kamil - Pon 26 Maj, 2014 Ja jestem załamany. Oczywiście stara Europa sobie po części zapracowała na taki stan rzeczy przez 30-40 lat takiej a nie innej polityki - chociażby socjalnej. Tak czy siak tak drastyczne zmiany w obecenej sytuacji geopolityczno, gospodarczej Europy, świata to bardzo niepokojące.GeKo - Pon 26 Maj, 2014 wg mnie imigranci nie powinni mieć prawa do socjalu, przynajmniej przez 2-3 lata. Jeśli ktoś przyjeżdża do innego kraju niech włoży jakiś wkład w jego rozwój.
Nie podoba mi się cała masa pomysłów w Unii, które są absurdalne, jej opieszałość i popierdywanie w mediach że będzie dobrze. Z drugiej strony boję się takich ludzi jak JKM. Od czasu do czasu mówi z sensem ale to są przebłyski jak z majaków w gorączce.M - Pon 26 Maj, 2014 JKM jest niestety do bólu szczery i konsekwentny, po drugiej stornie mamy polityków którzy mają gęby pełne frazesów i politycznych bajek.Janusz - Pon 26 Maj, 2014
GeKo napisał/a:
Z drugiej strony boję się takich ludzi jak JKM. Od czasu do czasu mówi z sensem ale to są przebłyski jak z majaków w gorączce.
zgadzam sie z tym całkowice niby sam głosowałem, aczkolwiek boje sie co on tez nie odpierdoli CHRZANEK - Pon 26 Maj, 2014 Ja podobnie jak Kamil najbardziej ubolewam nad frekwencją... Naszych przedstawicieli wybiera ledwo 1/5 uprawnionych do głosowania. Trudno mówić żeby to było miarodajne.
Twierdzę że JKM podzieli los Janusza Palikota w kolejnych wyborach.
Nie jestem zwolennikiem jego kongresu, ale nie podoba mi się że Polska zmierza do dualizmu politycznego (nie wiem czy to poprawna terminologia) i wkrótce będą dwie partie które na zmianę będą dochodziły do władzy i wzajemnie negować poczynania i dokonania oponentów.
Wielu zdolnych i inteligentnych polityków "przepadło" bo się oddzielili i spróbowali coś osiągnąć sami... Niedługo będziemy mieli partię nr 1 i partię nr 2 pcs - Pon 26 Maj, 2014 no i niestety otacza sie ludzmi o watpliwej reputacji np. stary znajomy weteran sportow samochodowych, ciagle na wolnosci: AO
http://www.facebook.com/l...tml&h=WAQEezEdGkamil - Pon 26 Maj, 2014 dokładnie...mistrz - pierwsza afera na GPW tzw. 100 sekund. Na szczęście się nie dostał.CHRZANEK - Pon 26 Maj, 2014 Łebski facet kamil - Pon 26 Maj, 2014 taki cwaniak, co umie się dobrze wkręcić.GeKo - Pon 26 Maj, 2014
M napisał/a:
JKM jest niestety do bólu szczery i konsekwentny, po drugiej stornie mamy polityków którzy mają gęby pełne frazesów i politycznych bajek.
W kilku aspektach jak najbardziej, ale jak widzę jego ostatnią wypowiedź, gdzie mówi ze postawi Tuska przed trybunałem za to ze namawia na nie głosowanie na eurosceptyków, jest po prostu żałosne.Anonymous - Pon 26 Maj, 2014
kamil napisał/a:
był bardzo kontrowersyjną postacią, podzieli Polaków na pół. Ciężko tu prowadzić dyskusje która niczego nie rozwiąże. Jeżeli żadne inne argumenty nie trafiają to chociaż jeden. Był prezydentem kraju i chociaż taki szacunek mu się należy....
ja pierdole,miałem sie nie odzywac ale nie uniose,Kamil co Ty wypisujesz??kontrowersyjny to jest Marylin Manson,a jaruzel był zdrajcą,dyktatorem i mordercą.
Owszem był prezydentem trzeciego rypa ale wybranym przez "reglamentowany" sejm,bo chciałbym przypomniec ,ze wbrew temu co sie teraz głosi,wybory w 89 nie były wolne.Bierut tez był prezydentem,tez mu sie nalezy szacunek?A moze niemcy powinni szanowac demokratycznie wybranego kanclerza Hitlera?GeKo - Pon 26 Maj, 2014 +1Marek23 - Pon 26 Maj, 2014 +1Rasputin - Pon 26 Maj, 2014 kamil - Wto 27 Maj, 2014 widzisz, i potwierdzasz to co napisałem. Był postacią kontrowersyjną i jego osoba dzieli Polaków. Pomimo, ze nie w wyborach demokratycznych, ale był jednak prezydentem.