To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Chloru - Sob 25 Paź, 2014

rabarbar, miałem taką służbówkę (albo kolejny model 6420, nie pamiętam). Jedna rzecz jaka się zjebała to fabryczny dysk. Tutaj masz SSD - w tym budżecie to może być fajny sprzęt. Ponegocjuj z nimi min. 4 GB RAM.
zefir - Nie 26 Paź, 2014

ja po moim bieżącym Lenovo, serdecznie dziekuje i tez jestem na etapie kupowania lapka do domu.

chyba skonczy sie na Macbooku Air, bo jak ogladam rynek laptopów 11-13 cala pod Winde to tylko Sony i jakies inne modele w okolicach 4-5 tysiecy jakos sa wykonane , wszystko inne magia plastiku

PiTT - Nie 26 Paź, 2014

mozna uzywke dostac w niezlej kasie
Kamill - Nie 26 Paź, 2014

Ja dalej polecam hp z serii biznes (z koncowka p o ile sie nie myle) jak ktoś nie ma zamiaru na tym grać. Miałem już 4szt w tym prywatnego mam od ponad 5 lat (kupiłem roczną używke) i nigdy nie miałem z żadnym problemu, zawsze uzywany na kanapie kocu czy kolanach, nigdy sie nie przegrzał. Do kazdego w uzywce po taniosci dostepne sa akcesoria jak stacja dokujace mniejsze wieksze, podstawki, stoliki. Zasilacze pasuja miedzy wszystkimi modelami i rocznikami.
zefir - Nie 26 Paź, 2014

dajcie jakies konkretne modele, bo ja potrzebuje kupic kompa z ssd ale stricte pod office i neta. Liczy sie bateria plus rozmiar max 13,3 cala ale 11 tez ujdzie bo sobie podepne pod zew monitor.
PiTT - Nie 26 Paź, 2014

lenovo y580 i5 z ssd 128gb + 1000gb, 12ramu (tak nietypowo)
taki zestaw kosztowal 3,4 brutto

bob.dsk - Nie 26 Paź, 2014

zefir napisał/a:
dajcie jakies konkretne modele, bo ja potrzebuje kupic kompa z ssd ale stricte pod office i neta. Liczy sie bateria plus rozmiar max 13,3 cala ale 11 tez ujdzie bo sobie podepne pod zew monitor.

Jeśli chodzi o net i office polecam MacBook Pro 13 o ile OS X ci nie przeszkadza no i bateria jest mega kozak. W moim starym Macu po 5 latach trzyma ok 3-4h.

Anonymous - Nie 26 Paź, 2014

Cud sie stał,przyjebałem z łapy mojemu lapkowi,zrobiłem jakies odzyskiwanie ustawień fabrycznych czy inny format (naprawde nie wiem co dokładnie) i narazie wszystko działa (kolejny przypadek potwierdzający moją teze ze przemoc jest dobra i działa ;D ),to nie zmienia faktu ze i tak musze kupic inny bo ten sie pewnie zaraz znowu zjebie.

Podpowiedzcie mi jaki darmowy program antywirusowy sciągnąć

Kamill - Nie 26 Paź, 2014

Jak nie chcesz zamulić kompa to najlepeij nic na stale nie instaluj. Sciagnij odpal wyczysc dysk z wirusow i odinstaluj bo nawpieprza Ci roznych monitorów które zamulą kompa. A jezeli korzystasz z chrome i nie podłączasz cudzych pen drive to raczej nic nie zlapiesz.
Antywirusa jakiegos konlretnego nie polece. Moze kaspersky? Ale oporcz tego odpal ad aware usunie inne szpiegujące oprogramowanie.

bizon - Nie 26 Paź, 2014

eset - nie jest darmowy, ale zdecydowanie polecam inwestycje
Miniac - Nie 26 Paź, 2014

zefir napisał/a:

Lenovo X240 - poza średnio udanym touchpadem nie używałem lepszego laptopa (są dwie baterie w laptopie i od 7miu do 13godzin pracy xD ). Ultrabook HP Envy też bardzo bardzo fajny i udany. Zawsze faworytem był DELL, ale aktualnie nie robi nic godnego uwagi...

anjas - Pon 27 Paź, 2014

To teraz coś dla niedowiarków:

Proponuję np. zwrócić uwagę jak w 1:08 testujemy nowy tunel aerodynamiczny, choć cały materiał jest godny polecenia.

bob.dsk - Pon 27 Paź, 2014

anjas napisał/a:
To teraz coś dla niedowiarków:

Proponuję np. zwrócić uwagę jak w 1:08 testujemy nowy tunel aerodynamiczny, choć cały materiał jest godny polecenia.

Miniac - Pon 27 Paź, 2014

Dwustu chętnych na tego SAMa?? Czy oni mylą zainteresowanie z "lajkami" xD

Jak mi to kolega skomentował na FB - "motoryzacyjne Amber Gold" :wall:

kosmita - Pon 27 Paź, 2014

Już ogłaszają jakąś limited edyszyn 33 sztuki, żeby chociaż 3 zrobili i sprzedali