szczerze mówiąc to zastanowiłbym się czy to nie jest rozsądne... sam nie wiem.
Co do zasady to mi się nie podoba, ale być może ma jednak jakiś sens.
a co to ma wspólnego z Tuskim i wyborami?
nic - chcialem sie pozalic... po prostu za je ba lb ym cala rodzine.. jak w korei rodziny pilkarzy jesli nie wroca do kraju. furia
mnie sie nie podoba. ktos pracuje cale zycie - wyliczaja mu ta emeryture z wysokiego wynagrodzenia a pozniej waloryzuja przez 20 lat jakby zarabial minimalna stawke.. dlaczego?Młody Papież - Pią 27 Sie, 2010 panikujesz!
pobierasz takowe opłaty? raczej nie. to po co się na zapas burzyć?Jakarti - Pią 27 Sie, 2010 nie burze sie
do tego akurat podchodze z dystansem ale sam pomysl moze mnie dotyczyc dlatego chetnie wyrazam wlasne zdanie.
po autostradzie z piasku tez bedzemy jezdzic za ok 40 lat ale moze tyle nie wytrzymac wiec trzeba reagowac wczesniej M - Pią 27 Sie, 2010 Trzeba obsrać ten cały śmierdzący zus, a postarać się zarabiac tyle żeby samemu waloryzować rodzicom emerytury w podzięce za zmianę pieluch, miche, wychowanie i dach nad głową.martin.h - Pią 27 Sie, 2010
Jakarti napisał/a:
po autostradzie z piasku tez bedzemy jezdzic za ok 40 lat ale moze tyle nie wytrzymac wiec trzeba reagowac wczesniej
A co pójdziesz do Tuska i powiesz Panie Donald źle robicie Oni mają to w dupie, są przy korycie i tylko to się liczy.anjas - Pią 27 Sie, 2010
martin.h napisał/a:
Oni mają to w dupie, są przy korycie i tylko to się liczy.
Lol...
Martin, to trochę tak, jak by jakiś Twój klient obrabiał Ci dupę mówiąc, że dostałeś robotę, jestes "przy korycie", więc wszystkich klientów masz w dupie.
A mówiłby to dlatego, że zeszło mu powietrze w lewym kole, bo mu ktoś zaiwanił na parkingu wentyl... Masz na to taki sam wpływ jak Tusk na okradanie terenu budowy autostrady.martin.h - Pią 27 Sie, 2010 Anjasie przeczytaj wypowiedź Kuby jeszcze raz, tam chodziło o ZUS i emerytury, a na to bądź co bądź rząd ma wpływ M - Pią 27 Sie, 2010 To akurat troche inna kwestia jest Andrew,
mysle ze moglibysmy o tym tym rozmawiac ze 20godzin żeby wyczerpać temat.anjas - Pią 27 Sie, 2010
martin.h napisał/a:
Anjasie przeczytaj wypowiedź Kuby jeszcze raz, tam chodziło o ZUS i emerytury, a na to bądź co bądź rząd ma wpływ
Martinie, przeczytaj co powyżej zacytowałeś odnosząc się do wypowiedzi Kuby.
Choć jeśli chodzi o ZUS to się zgadzam... Wszyscy boją się dotknąć tego bagna.
Ale na pierwszy rzut i tak powinien pójść KRUS i emerytury "resortowe". I jedni i drudzy powinni brać tyle ile odprowadzili, nie rozumiem dlaczego są traktowani lepiej niż inni obywatele.M - Pią 27 Sie, 2010 Ja uważam że składki powinny być niskie jak w krus, emerytury niskie jak w zus.
A co sobie odłożysz to twoje.
Chyba musze sie stąd wyprowadzić bo nie widze perspektyw tego panstwa.
Tylko gdzie?M - Pią 27 Sie, 2010 anjas - Pią 27 Sie, 2010
M napisał/a:
Ja uważam że składki powinny być niskie jak w krus, emerytury niskie jak w zus.
obawiam się, że nawet odkładając samodzielnie tyle co w KRUS nie miałbyś takiej emerytury jak w ZUS... Ale trzeba by to policzyć.
Ja ZUS traktuję jak podatek. Nie liczę specjalnie na jakikolwiek zwrot w przyszłości.Jakarti - Pią 27 Sie, 2010
martin.h napisał/a:
Jakarti napisał/a:
po autostradzie z piasku tez bedzemy jezdzic za ok 40 lat ale moze tyle nie wytrzymac wiec trzeba reagowac wczesniej
A co pójdziesz do Tuska i powiesz Panie Donald źle robicie Oni mają to w dupie, są przy korycie i tylko to się liczy.
najprostszy sposob reakcji to wybory. kazde.
nie mowie zeby od razu isc do sejmu i lac po mordach
ogolnie nie narzekam na zycie i mam pelne koryto i cieple skarpety ale nie uwazam za dobre oddawanie tego co wypracuje innym w tym wzgledzie jestem egoistą i zgadzam sie z Mackiem, ze powinno sie samemu myslec o wlasnej przyszlosci a nie zostawiac to innym..M - Sob 28 Sie, 2010
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Ja uważam że składki powinny być niskie jak w krus, emerytury niskie jak w zus.
obawiam się, że nawet odkładając samodzielnie tyle co w KRUS nie miałbyś takiej emerytury jak w ZUS... Ale trzeba by to policzyć.
Ja ZUS traktuję jak podatek. Nie liczę specjalnie na jakikolwiek zwrot w przyszłości.
Oczywiście, ja tak samo.
Zakładamy spółkę w UK?
Ja bede na początku 2011 tam Jakarti - Sob 28 Sie, 2010
eM napisał/a:
Zakładamy spółkę w UK?
Ja bede na początku 2011 tam
gdzies o tym czytalem - czy dochody nie musza byc min "jakies" zeby to mialo sens i oplacalnosc?