Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG
PiTT - Pon 28 Wrz, 2015 dokładnie, nagle sami ekolodzy się odezwali
wypierdalaja katalizatory i dpfy zeby tylko kuca przybylo a do norm sie czepiają...
ja coś czuję że taki myk nie tylko vw robiło... czas pokaże
w sumie wolałbym żeby moja fura była mniej eko niż miałaby mieć defekty mechaniczne jak toyota z gazem czy GM z gaśnięciem silnika... pomijam samozapłony itd.
generalnie ludzie łykają takie newsy jak pelikany... najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że pewnie większość z nich porusza się furami które nie spełniają norm nawet sprzed 10-ciu lat itr 911 - Pon 28 Wrz, 2015 Rozmawiałem na ten temat z oddziałem w którym auta były zakupione (znajomy).
Twierdzą że problem nie dotyczy aut z Europy, a całe zamieszanie w USA wynika ich regulacji prawnych w kwestii wykonywania pomiarów (w trybie ECO beee, w tybie NORMAL wszystko ok).
Tak jak mówisz B-Rey te silniki spełniają normę euro 6 więc nie ma tematu.
Ale jak to się dalej potoczy biorąc pod uwagę nagonkę w USA, to czas pokaże.
Wizerunkowo/finansowo dla VW to jednak potężna skaza a najbardziej na tym zyska Mercedes B-Rey - Pon 28 Wrz, 2015 Najbardziej mnie wkurza ludzka głupota i bezmyślne powtarzanie bzdur wyssanych z palca nie mając na dany temat pojęcia. Bardzo ładnie to widać w komentarzach na profilach typu Auto Świat, gdzie 10 osób pod rząd jest w stanie napisać że np. 1.9 dci jest do dupy bo nie ma zamków na panewkach i dlatego się obracają. A prawdziwą przyczyną są źle zaprojektowane kanały olejowe i dlatego zawsze pierwsza obraca się panewka najdalej od pompy. Ale takim nie przegadasz, ich jest więcej. Dlatego teraz 99% ludzi uważa, że 2.0 TDI trują jak 1.6D z zepsutymi wtryskami. VW powinien to przewidzieć i nie przyznawać się do tego, że jakoś specjalnie oszukiwali tylko po protu powiedzieć, że "Nasze silniki spełniają tą normę w warunkach w jakich są testowane. Dziękuję". To ludzie z EPA dali dupy, bo przez tyle lat puszczali silniki które w innych warunkach nie spełniają amerykańskiej normy. No ale media zrobiły swoje i odwróciły kota ogonem, bo przecież jeżeli mamy zwalić winę na ekologów albo na koncern samochodowy to zwalmy na koncern.PiTT - Pon 28 Wrz, 2015 najlepsze sa komentarze w stylu "vw to szajs a moja skoda jezdzi wysmienicie..."
mam wrazenie ze niektórzy nie kojarzą faktu że to wszystko 1 chooi
ale za to pewnie na duszy lzej B-Rey - Pon 28 Wrz, 2015 Dokładnie. Na onecie też dziennikarzyny się popisały
Wpadli na to, że Audi ma te same silniki co VW.Jakarti - Pon 28 Wrz, 2015 podnieciacie się jak pedofil przed gimnazjum.. a oni tylko sobie ruch z tego robią
dzisiaj portale to gowno jakiego malo (z reszta cala masa pozostalych stron tez)
kazdy jest takim mini-faktem i bedzie dawal takie naglowki i grafiki zeby klinkac
a z kazdym kliknieciem ciesze sie ja! Kamill - Pon 28 Wrz, 2015 A no właśnie, im głupszy tytuł tym bardziej nie klikam. Typu
"Niedowiary vw ogłosił że ..." itp
Tak jak Jaka pisze klikniecia i odsłony idą w górę, więc kasa za reklame jest większa, więc robią więcej takich artykułów, lub tytułów zachęcających do wejścia żeby było więcej kasy
Albo to umieszczanie 10 zdjeć, każdego na oddzielnej stronie, to nie dlatego że nie da sie galerii postawić i przejdrzeć wszystkich w 2min, tylko po to żeby był kolejne odsłony poszczególnych podstron, na każdej reklamy, statystyki itp.PiTT - Pon 28 Wrz, 2015 Kuba a czemu się cieszysz? kupujesz art. sponsorowane?
mnie najbardziej irytuje styl top gearowy, krotki art. i 20 stronJakarti - Pon 28 Wrz, 2015
PiTT napisał/a:
Kuba a czemu się cieszysz? kupujesz art. sponsorowane?
taka przenosnia
obaj pracujemy po prostu w internecie i wiemy o co chodzi..PiTT - Pon 28 Wrz, 2015
Jakarti napisał/a:
PiTT napisał/a:
Kuba a czemu się cieszysz? kupujesz art. sponsorowane?
taka przenosnia
obaj pracujemy po prostu w internecie i wiemy o co chodzi..
ja pracuje w biurze
Jakarti - Pon 28 Wrz, 2015
PiTT napisał/a:
ja pracuje w biurze
na prowincji PiTT - Pon 28 Wrz, 2015
Jakarti napisał/a:
PiTT napisał/a:
ja pracuje w biurze
na prowincji
Rabi właśnie jedzie Ci wpi@rdolić Jakarti - Pon 28 Wrz, 2015 PiTT,
Rabi to dopiero jest z prowincji!! B-Rey - Pon 28 Wrz, 2015 Jakarti, Ci co wiedzą że portale takie jak np. onet to gówno, wiedzą to od dawna. Pytanie, kto to czyta?Jakarti - Pon 28 Wrz, 2015