Anonymous - Pią 24 Paź, 2014 uwazasz ze lepiej dolozyc kasy?nie nada sie do przegladania netu?bedzie mulił?uzywek troche sie boje,kupie i zaraz sie cos zjebiebizon - Pią 24 Paź, 2014 powiem tak, dostalem kiedys laptopa za 1k i poza tym, ze sie przydal na kilku wyjazdach, to lezy w szufladzie, bo jego wydajnosc jest dla mnie nieakceptowalna. zaznaczam, ze ten sprzet ma juz pare lat, i sie sporo pozmienialo, ale moje osobiste doswiadczenie jest takie, ze za 1k to sie nie ma co spodziewac niczego dobrego.
do firmy kupuje laptopy po 3.5k, one tez sluza tylko do worda i przegladarki i jak dla mnie jest to poziom akceptowalny, ale nie komfortowy. sam pracuje na drozszych, ale tez mam oczywiscie wieksze wymagania.
imho, w nowych laptopach cos nadajacego sie do uzytku to bedzie, strzelam, od 2k w gore. chodzi o to, zeby to nie byl najbardziej budzetowy szajs, oparty o najgorsze jakosciowo komponenty, ktory bedzie sie sypal, a do tego po 2 miesiacach bedzie mulil tak, ze sie bedzie go chcialo wyrzucic za okno. sporo osob u mnie w firmie kupuje prywatnie takie wynalazki, a pozniej przychodza co troche, ze to nie teges, a tamto nie sreges.
no ale, co podkreslam bardzo mocno, to tylko i wylacznie moje osobiste przemyslenia, zaden ze mnie spec w tym temacie. no i oczywiscie lekko mi sie to mowi, bo ja za to placic nie musze. ale gdybym musial, to bym poszedl do swojego dobrego kumpla, ktory specjalizuje sie w budowaniu uzywanych laptopow w fajne konfiguracje i sprzedaje je w dobrych pieniadzach i bym wzial od niego. i jakby sie cos zjebalo za rok i bym nie mial gwarancji to bym pewnie bluznil, ale przynajmniej ten rok bym komfortowo klikal a sie nie wkurwial Anonymous - Pią 24 Paź, 2014 kumam.wiec co bys polecił?bizon - Pią 24 Paź, 2014 no i widzisz, tu sie zaczyna problem... bo nic bym ci nie polecil
kazdy nowy sprzet to loteria. zostaje rycie netu w poszukiwaniu testow i opinii i podejmowanie decyzji na tej podstawie. w takiej kategorii cenowej nie mam najbledszego pojecia co kupic.
ahas, i jak mi bedziesz chcial jebnac na wigilii za sianie zametu, to spoko Kamill - Pią 24 Paź, 2014 Hp elitebook 8470p. Kup uzywke. Z 8gb chodzi jak szatan. 50 zakladek w przegladarce. Serwer aplikacji, kilka moich narzędzi. Jak by do tego dysk ssd trafić to bedzie jeszcze lepiej.Anonymous - Pią 24 Paź, 2014 zapomnialem dopisac ze podnosze budzet do 2 tys
moje dotychczasowe doswiadczenia z lapkami sa takie ze mam w domu 2,oba kupione z 5-6 lat temu
jeden to asus za 1800,wtedy jeden z tanszych na rynku,chodzi zupelnie bezproblemowo,drugi to hp za3500 z ktorym sa problemy od poczatku,jebie sie na potege a wolny jak polskie sądysiema - Pią 24 Paź, 2014 rabarbar, jak Cię dizajn nie odrzuca, to:
http://allegro.pl/laptopy...g-v6-p-3-e-1021
Idź obmacaj, wybierz najładniejszego, niech Ci włożą SSD do środka i nie zajedziesz go przez 3 lata. W 100% zgadam się z Bizonem. Ja osobiście od dawna używam tylko serii T albo X Lenovo. Zawsze używki.Anonymous - Sob 25 Paź, 2014 siema, wyglad mnie nie odrzuca bo nie ma dla mnie znaczenia
Przekonaliscie mnie do kupienia czegos drozszego.Jeszcze jedno pytanko-ile trzeba dac za jakiegos nowego,takiego ktory nie bedzie zbyt wolny i nie zjebie sie po roku?Bonczek - Sob 25 Paź, 2014 rabarbar, wiem ze to moze byc karkołomne, ale ... Moze kupic używanego maca i wrzucić do niego dysk SSD albo jakies dopasione Vaio w używce i zrobic to samo? Anonymous - Sob 25 Paź, 2014 a co jest takiego fajnego w tych dyskach ssd ?Anonymous - Sob 25 Paź, 2014 taka ciekawostka
http://wyborcza.pl/1,7547...ml#BoxSlotI3imgbizon - Sob 25 Paź, 2014
rabarbar napisał/a:
a co jest takiego fajnego w tych dyskach ssd ?
przyspiesza działanie dowolnego kompa od 100 do 1000%
a na serio klasyczny dysk to najgorsze waskie gardlo w wydajnosci. ssd jest o wiele szybszy. bierzesz nawet starego chrupka, wymieniasz mu dysk na ssd i nagle masz zapierdzielajacy komp.Chloru - Sob 25 Paź, 2014
siema napisał/a:
Idź obmacaj, wybierz najładniejszego, niech Ci włożą SSD do środka i nie zajedziesz go przez 3 lata. W 100% zgadam się z Bizonem. Ja osobiście od dawna używam tylko serii T albo X Lenovo. Zawsze używki.
Mam półroczne T440s w którym pęka obudowa. Nie, nie wbijałem nim gwoździ. Gwoździe wbijam młotkiem a nie packą z gównolitu. Może mam pecha ale bym się 2 razy zastanowił zanim kupię kolejnego lapka Lenovo.PiTT - Sob 25 Paź, 2014 Rabi koniecznie bierz z ssd przynajmniej na system
ja mam tak w sluzbowym lenovo
ssd 64 giga na winde i jakies programy + chyba 1tb klasyczny
wszystko sie zmiescilo i nie musialem rezygnowac z dvd
jak wroce moge Ci pokazac tego lenovo
rok temu kosztowa 3,3k w x-komie
tak to super sprzet bo full hd i niezla grafika
ogarnia wiekszosc gier a na pewno samochodowki w ktore glownie grywam na kierze
jak chcesz cos wypasnego i bezproblemowego to bierz macbooka pro, ja w zasadzie tylko na nim pracuje w domu, tego lenovo uzywam tylko do pracy i gier
macbook 13 z retina i ssd, kosmos jak dla mnie i po ponad roku uwazam go za jeden z lepszych zakupow elektronicznych w moim zyciu Anonymous - Sob 25 Paź, 2014 siema, Niestety te ibm w wiekszosci okazały sie letko chujowe(jakieś piksele,pęknięcia itd)
Zaproponowali mi np.takiego Dell-a,wyjdzie ok 1k pln z ssd 120gb
http://allegro.pl/dell-e6...4652408155.html
Warto ?
PiTT, nie stac mnie na macbooka,ja biednym spawaczem jestem