To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

Barejka - Wto 03 Cze, 2014

masz racje teraz jest, pastuch zardzewial :rotfl:
GeKo - Czw 05 Cze, 2014

Ładny absurd.
http://wiadomosci.gazeta....html#BoxWiadTxt

Cytat:
Policji sprzyjają przepisy. Nie ma w nich katalogu przypadków, gdy funkcjonariusz może zatrzymać prawo jazdy i skierować odpowiedni wniosek do sądu. W praktyce więc bierze się pod uwagę, czy naruszenie kodeksu drogowego było rażące.

M - Czw 05 Cze, 2014

Skończy się raj handlowców w insigniach i wyprzedzanie na trzeciego po podwójnej ciągłej w drodze do "Władka"
GeKo - Czw 05 Cze, 2014

Oooj M M, Przeczytaj to na spokojnie. Brak ustawy, przepisów itd = Samowola policjantów.
Skończy się tak że ludzie którzy wygrają sprawę przed sądem pozwą Skarb Państwa za straty np w prowadzeniu działalności, wraz z pierwszym wyrokiem na korzyść pozywającego, zalecenie zdejmą. Bo jest bezprawne.

was79 - Czw 05 Cze, 2014

M napisał/a:
Skończy się raj handlowców w insigniach i wyprzedzanie na trzeciego po podwójnej ciągłej w drodze do "Władka"

Nie sądzę, żeby tak było.

M - Czw 05 Cze, 2014

GeKo napisał/a:
Oooj M M, Przeczytaj to na spokojnie. Brak ustawy, przepisów itd = Samowola policjantów.
Skończy się tak że ludzie którzy wygrają sprawę przed sądem pozwą Skarb Państwa za straty np w prowadzeniu działalności, wraz z pierwszym wyrokiem na korzyść pozywającego, zalecenie zdejmą. Bo jest bezprawne.

Czytałem na szybko. Zle ze jest to bezprawne, ale powinno być umocowane prawnie zeby tak właśnie się działo żeby eldorado dla bezmózgów się skończyło.

was79 - Czw 05 Cze, 2014

milutko, bo widzimisię tak się będzie kończyło

Cytat:
niestety prawa jazdy nie są odbierane tylko i wyłącznie piratom drogowym słyszałem że w Łodzi np prawko zabierają za stłuczkę czyli przysłowiową kolizję, wiadomo że może się to przytrafić każdemu nie trzeba być piratem drogowym

arssss - Czw 05 Cze, 2014

Trzeba jeździć bez prawka. Ja mam całkiem sporo kategorii ,powiedzmy,że latam w nocy po wiśle i chce mnie zatrzymać policja,wole spróbować im zwiać niż zdawać na nowo kategorie oprócz tego jak mi zabiorą to mam zastój w pracy,bo nie mogę zwyżką jeździć,przyczep wozić itd.
Jakarti - Czw 05 Cze, 2014

arssss napisał/a:
Trzeba jeździć bez prawka. Ja mam całkiem sporo kategorii ,powiedzmy,że latam w nocy po wiśle i chce mnie zatrzymać policja,wole spróbować im zwiać niż zdawać na nowo kategorie oprócz tego jak mi zabiorą to mam zastój w pracy,bo nie mogę zwyżką jeździć,przyczep wozić itd.

??

arssss - Czw 05 Cze, 2014

Napisałem to jak debil. Chodzi mi o to,że skoro policjant może mi zabrać prawko za co chce to jak będą mnie chcieli zatrzymać jak będę upalał czy tam zapierdalał sporo za szybko to będę wolał spróbować zwiać im niż potem zdawać wszystkie kategorie. Jak nie ucieknę to i tak stracę prawko i będzie lipa i przypał ,a jak uciekne problem z głowy. Ale za nim poskładam AXa to 5 razy się przepisy zmienią :D
M - Czw 05 Cze, 2014

was79 napisał/a:
milutko, bo widzimisię tak się będzie kończyło

Cytat:
niestety prawa jazdy nie są odbierane tylko i wyłącznie piratom drogowym słyszałem że w Łodzi np prawko zabierają za stłuczkę czyli przysłowiową kolizję, wiadomo że może się to przytrafić każdemu nie trzeba być piratem drogowym

Wiesz jak to jest Was z zasłyszanymi opiniami

was79 - Czw 05 Cze, 2014

Znając kompetencje naszej milicji, to szczerze mnie to nie dziwi.
M - Czw 05 Cze, 2014

Dobrze pierdolnięta dominika - ona chyba jest gorsza od paradowskiej.

kamil - Czw 05 Cze, 2014

mądrze pisze !
anjas - Czw 05 Cze, 2014

przecież raz pisze o referendum a raz o wyborach.
Wręcz w pierwszym tekście zaznacza, że referendum to nie wybory.

No chyba, że czegoś nie czaję.