Turbulencje? Nie. VTEC.kosmita - Wto 09 Gru, 2014 Albo kolejny, który głupieje na starość albo ma już obiecany udział w przyszłych zyskach http://www.miastopoznaj.p...ozniej-zniknie2Kenet - Wto 09 Gru, 2014 Ale co on takiego złego powiedział? Bo moim zdaniem samą prawdę. Ktoś tam chce postawić mieszkaniówkę, albo centrum handlowe i zarobić miliony. Ktoś w ratuszu dostanie ile trzeba i podpisze co trzeba.
Znaczna większość ludzi w tym kraju ma w dupie istnienie tego obiektu. Parę tysięcy osób które się tym jara, oraz kilkaset które się tam ściga nic nie zmieni.Kamill - Wto 09 Gru, 2014 Mój ziomek z Poznania mówi że wiekszosc mieszkańców nie wie że mają tor w mieście. Akurat dzisiaj typ w pracy który mieszka tam od urodzenia pytał mnje czy jest owalny i jak to wogole wygląda bo nigdy nie był kosmita - Wto 09 Gru, 2014 Kenet, nie powiesz chyba, że Hołowczyc, który wciąż w mediach jest nr 1 jeśli chodzi o motorsport i rozpoznawalność, poprzez swoje wypowiedzi nie ma wpływu na odbiór przez ludzi takiego obiektu jak TP ? Ja nie mówię, że mówi nieprawdę, tylko, że jeśli faktycznie mu zależy na istnieniu TP to powinien powstrzymać się od takich wypowiedzi, że tor musi zniknąć, bo to słaby biznes, bo to jest tylko przyspieszy jego likwidację. Do tego mówi, że marzy żeby tam jeszcze raz pojeździć, jakby to było coś faktycznie nieosiągalnego nawet dla zamożnego człowieka
No i tak trochę pie.rdoli od rzeczy:
Cytat:
W tej chwili nowoczesne tory w większości organizowane są na ulicy. Robi się odpowiednie przygotowanie i globalnie patrząc, to te ulice, przy niewielkim przebudowaniu mogą tworzyć, miejski wyścigowy tor. Wtedy w mieście można zorganizować wielkie imprezy. Tak to się w tej chwili robi na świecie.
Kenet - Wto 09 Gru, 2014 Tylko, że tym co mówi Hołek jara się te same kilka tysięcy osób w kraju, które wiedzą o istnieniu TP. Faktycznie lepiej z naszego punktu widzenia byłoby jakby powiedział, że nie wyobraża sobie tego kraju bez TP, ale powiedział co powiedział.
Drugą część o marzeniu typowy janusz może odczytać też tak - Skoro Hołek marzy żeby pojechać na Poznań, to tam musi być zajebiście. Może i ja powinienem pojechać?
Ile ludzi przyszło na trybuny podczas rundy WSMP, a ile na "tor uliczny" podczas Verva Street Racing?
Wyścigi już w zasadzie w PL umarły. Rajdy umierają. Nie będzię relacji w TV ogólnodostępnych to niedługo ludzie przestaną kojarzyć kto to Hołek (o ten pan co w śniadaniówkach mówi coś o pustyni, wydmach i samochodach, a kiedyś był jakimś mistrzem czegoś), pamiętać będzie te parę tysięcy, o których wspomniałem.
Teraz w mediach królem rajdów jest Frog, a wyścigów Adam Małysz. Kubica tylko się rozbija bo jest bogaty i go stać, pewnie złodziej.Bonczek - Wto 09 Gru, 2014 I pijak!Marek23 - Wto 09 Gru, 2014 Kenet, musisz kupić fure i startować. Choćby CC, za bardzo się dołujesz Kenet - Wto 09 Gru, 2014 Nie po to sprzedawałem ostatnio, żeby teraz kupować. Poza tym - w Warszawie nie ma gdzie startować.
Są fajne pomysły na rozwinięcie i nową klasę w BMW Challenge. Jak wypali to może w 2016. Póki co motocykle.Cartoon - Śro 10 Gru, 2014
Cytat:
Na portalu scigacz.pl ukazał się tekst (autor Lovtza v. Marcin Lowicki), w którym zostałem przedstawiony jako zwolennik likwidacji Toru Poznań, człowiek który nic nie rozumie (pewnie przez podeszły wiek) z tego o co chodzi w ściganiu, biznesie i w życiu w ogóle. W dodatku zostałem lobbystą... Poszło o mój wywiad, którego udzieliłem jakiemuś lokalnemu portalowi przy okazji wizyty w Poznaniu. Zapytany jak od strony biznesowej widzę przyszłość Toru Poznań (na którym ścigałem się gdy Lovtzy zapewne nie było jeszcze na świecie), zatroskany stwierdziłem, że jeśli włodarzom nie uda się znaleźć formuły jego rozwoju (bo co się nie rozwija to się zwija) to prawdopodobnie w pewnej perspektywie zostanie on wchłonięty przez lotnisko lub miasto. I choć dalej powiedziałem, że trzeba stworzyć system edukacji młodych adeptów wyścigów, żeby mogli tam trenować ( a nie jak teraz jeżdżą tylko ci których stać na zapłacenie słonych opłat), to żądny krwi Lovtza uznał mnie za zwolennika likwidacji toru, a nawet zdrajcę! Młody człowieku, może warto postarać się przeczytać mój wywiad ze zrozumieniem i nie reagować alergią, bo ktoś powiedział, że nad Torem zbierają się czarne chmury. Oczywiście można zamknąć oczy i stwierdzić że Tor rozwija się świetnie, gości z roku na rok coraz lepsze imprezy, pewnie za 2-3 lata zobaczymy tam F1 i Moto GP. Ale prawda jest taka, że od lat prawie nic się nie zmieniło, brak paddock'ów, trybun, restauracji i całego zaplecza, które sprawi, że będzie on atrakcyjny dla organizatorów wielkich imprez. A może mylę się??? Łatwo dla chwilowej popularności w necie przyj...ć komuś znanemu, zrobić z niego zdrajcę. Być prawdziwym macho! Miałem nadzieję, że ten wywiad obudzi trochę osoby zarządzające torem, władze miasta, regionu, ścigantów. Trzeba walczyć o Tor Poznań! Jeśli prześpimy jeszcze rok, dwa, trzy to może się okazać, że jest za późno...
Kamill - Śro 10 Gru, 2014 Mimo wszystko podtrzymuje swoje słowa.was79 - Wto 16 Gru, 2014 Ale gościu dzisiaj przypałował na DTŚ w słup http://www.tvs.pl/informa...wiadukt#galleryKamill - Wto 16 Gru, 2014 Nie wiem jak u Was(79), ale w Wawie jest miejscami tak chujowo ślisko po tym jak posypali solą i siadła mgła, bo jakieś błoto się porobiło. Ostatnio sam miałem takie ratowanie że mało nie wjechałem w dupę bmw 6, a uciekając zepchnąłem z pasa auto, które jechało obok, a prędkość prawie przepisowa.