To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

kamil - Pon 26 Maj, 2014

Ja jestem załamany. Oczywiście stara Europa sobie po części zapracowała na taki stan rzeczy przez 30-40 lat takiej a nie innej polityki - chociażby socjalnej. Tak czy siak tak drastyczne zmiany w obecenej sytuacji geopolityczno, gospodarczej Europy, świata to bardzo niepokojące.
GeKo - Pon 26 Maj, 2014

wg mnie imigranci nie powinni mieć prawa do socjalu, przynajmniej przez 2-3 lata. Jeśli ktoś przyjeżdża do innego kraju niech włoży jakiś wkład w jego rozwój.
Nie podoba mi się cała masa pomysłów w Unii, które są absurdalne, jej opieszałość i popierdywanie w mediach że będzie dobrze. Z drugiej strony boję się takich ludzi jak JKM. Od czasu do czasu mówi z sensem ale to są przebłyski jak z majaków w gorączce.

M - Pon 26 Maj, 2014

JKM jest niestety do bólu szczery i konsekwentny, po drugiej stornie mamy polityków którzy mają gęby pełne frazesów i politycznych bajek.
Janusz - Pon 26 Maj, 2014

GeKo napisał/a:
Z drugiej strony boję się takich ludzi jak JKM. Od czasu do czasu mówi z sensem ale to są przebłyski jak z majaków w gorączce.

zgadzam sie z tym całkowice :) niby sam głosowałem, aczkolwiek boje sie co on tez nie odpierdoli ;D

CHRZANEK - Pon 26 Maj, 2014

Ja podobnie jak Kamil najbardziej ubolewam nad frekwencją... Naszych przedstawicieli wybiera ledwo 1/5 uprawnionych do głosowania. Trudno mówić żeby to było miarodajne.

Twierdzę że JKM podzieli los Janusza Palikota w kolejnych wyborach.
Nie jestem zwolennikiem jego kongresu, ale nie podoba mi się że Polska zmierza do dualizmu politycznego (nie wiem czy to poprawna terminologia) i wkrótce będą dwie partie które na zmianę będą dochodziły do władzy i wzajemnie negować poczynania i dokonania oponentów.

Wielu zdolnych i inteligentnych polityków "przepadło" bo się oddzielili i spróbowali coś osiągnąć sami... Niedługo będziemy mieli partię nr 1 i partię nr 2 :( :( :(

pcs - Pon 26 Maj, 2014

no i niestety otacza sie ludzmi o watpliwej reputacji np. stary znajomy weteran sportow samochodowych, ciagle na wolnosci: AO :)

http://www.facebook.com/l...tml&h=WAQEezEdG

kamil - Pon 26 Maj, 2014

dokładnie...mistrz - pierwsza afera na GPW tzw. 100 sekund. Na szczęście się nie dostał.
CHRZANEK - Pon 26 Maj, 2014

Łebski facet :rotfl: :rotfl: :rotfl:
kamil - Pon 26 Maj, 2014

taki cwaniak, co umie się dobrze wkręcić.
GeKo - Pon 26 Maj, 2014

M napisał/a:
JKM jest niestety do bólu szczery i konsekwentny, po drugiej stornie mamy polityków którzy mają gęby pełne frazesów i politycznych bajek.

W kilku aspektach jak najbardziej, ale jak widzę jego ostatnią wypowiedź, gdzie mówi ze postawi Tuska przed trybunałem za to ze namawia na nie głosowanie na eurosceptyków, jest po prostu żałosne.

Anonymous - Pon 26 Maj, 2014

kamil napisał/a:
był bardzo kontrowersyjną postacią, podzieli Polaków na pół. Ciężko tu prowadzić dyskusje która niczego nie rozwiąże. Jeżeli żadne inne argumenty nie trafiają to chociaż jeden. Był prezydentem kraju i chociaż taki szacunek mu się należy....

ja pierdole,miałem sie nie odzywac ale nie uniose,Kamil co Ty wypisujesz??kontrowersyjny to jest Marylin Manson,a jaruzel był zdrajcą,dyktatorem i mordercą.
Owszem był prezydentem trzeciego rypa ale wybranym przez "reglamentowany" sejm,bo chciałbym przypomniec ,ze wbrew temu co sie teraz głosi,wybory w 89 nie były wolne.Bierut tez był prezydentem,tez mu sie nalezy szacunek?A moze niemcy powinni szanowac demokratycznie wybranego kanclerza Hitlera?

GeKo - Pon 26 Maj, 2014

+1
Marek23 - Pon 26 Maj, 2014

+1
Rasputin - Pon 26 Maj, 2014

kamil - Wto 27 Maj, 2014

widzisz, i potwierdzasz to co napisałem. Był postacią kontrowersyjną i jego osoba dzieli Polaków. Pomimo, ze nie w wyborach demokratycznych, ale był jednak prezydentem.