Marek23 - Czw 21 Maj, 2015 Na autostradzie tez nie można iść bo cały naród na lewym pasie.PiTT - Pią 22 Maj, 2015
Walle napisał/a:
Sobiesław Zasada napisał swojego czasu książkę "Szybkość bezpieczna", gdzie sam twierdził, że jadąc szybko i dynamicznie nie znaczy, że jedziemy niebezpiecznie. Polecam sięgnąć po lekturę.
ale tu chyba nie bierzemy pod uwage najwazniejszego...
nie chodzi o nas tylko o innych uczestnikow ktorym wydaje sie ze kazdy jest Kubica
co z tego ze sam jezdzisz szybko i bezpiecznie jak wsiadzie Ci jakis lepek ze swiezym prawkiem do swojego bolidu i zapierdoli czołówkę z kimś kto jechał zgodnie z przepisami...
jak dla mnie to straszak na innych a nie na mnie
najważniejsza zasada na drodze wg mnie to zasada ograniczonego zaufania i nie ma co pitolic o szybkosci bezpiecznej
blokowanie lewego tez powinno byc karane bez taryfy ulgowej
mam nadzieje ze przepisy wplyna na zachowanie kierowcow duzych fur, tirow i dostawczakow bo czasami jak widze ze taki tnie przez miasto 90-100 to wlosy staja dęba...
taki tir to pocisk który praktycznie nie ma drogi hamowania jak przy 100 ktos przed nim wyjedzie
Janusz, swoją drogą doskonale wiesz z doświadczenia że wydzwonić łatwo, szczeście w nieszczęściu że jedyne straty to fura bo wiesz co by było jakbyś trafił akurat na poboczu pieszego... bez znaczenia czy nayebanego czy ucznia z plecakiem... byśmy Ci wysyłali paczki ze słodyczami qbus - Pią 22 Maj, 2015 Tak, trafil by w ucznia z plecakiem o 1 w nocy na oesie daleko od domów... nie róbcie znowu z niego idioty.Marek23 - Pią 22 Maj, 2015 No tak, Janusz zawsze wpada do rowu obok szkoły na dużej przerwie
Dajcie spokój z tym dramatyzowaniem a propos jazdy w mieście. Jeden Frog plus jakiś najebkowicz i już wszyscy płaczą,że się w zabudowanym za szybko jeździ.Janusz - Pią 22 Maj, 2015 Widze ze nie którzy dalej nie odróżniają upalania rajdówka ( po drodze którą zamykamy przy pomocy CB, wiec ktoś wcześniej przejechał tamtędy ze jest ok, a jak nie to jedzie samochód z przodu z włączonym CB na przecierka). I inaczej ja jade na limicie a inaczej jak jadę normalną trasą w nocy (w dzień nie zapierdalam, nie ma sensu)
Ale czego wymagać od ludzi którzy nawet na torze nie potrafili dojść do limitu Janusz - Pią 22 Maj, 2015
Marek23 napisał/a:
No tak, Janusz zawsze wpada do rowu obok szkoły na dużej przerwie
wszystkie gimnazjalistki moje
oo a polonezem przeleciałem cały winkiel bokiem z dziećmi 9 i 6 lat.... (na 1 biegu) mogłem ich zabić Anonymous - Pią 22 Maj, 2015 Chciałbym zwrócic uwage jeszcze na coś,na postep techniczny-w ciągu ostatnich 25 lat np.droga hamowania auta średniej klasy skróciła sie o ok.15m,a prędkości jakie teraz moze przesjść zakręt mamuska z dzieciakami w fotelikach byl kiedys do ogarnięcia tylko przez dobrych drajwerówPiTT - Pią 22 Maj, 2015
Janusz napisał/a:
Widze ze nie którzy dalej nie odróżniają upalania rajdówka ( po drodze którą zamykamy przy pomocy CB, wiec ktoś wcześniej przejechał tamtędy ze jest ok, a jak nie to jedzie samochód z przodu z włączonym CB na przecierka). I inaczej ja jade na limicie a inaczej jak jadę normalną trasą w nocy (w dzień nie zapierdalam, nie ma sensu)
Ale czego wymagać od ludzi którzy nawet na torze nie potrafili dojść do limitu
powodzonka w takim razie Ty nasz miszczu Janusz - Pią 22 Maj, 2015
PiTT napisał/a:
powodzonka w takim razie Ty nasz miszczu
Zakrzowski PiTT - Pią 22 Maj, 2015
ale juz tak nie dochodz do limitow bo nie bedzie z czego wyklepac niebawem zajcev_28 - Sob 23 Maj, 2015 jebną 50tkę na dwupasie, gdzie nawet zakrętu nie ma i wielki sukces policji bo zabrali prawko komuś kto jechał 100..
czy tak jak u nas w Myślenicach, nie stali pod szkołą, tylko wpizdu dalej, gdzie droga prosta, chodnik, domy daleko od drogi, schowani w krzakach i jeden pirat mniej.. sam tam nigdy nie jechałem 50 bo chujowo jak rowerzyści Cię wyprzedają no ale gdyby stali pod szkołą, to ciężko by im było kogoś złapać
Zastanawia mnie inna kwestia, zatrzymują tak i tak prawko, pomimo tego, że nie przyjmujemy mandatu, mierzą prędkość chuj wie czym, co chwile słyszymy, że albo bez legalizacji, albo się pomylili o 40km/h (patrz Hołowczyc)..PiTT - Sob 23 Maj, 2015 bo to dranie są EmerytRs2 - Nie 24 Maj, 2015 Wczoraj w ramach rekreacji jechalem sobie radzyminska troche szybciej niz 50. Ferrari California nie wytrzymalo presji i sie podlaczylo. Grand prix Aleja solidarnosci zaliczone. Kamill - Pon 25 Maj, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=ZW2zm8Au-5Ezajcev_28 - Pon 25 Maj, 2015 Pani Barbara pewnie sobie pluje w brodę, że udzieliła pomocy.. tak to finał byłby jej