To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

was79 - Pią 06 Lut, 2015

Jakarti napisał/a:
ile razy w roku dostajecie mandat?
mnie wychodzi tak raz na 1,5 - 2 lata :D

Od 19 lat ani jednego :faja:

Kamill - Pią 06 Lut, 2015

was79 napisał/a:
Jakarti napisał/a:
ile razy w roku dostajecie mandat?
mnie wychodzi tak raz na 1,5 - 2 lata :D

Od 19 lat ani jednego :faja:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: ROJ, a TY? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Jakarti - Pią 06 Lut, 2015

az tak? :D
Cartoon - Pią 06 Lut, 2015

Siadly napisał/a:
Czy brak słowa "do" w tej tabelce to błąd, czy faktycznie koniec z widełkami?

Ma nie być widełek tylko kwoty na stałe

Anonymous - Pią 06 Lut, 2015

mandaty zachodnio europejskie,zarobki nadal wschodnie
Kenet - Pią 06 Lut, 2015

W radiu usłyszałem, że dzisiaj to zostało uchwalone, także do wyborów nikt nie czekał. Za przekroczenie prędkości w zabudowanym o ponad 50 km/h obligatoryjnie na miejscu zdarzenia policjant odbierze dokument i stracimy uprawnienia na 3 miesiące. Jeśli w ciągu trzech miesięcy złapią takiego delikwenta podczas jazdy, okres bez prawka wydłuża się do pół roku, a jeszcze raz odbiera uprawnienia na stałe i trzeba iść na egzamin.

Od teraz jazda bez danej kategorii to nie wykroczenie, a przestępstwo zagrożone karą do 2 lat pozbawienia wolności. Połowa motocyklistów z Warszawy ma problem :]

Oczywiście, że to jest skok na kasę te wyższe mandaty. Przecież oni nie łapią w miejscach niebezpiecznych tylko na 4ech pasach gdzie radośnie ktoś ustawi 50-60 i jest miejsce żeby się niepostrzeżenie skitrać.

Cartoon - Pią 06 Lut, 2015

http://www.tvn24.pl/nowe-...y,512739,s.html

jeszcze przez senat musi przejść...

Kenet - Pią 06 Lut, 2015

A tu jeszcze nie ma nic o mandatach, czyli jednak czekają ze wszystkimi fajerwerkami.
siema - Pią 06 Lut, 2015

Trzeba będzie zrobić sobie prawo jazdy na Ukrainie/w Czechach/gdziekolwiek i jeździć na zagranicznym...
Sibu - Pią 06 Lut, 2015

Nie, trzeba wypier... z tego grajdołu.
siema - Pią 06 Lut, 2015

Sibu napisał/a:
Nie, trzeba wypier... z tego grajdołu.

W ten sposób myśląc będziesz wypierdalał całe życie.

arssss - Pią 06 Lut, 2015

siema, jak masz meldunek w PŁ to takie prawko nic Ci nie daje,jesteś traktowany jakbyś miał polskie prawko.
siema - Pią 06 Lut, 2015

Ja rzucam luźny pomysł, ale na zdrowy rozsądek w jaki sposób polska policja może wystąpić np. do czeskiej policji o to, by cofnęli mi uprawnienia za wykroczenie które wykroczeniem w Czechach nie jest? Co z tego, że jestem polakiem, skoro polskiego prawa jazdy nie mam, a czeskie?
Tak sobie teoretyzuję...

Edit: Generalnie uważam, że zawsze istnieje w społeczeństwie pewien poziom 'wkurwu', który powoduje, że przestajesz akceptować to, że ktoś robi z ciebie konia na każdym kroku i społeczeństwo zaczyna kombinować. Tak będzie jak podatki wzrosną za bardzo, tak będzie jeśli ceny wzrosną za wysoko, itd....
I tak uważam, że będzie jak będą takie mandaty przy 40kach na każdym gównianym zakręcie i (wyprzedzając nieco rzeczywistość), gdy nastawiają wszędzie fotoradarów.

Sibu - Pią 06 Lut, 2015

siema napisał/a:
W ten sposób myśląc będziesz wypierdalał całe życie.

W sumie masz rację. Lepiej zostanę milionerem i będę wtedy dysponował, głównym w tym kraju, argumentem pozwalającym na zmianę czegokolwiek.

Z każdym rokiem dzieje się tutaj coś, co ma za zadanie uśmiercić pasję motoryzacyjną.

siema napisał/a:

Ja rzucam luźny pomysł, ale na zdrowy rozsądek w jaki sposób polska policja może wystąpić np. do czeskiej policji o to, by cofnęli mi uprawnienia za wykroczenie które wykroczeniem w Czechach nie jest?

W innych krajach unii chyba można dostać zakaz prowadzenia pojazdów na ich terenie, więc uprawnienia masz, ale nie możesz z nich skorzystać.

Alexxx - Pią 06 Lut, 2015

Sibu napisał/a:
Z każdym rokiem dzieje się tutaj coś, co ma za zadanie uśmiercić pasję motoryzacyjną

Czy dobrze rozumiem, że mandaty za przekroczenie prędkości to uśmiercenie pasji motoryzacyjnej czy to taki daleko idący skrót myślowy do faktu zamknięcia toru w Lublinie itp?