To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Bonczek - Wto 19 Maj, 2015

To wjeżdżanie na końcu to jest suwak, gorsi sa Ci co nie wpuszczają ;D
Dzisiaj powrót z mordru był dramatyczny, zmieniam trasę na obwodnice, ludziom resztę myślenia zabrało. I na dwóch skrzyżowaniach na które jezeli nie wjedziesz za pasy to nie przejedziesz nigdy, stała policja :wall: jakieś nowe wyższe mandaty za to sa?

Anonymous - Wto 19 Maj, 2015

a ja sie wczoraj i dzisiaj zastanawiałem dlaczego wszyscy co do jednego jada jak pizdy :rotfl:
PiTT - Wto 19 Maj, 2015

ja tam mam obecnie 4km do roboty, wiec rano jade 10 min i mam to w dupie :lol2:
siema - Wto 19 Maj, 2015

Bonczek napisał/a:
I na dwóch skrzyżowaniach na które jezeli nie wjedziesz za pasy to nie przejedziesz nigdy, stała policja :wall: jakieś nowe wyższe mandaty za to sa?

Ja dzisiaj na drodze Bemowo-Śródmieście mijałem 4 kontrole prędkości. Jest parcie na sukces.

Bonczek - Wto 19 Maj, 2015

Yebańce, co za system :rotfl:
siema - Wto 19 Maj, 2015

Bonczek napisał/a:
Yebańce, co za system :rotfl:

Wiesz, kto to podpisał? ;)
http://moto.wp.pl/kat,103...l?ticaid=114e4d

Najgorsze jest to, że PSL i SLD byłymi jedynymi rozsądnymi w tej sprawie:
"Do kodeksów wprowadzono też przepisy umożliwiające zatrzymywanie prawa jazdy za przekroczenie o 50 km/h dopuszczalnej prędkości w obszarze zabudowanym - na etapie prac w parlamencie mówiono, że takie zmiany mogą okazać się niekonstytucyjne, bo nakładając dodatkową karę administracyjną za czyn już ukarany jako wykroczenie przeczyłyby zakazowi wielokrotnego karania za ten sam czyn. Przepadły wtedy poprawki PSL i SLD, które chciały odstąpienia od tych zapisów. "

http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html

was79 - Śro 20 Maj, 2015

Dobrze ktoś napisał, że ostatnio czuje się jak w jakimś reżimowym państwie, policja na każdym rogu. Dzisiaj ustawiali się już kilka minut po 6 rano, także nawet wyspać im się nie dają :lol2:
Jakarti - Śro 20 Maj, 2015

kazdy kto krytykuje te nowe przepisy ma podwojna moralnosc
jest nakaz jazdy tyle i tyle i powinno sie tak jechac
jesli wywoluje to takie emocje tzn ze w koncu prawo zaczyna dzialac bo kazdy zacžna sie z nim liczyc
Utarlo sie ze wykroczenia drogowe sa nieszkodliwe dla otoczenia - dopoki ktos nie zginie.

szkoda tylko ze polija juz od pierwszego dnia zabiera prawka zamoast zrobic jakis prewencyjny tydzien i informowac. chociaz teoretycznie wiadomo o tym o paru miesiecy

sam z tego nie jestem zadowolony ale po pierwsze
jesli to przyczyni sie do zmniejszenia liczby zgonow/wypakow - super
po drugie ludzie w tym kraju, musza zaczac w koncu liczyc sie z tym ze jak cos przeskrobia to ich ktos ukarze

Bad-i - Śro 20 Maj, 2015

Kuba ale zabieranie prawka za jedno wyktoczenie tez niczego nie nauczy. Teraz ten zakazany owoc jeszcze bardziej bedzie kusil.

Ja bym byl za np 24 punktami na pol roku. Wtedy taki deliwent bedzie jezdzil ostroznie ale nadal bedzie mogl pracowac

Jakarti - Śro 20 Maj, 2015

pamietajmy ze mowimy o przekroczeniu o 50km a nie o 10
jak ktos pomysli to swoje zapyerdalanie ograniczy do +40 i tyle
niewiele "straci"
przykladowo jazda po miescie 90 jest praktycznie niemozliwa poza noca wiec ja dramatu wielkiego nie widze.

Bad-i - Śro 20 Maj, 2015

Widziales goscia ktorego zatrzymali w Szczecinie?

Pojechac 100 na 50 w Warszawie to praktycznie od swiatel do swiatel poza godzinami szczytu. Dodatkowo uwazam ze 100 to zadne szalenstwo

Anonymous - Śro 20 Maj, 2015

Zasadniczo zgadzam sie z Jakartim ale na przykład na wroclawskiej 3-4 pasmówce ul.legnickiej, wczesniej zawalidrogi waliły prawymi pasami a od 3 dni wszystkie pasy zajete przez jadacych 60,w poniedziałek i wtorek gdy nie wiedziałem o nowych mandatach musiałem odpierdalać tam jakies chore slalomy zeby ich powyprzedzać
Bonczek - Śro 20 Maj, 2015

Bad-i, +1.
Poza tym to gdzie mamy ograniczenia i do ilu to po prostu śmiech czasami.

Bad-i - Śro 20 Maj, 2015

A ja sie nie zgadzam, jest podstawowa roznica miedzy Bogusiem z M3 i kims kto sie zwyczajnie zapomnial. Odbieranie prawka na 3 miesiace (dla wielu osob wiazace sie z utrata pracy) jest zbyt surowe
onufry - Śro 20 Maj, 2015

w Krakowie pierwsze zatrzymane prawko to kobieta w ciąży xD jechała sobie zbyt dynamicznie do dentysty :jupi: