To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG

PiTT - Pon 28 Wrz, 2015

dokładnie, nagle sami ekolodzy się odezwali :D
wypierdalaja katalizatory i dpfy zeby tylko kuca przybylo a do norm sie czepiają...
ja coś czuję że taki myk nie tylko vw robiło... czas pokaże :D
w sumie wolałbym żeby moja fura była mniej eko niż miałaby mieć defekty mechaniczne jak toyota z gazem czy GM z gaśnięciem silnika... pomijam samozapłony itd.
generalnie ludzie łykają takie newsy jak pelikany... najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że pewnie większość z nich porusza się furami które nie spełniają norm nawet sprzed 10-ciu lat ;D

itr 911 - Pon 28 Wrz, 2015

Rozmawiałem na ten temat z oddziałem w którym auta były zakupione (znajomy).
Twierdzą że problem nie dotyczy aut z Europy, a całe zamieszanie w USA wynika ich regulacji prawnych w kwestii wykonywania pomiarów (w trybie ECO beee, w tybie NORMAL wszystko ok).

Tak jak mówisz B-Rey te silniki spełniają normę euro 6 więc nie ma tematu.
Ale jak to się dalej potoczy biorąc pod uwagę nagonkę w USA, to czas pokaże.

Wizerunkowo/finansowo dla VW to jednak potężna skaza a najbardziej na tym zyska Mercedes :lol2:

B-Rey - Pon 28 Wrz, 2015

Najbardziej mnie wkurza ludzka głupota i bezmyślne powtarzanie bzdur wyssanych z palca nie mając na dany temat pojęcia. Bardzo ładnie to widać w komentarzach na profilach typu Auto Świat, gdzie 10 osób pod rząd jest w stanie napisać że np. 1.9 dci jest do dupy bo nie ma zamków na panewkach i dlatego się obracają. A prawdziwą przyczyną są źle zaprojektowane kanały olejowe i dlatego zawsze pierwsza obraca się panewka najdalej od pompy. Ale takim nie przegadasz, ich jest więcej. Dlatego teraz 99% ludzi uważa, że 2.0 TDI trują jak 1.6D z zepsutymi wtryskami. VW powinien to przewidzieć i nie przyznawać się do tego, że jakoś specjalnie oszukiwali tylko po protu powiedzieć, że "Nasze silniki spełniają tą normę w warunkach w jakich są testowane. Dziękuję". To ludzie z EPA dali dupy, bo przez tyle lat puszczali silniki które w innych warunkach nie spełniają amerykańskiej normy. No ale media zrobiły swoje i odwróciły kota ogonem, bo przecież jeżeli mamy zwalić winę na ekologów albo na koncern samochodowy to zwalmy na koncern.
PiTT - Pon 28 Wrz, 2015

najlepsze sa komentarze w stylu "vw to szajs a moja skoda jezdzi wysmienicie..."
mam wrazenie ze niektórzy nie kojarzą faktu że to wszystko 1 chooi
ale za to pewnie na duszy lzej :D

B-Rey - Pon 28 Wrz, 2015

Dokładnie. Na onecie też dziennikarzyny się popisały :wall:

Wpadli na to, że Audi ma te same silniki co VW.

Jakarti - Pon 28 Wrz, 2015

podnieciacie się jak pedofil przed gimnazjum.. a oni tylko sobie ruch z tego robią
dzisiaj portale to gowno jakiego malo (z reszta cala masa pozostalych stron tez)
kazdy jest takim mini-faktem i bedzie dawal takie naglowki i grafiki zeby klinkac :)

a z kazdym kliknieciem ciesze sie ja! :rotfl:

Kamill - Pon 28 Wrz, 2015

A no właśnie, im głupszy tytuł tym bardziej nie klikam. Typu
"Niedowiary vw ogłosił że ..." itp :rotfl:
Tak jak Jaka pisze klikniecia i odsłony idą w górę, więc kasa za reklame jest większa, więc robią więcej takich artykułów, lub tytułów zachęcających do wejścia żeby było więcej kasy ;)
Albo to umieszczanie 10 zdjeć, każdego na oddzielnej stronie, to nie dlatego że nie da sie galerii postawić i przejdrzeć wszystkich w 2min, tylko po to żeby był kolejne odsłony poszczególnych podstron, na każdej reklamy, statystyki itp.

PiTT - Pon 28 Wrz, 2015

Kuba a czemu się cieszysz? kupujesz art. sponsorowane? :D
mnie najbardziej irytuje styl top gearowy, krotki art. i 20 stron

PiTT napisał/a:

taka przenosnia
obaj pracujemy po prostu w internecie i wiemy o co chodzi..

PiTT - Pon 28 Wrz, 2015

Jakarti napisał/a:
PiTT napisał/a:

taka przenosnia
obaj pracujemy po prostu w internecie i wiemy o co chodzi..

ja pracuje w biurze
:rotfl:

PiTT napisał/a:
ja pracuje w biurze

na prowincji :D

PiTT - Pon 28 Wrz, 2015

Jakarti napisał/a:
PiTT napisał/a:
ja pracuje w biurze

na prowincji :D

Rabi właśnie jedzie Ci wpi@rdolić :rotfl:

PiTT,
Rabi to dopiero jest z prowincji!! :rotfl: :rotfl:

B-Rey - Pon 28 Wrz, 2015

Jakarti, Ci co wiedzą że portale takie jak np. onet to gówno, wiedzą to od dawna. Pytanie, kto to czyta?

Cytat:
Pytanie, kto to czyta?

kilka milionow ludzi dziennie :D