To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Bad-i - Śro 17 Cze, 2015

To czemu wczoraj zabrali prawko motocykliscie za 240 km/h na autostradzie?

Z tego co teraz wyczytalem to oddaja sprawe do sadu i to sad decyduje

kaziu1985pn - Śro 17 Cze, 2015

wtedy indywidualne podejscie policjanta czy to jest zagrożenie w ruchu lądowym czy jeszcze nie
Bad-i - Śro 17 Cze, 2015

Czyli w wiekszosci przypadkow tak :]
karoluPL - Śro 17 Cze, 2015

Bad-i, w rzeczywistości trzeba trafić na niezłego upierdliwca albo ekipe z telewizją, żeby samemu za samą prędkość zwłaszcza na drodze szybkiego ruchu albo autostradzie zabrał prawo jazdy powołując się na spowodowanie zagrożenia.

Ogólnie z tego co wiem to najbardziej z tego korzystają w przypadkach dużych wymuszeń, zazwyczaj kończących się nieprzyjemnymi wypadkami.

A obligatoryjne prawo do zabierania prawa jazdy działa w terenie zabudowanym 50 +51, 70+51 itp. (chociaż tyle, że teoretycznie to prawo jest równe dla każdego i nie pokręci nikt, że znajomy, że immunitet czy sędzia, jest na wideło to sajonara, bo z suszarką to i tak pewnie będą wałki)

Niemy - Śro 17 Cze, 2015

https://www.youtube.com/w...0&v=aF3uQaCy1i0

https://www.youtube.com/watch?v=OE7vA5oH2t8

Kenet - Śro 17 Cze, 2015

Od bardzo dawna w kodeksie był zapis, że jak policjant uzna iż kierujący stworzył duże zagrożenie to mógł odebrać prawko. Jakiś czas temu zaczęli z tego korzystać, no a ostatnio po zmianie przepisów mogą się jeszcze bardziej wykazać.
Bad-i - Śro 17 Cze, 2015

karoluPL napisał/a:
Bad-i, w rzeczywistości trzeba trafić na niezłego upierdliwca albo ekipe z telewizją, żeby samemu za samą prędkość zwłaszcza na drodze szybkiego ruchu albo autostradzie zabrał prawo jazdy powołując się na spowodowanie zagrożenia.

Ogólnie z tego co wiem to najbardziej z tego korzystają w przypadkach dużych wymuszeń, zazwyczaj kończących się nieprzyjemnymi wypadkami.

A obligatoryjne prawo do zabierania prawa jazdy działa w terenie zabudowanym 50 +51, 70+51 itp. (chociaż tyle, że teoretycznie to prawo jest równe dla każdego i nie pokręci nikt, że znajomy, że immunitet czy sędzia, jest na wideło to sajonara, bo z suszarką to i tak pewnie będą wałki)

No tak, ale ja ogolnie jak smigam np na mazury to poza zabudowanym ide wszystko. Takze musze chyba zaczac uwazac. Kolejny problem jest taki ze teraz chyba juz sie nie oplaca posiadac szybkiej fury :(

Barejka - Śro 17 Cze, 2015

a czy ten caly bogus to nie jest jakas podstawiona osoba?? Tak zeby wlasnie byl powod do zaostrzenia przepisow, a faktycznie to mu nic nie zrobia??? Tak mi od dawna wydaje. Taka nagonka na piratow
Kenet - Śro 17 Cze, 2015

Ja jestem ciekaw co wymyślą w związku z brakiem wpływu założonych w budżecie środków z mandatów. Bo na bank teraz mniej im wpłynie. Już dziś gdzieś czytałem o ograniczeniu do 30 km/h w zabudowanym.
arssss - Czw 18 Cze, 2015

Jak odbiorą Ci prawko to smigasz potem do wydziału komunikacji żeby wydali Ci je oddali. Dopiero po wyroku sądu musisz je oddać,do tego czasu możesz spokojnie jeździć. Oczywiście pisze o zabraniu w terenie niezabudowanym.

Kenet, zaczną łapać za przekroczenie o 1 km/h i się wyrówna.

Janusz - Czw 18 Cze, 2015

Polecam Lekture
http://anuluj-mandat.pl/?...CFcTFcgod1-4ERA

GeKo - Czw 18 Cze, 2015

Bad-i napisał/a:
karoluPL napisał/a:

No tak, ale ja ogolnie jak smigam np na mazury to poza zabudowanym ide wszystko. Takze musze chyba zaczac uwazac. Kolejny problem jest taki ze teraz chyba juz sie nie oplaca posiadac szybkiej fury :(

To że pies decyduje czy zatrzymać ci dokument obowiązuje już od zeszłego roku, właśnie gdy uzna że stwarzałeś zagrożenie dla ruchu. Także drifty na rondzie odpadają :D

Niemy - Czw 18 Cze, 2015

Nie odpadają, wystarczy podczas kontroli nie mieć przy sobie dokumentu :D
Mucha - Pią 19 Cze, 2015

Niemy napisał/a:
Nie odpadają, wystarczy podczas kontroli nie mieć przy sobie dokumentu :D

tak jak mowisz - działa też po pijaku - wystarczy nie mieć prawka przy sobie i można wszystko...

kamil - Pią 19 Cze, 2015

wątpie