To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Janusz - Czw 21 Maj, 2015

Jakarti napisał/a:
dopoki "zapierdalasz bezpiecznie" to nie mamy o czym gadac bo to jest pyerdolenie. to ze Ci sie jeszcze nic nie stało (a to troche nad wyraz bo po rowach jezdzisz raczej systematycznie) to po prostu przypadek a nie Twoja ostroznosc.

gdzie napisałem ze "zapierdalam bezpiecznie" ?? bo to akurat Twoje dopowiedzenie :)

napisałem ze zapierdalam jak sa do tego warunki :) Mature ma ?? to czyta ze zrozumieniem :) ja jestem zluzowany, tylko czasem nie mam siły do tego pyerdolenia :P

A krajów zachodnich nie ma co porównywać, tam jak jest zabudowany, to jest zabudowany, kończy się ostatni dom.. i heja 100km/h.. wpadasz w wieś to 50 km/h... i jest ok sam tam tak jeżdżę.... (a jestem dwa razy w miesiacu od 7 lat) ale u nas nie ma czegoś takiego bo u nas wszędzie jest zabudowany i 50 km/h.... nie ważne czy sa domy czy nie ma... czy sa 2 pasy z murem pośrodku, a jak nie ma to zabudowań to zabudowany sie zaczyna 3km przed domami, i konczy 3km za domami.... 1km niezabudowanego i znowu to samo..

PiTT - Czw 21 Maj, 2015

nie pierdnij ;D
Jakarti - Czw 21 Maj, 2015

Janusz napisał/a:
gdzie napisałem ze "zapierdalam bezpiecznie" ?? bo to akurat Twoje dopowiedzenie :)
napisałem ze zapierdalam jak sa do tego warunki :)

powiedziałęs to dokladnie powyzej.
chyba, ze zapierdalasz tylko na autostradach ale wszyscy wiemy, ze nie jest to prawda :)

arssss - Czw 21 Maj, 2015

Janusz, trzeba zainwestować w dobre cb radio i jeździć z obstawianie startu i mety i heja :)
Jakarti - Czw 21 Maj, 2015

arssss napisał/a:
Janusz, trzeba zainwestować w dobre xb radio i jeździć z obstawianie startu i mety i heja :)

kolejny mądry to po autostradach jezxzi tylko :D :rotfl:

bob.dsk - Czw 21 Maj, 2015

Chu.. z tymi ograniczeniami i tak tego nie zmienimy. Najgorsze jest to że mendy stają specjalnie w takich miejscach by ustukać jak najwięcej kasy a nie tam gdzie faktycznie jest zagrożenie.

PiTT napisał/a:
nie pierdnij ;D

nie zesraj się :D

Jakarti napisał/a:
powiedziałęs to dokladnie powyzej.
chyba, ze zapierdalasz tylko na autostradach ale wszyscy wiemy, ze nie jest to prawda :)

Ok Kuba... czyli jedyna bezpieczna prędkość to która jest na ograniczeniu ??

PiTT - Czw 21 Maj, 2015

Janusz napisał/a:
PiTT napisał/a:
nie pierdnij ;D

nie zesraj się :D

za pozno... niepotrzebnie czytałem Twoje przemyślenia :* ;D

PiTT napisał/a:
za pozno... niepotrzebnie czytałem Twoje przemyślenia :* ;D

jeśli masz jakieś większe problemy z zatwardzeniem, mogę Ci wydać jakiś tomik do poczytania w toalecie :P

Kamill - Czw 21 Maj, 2015

Z ograniczeniami jest też tak, że jak lecę osobówką np. serpentynę gdzie jest ograniczenie do 50 to moge usnąć, więc lece 80-90. Jak jechałem ostatnio załadowaną autolawetą, to jednak przydają się te ograniczenia jak nigdy, leciałem na luzie 60 na serpentynie i już witałem się z gąską (barierką ;D )
Jedno i drugie auto jest do 3,5t, więc ta sama kategoria jeżeli chodzi o znaki/ograniczenia itp.

Cytat:
Z ograniczeniami jest też tak, że jak lecę osobówką np. serpentynę gdzie jest ograniczenie do 50 to moge usnąć, więc lece 80-90. Jak jechałem ostatnio załadowaną autolawetą, to jednak przydają się te ograniczenia jak nigdy, leciałem na luzie 60 na serpentynie i już witałem się z gąską (barierką ;D )
Jedno i drugie auto jest do 3,5t, więc ta sama kategoria jeżeli chodzi o znaki/ograniczenia itp.

ciiii... własnie o to mi chodzi, podbna zasada jest z tym czy lecisz polonezem czy np nowym paskiem w gnoju :P

a 50km/h wcale nie gwarantuje bezpieczeństwa przy tej prędkości tez można zabić....

Walle - Czw 21 Maj, 2015

Sobiesław Zasada napisał swojego czasu książkę "Szybkość bezpieczna", gdzie sam twierdził, że jadąc szybko i dynamicznie nie znaczy, że jedziemy niebezpiecznie. Polecam sięgnąć po lekturę.
Sibu - Czw 21 Maj, 2015

Jakarti, jeździsz żeby się przemieszczać z A do B, więc nie zrozumiesz.
Marek23 - Czw 21 Maj, 2015

Dziś jechałem z Krakowa do Andrychowa. Masakra, wizualnie nie wiadomo kiedy zabudowany kiedy nie, bo cały czas to samo. 50 tka czasem w kosmicznych miejscach.
Wiadomo,że psy najwięcej tych prawek zabiorą na wielopasach w nocy. Nikt nie jeździ 100 km/h w biały dzień w gęstej zabudowie z pasami dla pieszych,itd. A w nocy jak są co najmniej 2 pasy zawsze sie turlam conajmniej te 100 km/h.

A pier.dolą,że dzieci dojdą bezpieczniej do szkoły. Obok szkoły 100 km/h jedzie jedno auto na 10 000.

Marek23 napisał/a:
Dziś jechałem z Krakowa do Andrychowa. Masakra, wizualnie nie wiadomo kiedy zabudowany kiedy nie, bo cały czas to samo. 50 tka czasem w kosmicznych miejscach.
Wiadomo,że psy najwięcej tych prawek zabiorą na wielopasach w nocy. Nikt nie jeździ 100 km/h w biały dzień w gęstej zabudowie z pasami dla pieszych,itd. A w nocy jak są co najmniej 2 pasy zawsze sie turlam conajmniej te 100 km/h.

A pier.dolą,że dzieci dojdą bezpieczniej do szkoły. Obok szkoły 100 km/h jedzie jedno auto na 10 000.

dokładnie o to chodzi, ja ta trasa jeżdżę do pracy, nie da sie zapierdalać, ale jak jadę tam w nocy... ( a ostatnio cząesto latam) to tam sobie lecisz 120 na lajcie.. a 50 jest co chwile.... i no spotkałem patrol policji tam o 1 w nocy :) na szczęście byli zajęci....
Ale nie wytłumaczysz tego komuś ktoś jeździ po mieście miedzy światłami, i nie odróżnia nakurwiana na limicie rajdówką, od szybszej jazdy dupowozem....