gdzie dziesiątki ludzi traci firmy-prace..itd.

No i znowu dochodzimy do zrównywania wszystkich. Panie w okienkach U MNIE mogą co najwyżej zdecydować, czy sobie herbatę posłodzić czy nie. Nie mogą samodzielnie wydać żadnych decyzji, kazać Ci zapłacić 40k, albo nawet 40kk, nie mogą tych decyzji nawet przygotować, to nie ich działka. One są maszynami biurowymi do przetwarzania papierów. Z 800 osób, które u mnie pracują 600 to właśnie takie panie.

Rasputin - Śro 08 Paź, 2014

bizon napisał/a:
Z 800 osób, które u mnie pracują 600 to właśnie takie panie

O kurdę ale macie dupeczek w robocie :]

M - Śro 08 Paź, 2014

Ja pisalem o celowym dzialaniu/niekompetencji urzednika ktore doprowadza do strat a nie o przybijaniu pieczatki urzedu na kopercie pisma przed wyslaniem.
PiTT - Śro 08 Paź, 2014

Bizon jestes naczelikiem US w Łodzi? :)
zefir - Śro 08 Paź, 2014

nie , on moze naczelników zwalniać :D
M - Śro 08 Paź, 2014

DROP TABLE BIURWY :rotfl:
bizon - Śro 08 Paź, 2014

PiTT napisał/a:
Bizon jestes naczelikiem US w Łodzi? :)

bym dawno miał bana :D
nie nie, ja tylko posuwam koleżanki z pracy ;)
a bardziej serio to inny resort.

Kamill - Czw 09 Paź, 2014

:wall: http://warszawa.gazeta.pl...ml#BoxSlotI3img