Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
PiTT - Nie 24 Sie, 2014 ale takie spalanie jak 7,2 to mysle ze bys mial z calej trasy jadac 140-160 bena... przynajmniej ja tak mam w tsi... pisalem kilka razy ze 7,5 srednie z wawy do wro a wiadomo ze idealna trasa to nie jest
sam chetnie bym polecial taka traske dieslem 177KM zeby przekonac sie jaka jest faktyczna roznica
moze sobie wezme na jakis weekend z wypozyczalni takiego pastuch jak bede lecial do wawy to sprawdze olek - Nie 24 Sie, 2014 xMarek23 - Nie 24 Sie, 2014 140-160 a nakurwianie 170-220 to ogromna roznica w benzynie.M - Nie 24 Sie, 2014 Do histori spalania 7.2 przy 220 nalezy dodać że jechało 5 osób dorosłych z pełnym bagażnikiem + dachowy.
Fakt faktem zasięg jest fajny, przy 150 w pasku 2.0tdi dsg nie słychać już nic a nic silnika bo szum ładnie maskuje.
Kumpel z pracy załapał się na akcję serwisową vw(ww pasek tdi 2007) i wymiane pompowtrysków bo były wadliwe, normalnie by zapłacił 17k - i tutaj pryska cała magia diesla, sorry.
Wiadomo że leasing, gwarancja i takie tam ale mimo wszystko...
Na firmowóz z wielkimi przebiegami ok - debeściak, na dupowóz/rodzinowóz - bez sensu.Marek23 - Nie 24 Sie, 2014 Teraz tam jest Comon rail,wiec pompo wtryski to przeszlosc. Diesel na gwarancji i idziesz wszystko, a w benie placzesz. Przerabialem w V gti ktorym troche tras robilem.M - Nie 24 Sie, 2014 Rozumiem, dlatego rozdzieliłem podejścia,
ja jeżdzę trasy powyżej 700km dziennie tylko dwa razy do roku, do tego z dzieciakami czyli przystanki co dwie max trzy godziny i efetywny zasięg jakieś 900km na baku.
A ten kolega rozumiem żadnych mandatów się nie obawiał? Trochę ciężko przyjąć mandat np w austrii, w chorwacji też chyba nieźle jest.
Ja jechałem max +10km/h po autobanach, oczywiście gpsowe nie licznikowe.
Zresztą jak obok jedzie sporo czechów to nijak się nieda szybciej bo te chuje nie umieją się zachować na autostradzie Marek23 - Nie 24 Sie, 2014 M, dlugie swiatla,lewy pas i wyprzedzanie prawym pasem i srednia sie robi. Ja poza tym duzo jezdze w nocy wiec policja sie nie obawiam.Marek23 - Nie 24 Sie, 2014 a poza tym klasycznym argumentem zwolennikow benzyny jest ze szybko sie nie da jezdzic,mandaty,ruch korki;-)M - Nie 24 Sie, 2014 Ja do UK jechałem szybko , przez niemcy 160-170 licznikowe, koszt benzyny mnie wali w sumie. Na wakacje jadę tak żeby nie odpoczywać po takiej podróży 3 dni Marek23 - Nie 24 Sie, 2014 to nie jest szybko,a jak bedziesz robil 50-60 tys to wtedy kupisz gnojowoz. A kondycje kazdy ma innaM - Nie 24 Sie, 2014 Nieprędko to nastąpi Święty - Nie 24 Sie, 2014 lukp - Nie 24 Sie, 2014 Jeśli bym robił 50-60 tys. rocznie tez bym się nie zastanawiał tylko brał nowe w dieslu.
Jak się coś zepsuje to gwarancja i tyle. Wg mnie benzyna ma sens do max przebiegu 15-17 tys rocznie.Święty - Nie 24 Sie, 2014
lukp napisał/a:
15-17 tys rocznie.
precyzyjne wyliczenie
a potem juz tylko gazolina Bonczek - Nie 24 Sie, 2014 Marek23, limitów dla Polski na RSy nie zwiększyli, więc szału bym się nie spodziewał. Jedyne co, to w zaczynają się pojawiać placowe sztuki, które przyjechały a klient się wycofał. Koniecznie TDI?