P.S.: Rasta, Geko, uprzedzając wasze komentarze nie mam zamiaru robić swipa do zera za każdym razem jak się software aktualizuje;)
zgadzam sie z alkiem
telefon ma koorwa dzialac a nie wymagac od uzytkownika reinstalacji systemu za kazdym razem gdy sie jakas aktualizacja pojawia
to jak stawianie systemu w kompie od zera gdy pojawia ci sie aktualizacja windy. bezsensqbus - Śro 18 Mar, 2015 A ja chetnie wymienie nowy czarny z3 na z3 compact, anyone?GeKo - Śro 18 Mar, 2015
Jakarti napisał/a:
alexx napisał/a:
P.S.: Rasta, Geko, uprzedzając wasze komentarze nie mam zamiaru robić swipa do zera za każdym razem jak się software aktualizuje;)
zgadzam sie z alkiem
telefon ma koorwa dzialac a nie wymagac od uzytkownika reinstalacji systemu za kazdym razem gdy sie jakas aktualizacja pojawia
to jak stawianie systemu w kompie od zera gdy pojawia ci sie aktualizacja windy. bezsens
Kuba i słusznie, tylko Alek pominął jeden szczegół o którym wie
Lolipop to jak przejście z windowsa 98 na XP. a nie aktualizacja XP z SP1 do SP2
Albo dosadniej to tak jakbyście chcieli Androida zaktualizować do iOS Jakarti - Śro 18 Mar, 2015 GeKo,
a to gagatek! Alexxx - Śro 18 Mar, 2015
GeKo napisał/a:
Kuba i słusznie, tylko Alek pominął jeden szczegół o którym wie
Lolipop to jak przejście z windowsa 98 na XP. a nie aktualizacja XP z SP1 do SP2
Albo dosadniej to tak jakbyście chcieli Androida zaktualizować do iOS
Możemy to przerabiać po raz kolejny - spoko, jeśli Ci się to nie nudzi
Odblokowujesz rano telefon i masz komunikat "Czy zaktualizować telefon?", klikasz "TAK"!
Po 45 minutach masz NIEZDATNY DO UŻYTKU sprzęt z milionem błędów typu: "Contacts stopped working, sorry" i zamyka Ci zakładkę kontaktów. Albo moje ulubione "Phone stopped working, sorry" i telefon się restartuje. Noszkur%a mać?!
Nie interesuje mnie czy to jest przejście z 98 na XP (bo Twoje kompletnie nie trafione z "Androida do iOS'a" pominę milczeniem) bo i poprzedni i Lolipop to systemy Androidowe - ale oczywiście Google może kłamać.
Jeśli komunikat brzmiałby "Masz teraz czas na zrobienie backupa bo bo zaraz zresetuje Ci telefon do zera i wgram NOWY system operacyjny?" i dawał czas na backup - dla mnie OK. Ale nie informacja, którą wpisałem na górze.
Czy po tak łopatologicznym wytłumaczeniu się zgadzasz czy nadal bronisz Częstochowy?
Jakarti napisał/a:
GeKo,
a to gagatek!
Tak. Ale przynajmniej nie wale baboli jak przejście z Androida na iOS'a Jakarti - Śro 18 Mar, 2015
Alexxx napisał/a:
Tak. Ale przynajmniej nie wale baboli jak przejście z Androida na iOS'a
jestem po Twojej stronie palancie!
cicho badz! PiTT - Śro 18 Mar, 2015 albo ja wyrosłem albo nie dorosłem do tego aby jarać się z tego że mogę namieszać sobie w systemie telefonu...
ok jak byłem nastolatkiem to jarałem się podkręcaniem kompa, modyfikowaniami itd.
ale chyba nie mam już na to ani czasu ani ochoty
zarówno komputer jak i telefon ma koorwa działać a nie czekać aż go poprawię, naprawię, zmodyfikuję Kamill - Śro 18 Mar, 2015 Na moto g po updejcie wszystko działa wyśmienicie bez potrzeby resetu GeKo - Śro 18 Mar, 2015 Nudzi jak cholera, tylko drażni mnie już Twoje przekonanie o nieomylności wyroków które ferujesz.
Primo, to z tym już do Samsunga, to on odpowiada za przygotowanie konkretnej wersji systemu na swoje urządzenia. Oni zajebali sprawę.
Secundo
Alexxx napisał/a:
i poprzedni i Lolipop to systemy Androidowe - ale oczywiście Google może kłamać.
Serio...? I co z tego że to android. To są zupełnie inne wersje, ale już nie mój problem że nie potrafisz tego pojąć.
tak jak WIN 98 i WIN XP oba to windowsy i co z tego jak inne systemy.
Na przyszłość nie klikaj bez namysłu akutalizacji tylko zadaj sobie trudu poszukać opinii, bo może się zdarzyć jak w iPhone że przestaną działać mapy i zgubisz drogę do pracy Alexxx - Śro 18 Mar, 2015
GeKo napisał/a:
Nudzi jak cholera, tylko drażni mnie już Twoje przekonanie o nieomylności wyroków które ferujesz.
Primo, to z tym już do Samsunga, to on odpowiada za przygotowanie konkretnej wersji systemu na swoje urządzenia. Oni zajebali sprawę.
Geko, piszę co stało się z telefonem po przygotowanej przez Samsunga aktualizacji. Gdzie tu moje wyroki? To jest prawda a nie moje widzi mi się Telefon wyczyszczony do zera i sprzedany. Mam nadzieję, że koleś który teraz będzie go użytkował będzie w niebo wzięty jak postawi sobie Lizaka od nowa.
