To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Marek23 - Czw 21 Maj, 2015

Na autostradzie tez nie można iść bo cały naród na lewym pasie.
PiTT - Pią 22 Maj, 2015

Walle napisał/a:
Sobiesław Zasada napisał swojego czasu książkę "Szybkość bezpieczna", gdzie sam twierdził, że jadąc szybko i dynamicznie nie znaczy, że jedziemy niebezpiecznie. Polecam sięgnąć po lekturę.

ale tu chyba nie bierzemy pod uwage najwazniejszego...
nie chodzi o nas tylko o innych uczestnikow ktorym wydaje sie ze kazdy jest Kubica
co z tego ze sam jezdzisz szybko i bezpiecznie jak wsiadzie Ci jakis lepek ze swiezym prawkiem do swojego bolidu i zapierdoli czołówkę z kimś kto jechał zgodnie z przepisami...
jak dla mnie to straszak na innych a nie na mnie :D

najważniejsza zasada na drodze wg mnie to zasada ograniczonego zaufania i nie ma co pitolic o szybkosci bezpiecznej

blokowanie lewego tez powinno byc karane bez taryfy ulgowej

mam nadzieje ze przepisy wplyna na zachowanie kierowcow duzych fur, tirow i dostawczakow bo czasami jak widze ze taki tnie przez miasto 90-100 to wlosy staja dęba...
taki tir to pocisk który praktycznie nie ma drogi hamowania jak przy 100 ktos przed nim wyjedzie

Janusz, swoją drogą doskonale wiesz z doświadczenia że wydzwonić łatwo, szczeście w nieszczęściu że jedyne straty to fura bo wiesz co by było jakbyś trafił akurat na poboczu pieszego... bez znaczenia czy nayebanego czy ucznia z plecakiem... byśmy Ci wysyłali paczki ze słodyczami :faja:

qbus - Pią 22 Maj, 2015

Tak, trafil by w ucznia z plecakiem o 1 w nocy na oesie daleko od domów... nie róbcie znowu z niego idioty.
Marek23 - Pią 22 Maj, 2015

No tak, Janusz zawsze wpada do rowu obok szkoły na dużej przerwie :rotfl:
Dajcie spokój z tym dramatyzowaniem a propos jazdy w mieście. Jeden Frog plus jakiś najebkowicz i już wszyscy płaczą,że się w zabudowanym za szybko jeździ.

Janusz - Pią 22 Maj, 2015

Widze ze nie którzy dalej nie odróżniają upalania rajdówka ( po drodze którą zamykamy przy pomocy CB, wiec ktoś wcześniej przejechał tamtędy ze jest ok, a jak nie to jedzie samochód z przodu z włączonym CB na przecierka). I inaczej ja jade na limicie a inaczej jak jadę normalną trasą w nocy (w dzień nie zapierdalam, nie ma sensu)

Ale czego wymagać od ludzi którzy nawet na torze nie potrafili dojść do limitu :lol2: :lol2:

Marek23 napisał/a:
No tak, Janusz zawsze wpada do rowu obok szkoły na dużej przerwie

wszystkie gimnazjalistki moje :D

oo a polonezem przeleciałem cały winkiel bokiem z dziećmi 9 i 6 lat.... (na 1 biegu) mogłem ich zabić :lol2: :lol2:

Anonymous - Pią 22 Maj, 2015

Chciałbym zwrócic uwage jeszcze na coś,na postep techniczny-w ciągu ostatnich 25 lat np.droga hamowania auta średniej klasy skróciła sie o ok.15m,a prędkości jakie teraz moze przesjść zakręt mamuska z dzieciakami w fotelikach byl kiedys do ogarnięcia tylko przez dobrych drajwerów
PiTT - Pią 22 Maj, 2015

Janusz napisał/a:
Widze ze nie którzy dalej nie odróżniają upalania rajdówka ( po drodze którą zamykamy przy pomocy CB, wiec ktoś wcześniej przejechał tamtędy ze jest ok, a jak nie to jedzie samochód z przodu z włączonym CB na przecierka). I inaczej ja jade na limicie a inaczej jak jadę normalną trasą w nocy (w dzień nie zapierdalam, nie ma sensu)

Ale czego wymagać od ludzi którzy nawet na torze nie potrafili dojść do limitu :lol2: :lol2:

powodzonka w takim razie Ty nasz miszczu :]

PiTT napisał/a:
powodzonka w takim razie Ty nasz miszczu :]

Zakrzowski :D

PiTT - Pią 22 Maj, 2015

:ok:

ale juz tak nie dochodz do limitow bo nie bedzie z czego wyklepac niebawem :lol2:

zajcev_28 - Sob 23 Maj, 2015

jebną 50tkę na dwupasie, gdzie nawet zakrętu nie ma i wielki sukces policji bo zabrali prawko komuś kto jechał 100..
czy tak jak u nas w Myślenicach, nie stali pod szkołą, tylko wpizdu dalej, gdzie droga prosta, chodnik, domy daleko od drogi, schowani w krzakach i jeden pirat mniej.. sam tam nigdy nie jechałem 50 bo chujowo jak rowerzyści Cię wyprzedają :rotfl: no ale gdyby stali pod szkołą, to ciężko by im było kogoś złapać :)

Zastanawia mnie inna kwestia, zatrzymują tak i tak prawko, pomimo tego, że nie przyjmujemy mandatu, mierzą prędkość chuj wie czym, co chwile słyszymy, że albo bez legalizacji, albo się pomylili o 40km/h (patrz Hołowczyc)..

PiTT - Sob 23 Maj, 2015

bo to dranie są :rotfl:
EmerytRs2 - Nie 24 Maj, 2015

Wczoraj w ramach rekreacji jechalem sobie radzyminska troche szybciej niz 50. Ferrari California nie wytrzymalo presji i sie podlaczylo. Grand prix Aleja solidarnosci zaliczone. :rotfl:
Kamill - Pon 25 Maj, 2015

https://www.youtube.com/watch?v=ZW2zm8Au-5E
zajcev_28 - Pon 25 Maj, 2015

Pani Barbara pewnie sobie pluje w brodę, że udzieliła pomocy.. tak to finał byłby jej