olek - Czw 26 Sty, 2017 Z czym to koliduje?Drone - Czw 26 Sty, 2017
olek napisał/a:
Z czym to koliduje?
Teoretycznie z niczym, ale tam jest ciągłe start&stop.
Jak instalacja nie działa idealnie, to takie starty nie są komfortowe, bo się przeciez przełącza co chwila na LPG i może być jakieś szarpnięcie.
No i żeby działało LPG, to zazwyczaj ustawia się temperaturę powiedzmy minimum 40 stopni. A ta temperatura może nie być w ogóle osiągnięta jak masz do roboty 5km po mieście.
Na Taxi silnik ciepły zawsze, to na benzynie samochód nie pracuje prawie wcale.kosmita - Czw 26 Sty, 2017 Akurat jeśli chodzi o nagrzewanie to hybryda robi to całkiem szybko, ale ciekawe właśnie jak start/stop dogadałby się z lpg
generalnie to jazda hybrydą na gazie kwalifikuje się do orderu virtuti cebularianjas - Czw 26 Sty, 2017 Jechałem ostatnio z taksiarzem aurisem hybryda w gazie i bardzo sobie chwalił to rozwiązanie. Podobno mają gdzieś w Wawie gazownia co świetnie ogarnia takie tematy.zefir - Pią 27 Sty, 2017 No wlasnie fabrycznie robi to Toyota, i tak jest ustawione to, że się dogaduje z hybryda.
Taksiarz mi właśnie opowiadal o jakimś zakładzie w wawie, gdzie wszystko ustawiają i ogarniają
dla mnie to jest hit 100 km za 10zl Kenet - Pią 27 Sty, 2017 Z ciekawostek to miałem przez chwilę smutny epizod poruszania się nową Fabią 1.0 + LPG. I oczywiście było tam start&stop. Na szczęście wyłączalne. Gdyby nie wyłączyć to auto co chwilę gasło, a wtedy przełączało się na benzynę przy starcie i był czas zwłoki zanim znów się przełączyło na gaz + zależność od prędkości obrotowej. Więc jadąc w korku czy ogólnie delikatnie po mieście jeździłoby się praktycznie ciągle na benzynie. Nie wspomnę już u trasie gdzie powyżej 130 auto pokazywało, że jedzie na gazie, a tak naprawdę przełączało bez sygnalizacji na benzynę. Piękne rozwiązanie Drone - Pią 27 Sty, 2017
Kenet napisał/a:
Z ciekawostek to miałem przez chwilę smutny epizod poruszania się nową Fabią 1.0 + LPG. I oczywiście było tam start&stop. Na szczęście wyłączalne. Gdyby nie wyłączyć to auto co chwilę gasło, a wtedy przełączało się na benzynę przy starcie i był czas zwłoki zanim znów się przełączyło na gaz + zależność od prędkości obrotowej. Więc jadąc w korku czy ogólnie delikatnie po mieście jeździłoby się praktycznie ciągle na benzynie. Nie wspomnę już u trasie gdzie powyżej 130 auto pokazywało, że jedzie na gazie, a tak naprawdę przełączało bez sygnalizacji na benzynę. Piękne rozwiązanie
To jeden zero Skody, to pewnie TFSI.
A tam to tak działa o ile się orientuję. Nawet jak jedzie na LPG, to co któryś cykl i tak jest wtrysk benzyny, a powyżej jakiś obrotów, czy tez prędkości jedzie całkowicie na benzynie.
Kolega z roboty swego czasu zamienił swoją Octavię TDI 1.9 90KM, a nową Octavię 1.4 TSI z LPG. I tak to właśnie opisywał.
Ale dodał, że i tak nowa Skoda kosztuje go mniej w paliwie na 100km, niż poprzednia TDI.
Taksówkarzom się nie dziwię że mają hybrydy na LPG, ale prywatnie to już by było coś dziwnego kaziu1985pn - Pią 27 Sty, 2017 Ten 1.0 to zwykly mpi 60km lub 75km Drone - Pią 27 Sty, 2017
kaziu1985pn napisał/a:
Ten 1.0 to zwykly mpi 60km lub 75km
To musi jakiś szatan być Janusz - Pon 06 Lut, 2017 Kojarzy ktoś taki obiekt ?? czy po prostu ktoś ma tor pod domem?
siema - Pon 06 Lut, 2017 Krótki risercz i jest:
http://www.torkartingowy.wodzislaw.pl/Janusz - Wto 07 Lut, 2017 dziękuje za szybka reakcje Bonczek - Śro 08 Lut, 2017 Jest gdzieś w waw sklep gdzie mozna kupic buty i rękawiczki do upalania ale najpierw przymierzyć?
Ewentualnie Poznań, Łódź, Katowice.Alexxx - Śro 08 Lut, 2017
Bonczek napisał/a:
Jest gdzieś w waw sklep gdzie mozna kupic buty i rękawiczki do upalania ale najpierw przymierzyć?
Ewentualnie Poznań, Łódź, Katowice.