GeKo napisał/a:
Secundo
Alexxx napisał/a:
i poprzedni i Lolipop to systemy Androidowe - ale oczywiście Google może kłamać.
Serio...? I co z tego że to android. To są zupełnie inne wersje, ale już nie mój problem że nie potrafisz tego pojąć.
tak jak WIN 98 i WIN XP oba to windowsy i co z tego jak inne systemy.
Pysiu, z aktualizacją 98 do XP się zgodziłem. Nie zgodziłem się z crossem między platformami. Ale widac w androidzie Ci się "czytanie ze zrozumienie stopped working, sorry." Komentuje brak dostatecznego przetestowania tej aktualizacji albo danie użytkownikom złudnego poczucia "kurde jaki jestem mądry bo zrobiłem swipa zainstalowałem sobie system na nowo - branża IT stoi przede mną otworem!".
GeKo napisał/a:
Na przyszłość nie klikaj bez namysłu akutalizacji tylko zadaj sobie trudu poszukać opinii, bo może się zdarzyć jak w iPhone że przestaną działać mapy i zgubisz drogę do pracy
Ale jak to nie klikaj bez namysłu?! Jestem ufnym człowiekiem i jeśli ktoś mi proponuje "usprawnienie" to się na nie zgadzam zakładając, że jest dopracowane. Zresztą to już skomentowałem wcześniej ale przyznaje... Twoje podejście jest płytkie jak twój nocny basenik pod łóżkiem
Jakarti napisał/a:
Alexxx napisał/a:
Tak. Ale przynajmniej nie wale baboli jak przejście z Androida na iOS'a
jestem po Twojej stronie palancie!
cicho badz!
Przepraszam Tato
PiTT napisał/a:
zarówno komputer jak i telefon ma koorwa działać a nie czekać aż go poprawię, naprawię, zmodyfikuję
+1Janusz - Śro 18 Mar, 2015 Nie wiem o co chodzi bo u mnie na moto G2 (która podobno nie istnieje) po instalacji na 5.02 niczego mi nie usunęło, niczego nie musiałem przeinstalowywać itp, wszystko działa.
Zgadzam sie z Pittem telefon i komputer maja działać. Ale jak np nie mogę załadować telefonu pierwszą lepszą ładowarką to on dla mnie nie działa. Jak nie mogę wysłać fotki przez BT, na inny telefon to po kij mi to BT, skoro nie działa?? Do tego nie mam ochoty podawać wszędzie swojego nr karty kredytowej.
Ale nie wiem nad czym zachwyt przy ajfonach, kumplowi po zaktualizowaniu systemu w japku 4, przestało działać wifi.. i co ciekawe nie tylko jemu bo w necie jest mnóstwo tematów gdzie ludzie maja podobny problem. I podobno ta usterka nie jest softem tylko sprzętem... wiec Ci dopiero odwalili akcje z aktualizacja która upaliła jakiś odsetek telefonów ps. nikomu żadnej reklamacji nie uznali
mKamill - Śro 18 Mar, 2015 Idziesz wtedy do iSklepu kupić nowego iPhona. Gorzej jak sklep ma awarię iPrądu, albo iKasy fiskalnej i co wtedy? Przecież taki sklep powinien działać. Czy wtedy kupuje się windows fona, czy się zawiesza iLogika i ludzie śpią na kartonie pod iSklepem do czasu iOtwarcia?Miniac - Śro 18 Mar, 2015
PiTT napisał/a:
albo ja wyrosłem albo nie dorosłem do tego aby jarać się z tego że mogę namieszać sobie w systemie telefonu...
ok jak byłem nastolatkiem to jarałem się podkręcaniem kompa, modyfikowaniami itd.
ale chyba nie mam już na to ani czasu ani ochoty
zarówno komputer jak i telefon ma koorwa działać a nie czekać aż go poprawię, naprawię, zmodyfikuję
Mam tak samo, ale wydaje mi się że to nie jest kwestia samego wieku, tylko tego, że od jakiegoś czasu płacisz(my) już regularne ceny za kompletne towary/kompleksowe usługi i pokładasz nadzieje w tym, że to jest sprawdzone i działa! Pewnie kiedyś latałeś na Grzybowską i kupowałeś pojedyncze części do kompa, bo to było dużo taniej niż zamówienie wypasionego Optimusa 50m obok
Gdyby te wszystkie Samsungi, LGki były sprzedawane w opcji pół ceny, ale - bez płyty, bez procesorów, bez systemu dla "chcących" je składać i programować - to chyba nie było by w ogóle o czym rozmawiać.
Geko, można mieć Samsunga z innym systemem jak Android? Serio pytam, nie znam się, mam iphona.. Miniac - Śro 18 Mar, 2015
Kamill napisał/a:
Idziesz wtedy do iSklepu kupić nowego iPhona. Gorzej jak sklep ma awarię iPrądu, albo iKasy fiskalnej i co wtedy? Przecież taki sklep powinien działać. Czy wtedy kupuje się windows fona, czy się zawiesza iLogika i ludzie śpią na kartonie pod iSklepem do czasu iOtwarcia?
Wsiadają w i328 iNara Qukie - Śro 18 Mar, 2015
Miniac napisał/a:
Geko, można mieć Samsunga z innym systemem jak Android? Serio pytam, nie znam się, mam iphona..
Nie robię za adwokata, ale posiadam Samsunga Wave na ich własnym systemie BADA (dostępna w Wave 1, 2, 3), ale nie polecam bo to raczej umarło śmiercią naturalną jakiś czas temu