budzik - Sob 07 Lut, 2015 Spoko, mi ostatnio zabrali dowód za NIEPRZYKRĘCONY akumulator....
Siema i Roj mają 100% racji.Anonymous - Sob 07 Lut, 2015 +1roj - Sob 07 Lut, 2015 dla mnie i tak hitem jest historia jak gość, któremu ukradli lusterka z samochodu zadzwonił żeby to zgłosić na policję.
Więc policja przyjechała, dali do zrozumienia, że takimi rzeczami się nie zajmują (z góry wiadomo, że nie będzie oglądania nagrań z okolicznych kamer itp.) ale żeby nie jeździć na pusto to zabrali zgłaszającemu dowód za to, że zaparkowany pojazd był niesprawny
i tu dochodzimy do tego o czym pisałem.
Prawo pozwala na zatrzymanie dowodu rej. pojazdu, który nie ma zewn. lusterek - bardzo dobrze.
Tylko jaką trzeba być tępą kurwą żeby na podstawie tego zapisu zatrzymać go w takiej sytuacji?Anonymous - Sob 07 Lut, 2015 nie no kurwa nie wierze MoRToN - Sob 07 Lut, 2015 Nie no chyba jakiś internetowy farmazon. Za zatrzymany niesprawny pojazd raczej nie ma opcji.
Chociaż po stłuczce też potrafią zabrać.zefir - Sob 07 Lut, 2015 bzdura jakas,
mi jak ukradli lusterka, to Policja przyjechala i zrobila ogledziny, a jak zapytalem czy moge tak jechac do ASO, powiedzieli ze nie ma problemu, chyba ze trafi sie służbista, do dostałem wizytówke policjanta na którego mogę sie powołać.
ja sie ciesze ze zmienia taryfikator i mozliwosc zabrania prawo jazdy, bo to co ludzie odpierdalaja na drodze to juz jakas masakra, zwlaszcza przedstawiciele handlowi i taryfiarze.roj - Sob 07 Lut, 2015 Z przykładów, których jestem pewny to znajomy, który śmigał dostawczakiem zarabiając na rodzinę został za coś tam zatrzymany.
Wnikliwa kontrola.. No i m.in. kazali mu zaciągnąć ręczny i bujnąc furę na biegu. Przjebali się, że ręczny słabo trzyma. No to jeszcze jedna próba.. Przy zaciąganiu za drugim razem strzeliła mu linka (przy policjancie!).
Zabrali mi dowód i powiedzieli (!!!) że nie może jechać tylko musi go zlawetować (kto wie jaki koszt lawety na dużego dostawczaka w WWa).
No i gadka, że fura zarabia, że przecież ręczny po pierwsze nie jest niezbędny do bezpiecznego dojechania do domu/mechanika a po drugie linka pękła przy badaniu więc kurwa litości i człowieczeństa trochę..
Nie dało się.
Tyle prawo vs jego egzekwowanie.
znając tę historię jestem w stanie uwierzyć w tę o ukradzionych lusterkachwas79 - Sob 07 Lut, 2015 Z tego smutku związanego z pierdololo mandatowe, poszedłem pojeździć top down. Dobrze, że jest pilotka skórzana, bo przy -2 troche piździ w łeb Kamill - Sob 07 Lut, 2015 To Ty?
https://www.facebook.com/...0298663/?type=1was79 - Sob 07 Lut, 2015 Dzisiaj było akurat słoneczko, ale gość twardziel Bonczek - Sob 07 Lut, 2015 Hahaha - 100km/h na Wolskiej i po prawku. 130km/h na "toruńskiej" i po prawku. A te kurwy z lewego pasa z obwodnicy jadące 60km/h nadal nietknięte.siema - Sob 07 Lut, 2015
Bonczek napisał/a:
Hahaha - 100km/h na Wolskiej i po prawku. 130km/h na "toruńskiej" i po prawku. A te kurwy z lewego pasa z obwodnicy jadące 60km/h nadal nietknięte.
Dziś specjalnie dla forumowiczów miałem zrobić zdjęcie na moście Grota, gdzie aktualnie wisi ograniczenie do 60km/h z racji robót, a WSZYSCY jadą min. 90km/h (bo te roboty są na drugiej nitce mostu i nijak się nie mają do tych czterech pasów dodatkowo oddzielonych metalową barierą). I tak sobie pomyślałem, że jeden przenośny fotoradar w zatoczce autobusowej w tych nowych tunelach i 500x684 zł w godzinę Kamill - Nie 08 Lut, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=roY6quU2YygMucha - Pon 09 Lut, 2015 Podoba mi sie jeszcze pomysl wysokosci mandatu do wysokosci zarobkow ktory tez czesto sie pojawia. W praktyce oznaczaloby ze najbogatsi placili by najmniej bo wykazywanie zarobkow w PL jest nie modne. Wysokosc tych nowych kar jest lekko przerazajaca ale jak to wejdzie to na mnie raczej zadziala. nie bede zapierdalal bo 500 bylo jeszcze od przezycia ale 1500 i brak prawka na 3 miesiace juz nie...anjas - Pon 09 Lut, 2015 jak te nowe przepisy wejdą w życie to ja w ogóle nie będę jeździł samochodem. Pier.dolę, sprzedaje fury i przesiadam się na komunikację miejską. Mandat raz na jakiś czas jeszcze bym przebolał ale strata prawka na 3 miesiące tak mnie paraliżuje, że będę bał się wsiadać za kółko.