anjas - Sob 31 Maj, 2014 "Różnić się mądrze" - Wojciech Jaruzelski
"Reformy gospodarcze w PRL (1982-1989). Próba uratowania socjalizmu" Dariusz Grala
"Krfotok" Edward Redliński
"Stan Wojennu" Jan Kulas
"Stan wojenny w Polsce" Antoni Dudek
To tak, żeby spojrzeć na problem z różnych stron.M - Sob 31 Maj, 2014 Dzięki anjas - Sob 31 Maj, 2014
rabarbar napisał/a:
A wczoraj do największego szału doprowadził mnie kwaśniewski,ten żałosny komunistyczny aparatczyk ,który najebany przewracał sie na grobach w charkowie miał czelność pouczac ludzi jak zachowywac sie na cmentarzu
Tak, to żałosne. Równie żałosne jak to, że na Powązkach jak bydło zachowują się ludzie którzy wypominali i wypominają Kwaśniewskiemu najebanie się w Charkowie.
Zrozumcie, że ja nie bronię Jaruzelskiego, nawet nie chcę tego robić. Staram się jedynie bronić ludzkich zachować.Anonymous - Sob 31 Maj, 2014 no to broń tez tych których bliscy zgineli za komuny i dla których jaruzel jest zwykłym zbrodniarzemM - Sob 31 Maj, 2014 Andrzeju, wśród "bydła" były rodziny ofiar jaruzelskiego, który przez 25 lat nie mógł być osądzony, taka to sprawiedliwość.
Ja to rozumiem bo dla tej całej "elity" politycznej jaruzelski to coś w rodzaju papieża dla katolików, dla nich on był szefem wszystkich szefów.anjas - Nie 01 Cze, 2014
rabarbar napisał/a:
no to broń tez tych których bliscy zgineli za komuny i dla których jaruzel jest zwykłym zbrodniarzem
tańcz na ich grobach to też będę ich broniłkamil - Pon 02 Cze, 2014 heh, wszyscy teraz jak mantre powtarzają jak to za komuny ich ojcowie, matki walczyli z systemem, byli więźniami, byli represjonowani, etc. Kurde, to gdzie się podziali, którzy pracowali na chwałę Polski Ludowej ?
Urzekł mnie też sposób myślenia prezesa IPN, który stwierdził , ze Jaruzel powinien być pochowany na cmentarzu żołnierzy radzieckich czy też w Moskwie czyli w miejscu gdzie jest miejsce dla ludzi, którzy służyli temtemu totalitarnemu systemowi. Idąc tym tropem to chyba z 70% społeczeństwa żyjącego w tamtych latach powinno być pogrzebanych w takich miejscach. Wiem, wiem...czepiam się, ale tak jakoś to mnie urzekło.
No nic, było minęło. Z dzisiejszych spraw to tylko tyle, ze kurdupel chce unieważnić wybory do PE bo były przeprowadzone w niechlujny sposób.... M - Pon 02 Cze, 2014 Dzięki Już nie będe musiał dzisiaj wchodzić na "natemat"
kamil - Pon 02 Cze, 2014 o kurde, tam też o tym piszą ?M - Pon 02 Cze, 2014 Tam nie piszą, tam się toczy pianęM - Pon 02 Cze, 2014
Barejka - Pon 02 Cze, 2014 M, prze choy was79 - Wto 03 Cze, 2014 Barejka - Wto 03 Cze, 2014 M, a gdzie reszta jak wjezdza w palikota? M - Wto 03 Cze, 2014 Po pastuchu nie przeszło bo u mnie jest