To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

kornat - Pon 18 Sie, 2014

mam takiego swifta 1.3. Kupiony z przebiegiem ~25tys, obecnie ponad 130tys i przez ten czas wymieniałem już 2 razy skrzynie biegów, pada mechanizm różnicowy. Poza tym auto bezawaryjne
was79 - Pon 18 Sie, 2014

Dzień dobry, przyjechałem na serwis olejowy, aha i tak jak zwykle skrzynię poproszę zmienić
michool_vt - Pon 18 Sie, 2014

kornat napisał/a:
mam takiego swifta 1.3. Kupiony z przebiegiem ~25tys, obecnie ponad 130tys i przez ten czas wymieniałem już 2 razy skrzynie biegów, pada mechanizm różnicowy.
o to to , o takich cudach słyszałem :/
Marek23 - Śro 20 Sie, 2014

Mordeczki kochane, ktoś kojarzy jak z awaryjnoscia 2.0 tdi 170 koni z 2012 roku np w passacie? Śmiechy smiechami,ale moja octa rs tdi nie wiadomo kiedy sie wyprodukuje, a ja od wrzesnia musze miec auto. Potrzebuje duze kombi i minimum 170-180 koni, najlepiej manual, ksenon obowiazkowy.

Znalazlem w Poznaniu w salonie 2 letniego paska, najechane 60 tys. Compsport robi w tym 210 koni programem i wtedy to nawet jedzie(ponizej 7 sek do 100)
Inny wybor to nowa octa 1.8 tsi 180 koni i boxik na 220-230 koni, bez utraty gwarancji. Z tym,ze ja uwielbiam predkosci przelotowe 180 wzwyz i bena bedzie piła choć to 1.8 tsi dość oszczędne.
Francuzow nie uznaje w tej klasie, włoskich aut też. Chętnie kupiłbym jakieś audi czy bmw,ale to auto do pracy nie do szpanu.

Robie na pewno 50 tys rocznie. Choć nie lubię już pasków, to 210 kucy ktore jest oszczedne by mnie przekonalo. Octa nie RS jest okropna,ale 220-230 kuca tez by ta brzydote powstrzymalo.

Auto nie moze byc za stare bo biore leasing,itd. Budzet to max 100-110 kola,ale w sumie na takie gowna wole dac mniej,a reszte wsadzic w motorsport.

Albo dochodzi 1.8 tsi w pasku 160 koni. Program + wydech to 230-240 koni. Już zaczynam głupieć. Tanie te paski, a z taką mocą można już walczyć z każdym :rotfl:

arssss - Czw 21 Sie, 2014

Oni tą octe składają ręcznie czy jak?
PiTT - Czw 21 Sie, 2014

jak jednak przymkniesz oko ze to pasek to powinienes byc zadowolony
duzo osob mowi ze jednak lepiej sie prowadzi niz octa i jest jednak obszerniejszy w srodku
ma tylko 1 minus jak dla mnie... jest to vw passat :lol2:

was79 - Czw 21 Sie, 2014

PiTT napisał/a:
ma tylko 1 minus jak dla mnie... jest to vw passat

który okazuje się mega plusem przy sprzedaży, która zajmie jakieś 38 sekund :D

Janusz - Czw 21 Sie, 2014

nie czaje... Masz $$$ chcesz kupic nowa fure i jest problem ?? no kurfa.... Ja rozumiem ze można czekać na ferrari, albo Maclarena, ale kuwa na octavie ??
Marek23 - Czw 21 Sie, 2014

No tez tego nie czaje. W sumie juz mnie jebie co bede mial, bo auto na droge to c.huj nie auto. Od paska do boxstera, jeden kit. Jeszcze mi znajomy w centrali sprawdza co nie tak z tym zamowieniem. A paska nie wiem czy kupic, nie mam rozeznania cenowego w stosunku do przebiegu. Za tego z salonu 2 letniego dość dużo wołają i jeszcze sobie ich leasing wymyslili managery z 3 na studiach. Szkoda gadac....
Jak ktos wiec co jakiims fajnym aucie to zawsze moze dac mi znac.

koma600 - Czw 21 Sie, 2014

co się z tym forum dzieje pasaty i octavia bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee
PiTT - Czw 21 Sie, 2014

koma600 napisał/a:
co się z tym forum dzieje pasaty i octavia bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee

no wiesz, czlowiek z wiekiem mądrzeje :lol2:

koma600 - Czw 21 Sie, 2014

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
arssss - Pią 22 Sie, 2014

Marek23, to nie lepiej ogarnąć coś na długoterminowy wynajem niż kupować żeby potem sprzedać i tak ze strata?
pcs - Pią 22 Sie, 2014

A nie lepiej kupic w bmw premium selection jakies 1-2 letnie 316i w cenie octavii rs czy innego passata diesla. Nawet bez czipsa jest dosc oszczedny i dosc szybki, na trasy Bmw to bajka, w zakretach nawet bez m-pakietu dyma usportowione VW a do tego nie ma twardego zwieszenia i jest przez to wygodniejszy. 5 letnie BMW bedzie i tak mniej zciurane od 3 letniej octavii i pewnie wiecej warte.
Marek23 - Nie 24 Sie, 2014

3 jest mala, beznyna przy moim stylu jazdy na trasie spali minimum 30% wiecej.
316i nie jedzie, a poza tym mnie w takim aucie malo interesuje zachowanie w zakretach, bo to auto na uilice,do zycia i pracy. Prawdziwy sport mam w rajdach, a poza tym kazde auto da sie ulozyc w zakrecie tak zeby wyruchac te inne, nawet jesli bedzie duzo szybsze,itd Gadalem ze znajomym od octy rs tdi.
Chorwacja powrot, jak mogl 170-220 km/h, z przerwami jak go benzynowe auta blokowaly :rotfl: Spalanie 7,2, dziekuje. Dieslok w kombiku i migajace dlugie na lewym pasie to jest to. Przez chwile myslale o benie,ale juz czuje ze mnie wtedy pojeba.lo.