Anonymous - Pią 05 Wrz, 2008 no to dziku wpisz mnie w kalendarzyk eM mam nadzieje ze tez o mnie pamieta Anonymous - Wto 09 Wrz, 2008 autko juz smiga sa jeszcze problemy (glownie z biegiem jalowym, bo gasnie podczas zatrzymywania, ale o tym bylem uprzedony)
Czekam na kolejna wersje softu ktory to zlatwi i bede dalej raportowal saxorulez - Wto 09 Wrz, 2008 ale na walkach Cat Camsa już jeżdzisz?
mapa seryjna czy jakaś poprawiona?Anonymous - Wto 09 Wrz, 2008 Poki co wgrana byla tylko lekka kalibracja do pierwszego odpalenia, juz wczoraj zapisalem parametry pracy silnika i odeslalem do dalszej obrobki wraz z moimi uwagami. i tak pewnie jeszcze ze 2-3 razy zanim zacznie to chodzic jak nalezy
I tak myslalem ze bez konkretnego przeprogramowania to auto wogloe nie bedzie jezdzic a tu mila niespodzianka Co prawda gasnie czesto a jak ruszam na swiatlach to czasem auto zachowuje sie jak z kursantem na prawo jazdy na pierwszej lekcji Ale jak juz wejdzie powyzej 3tysia to smiga tepiej niz poprzednio.saxorulez - Wto 09 Wrz, 2008 TOXIC,
troche dziwne to strojenie na odległość.. szczegolnei że nie ejst to seryjne auto
Czy ten ktoś kto stroi bazuje na AFR czy tylko na własnym widzi mi się?Bad-i - Wto 09 Wrz, 2008 a ja nadal bym obstawiał żebyś Toxic podjechał na rolki saxorulez - Wto 09 Wrz, 2008 bo moze byc tak że auto ma mniej koni niz miało przed zabiegiem założenia wałków, tylko dupa mói że jest fajnie.
Mniejsza o rolki - trzeba stroić z AFRAnonymous - Wto 09 Wrz, 2008 Interfejs ktory kupilem jest przystosowany do podlaczenia jakiegos tam AFR ktory kosztuje nastepne 7 paczek, ale narazie sobie to darowalem. Wiadomo ze lepiej jak ktos jest przy aucie widzi jak ono pracuje i moze na biegu wprowadzac poprawki i obserwowac zmiany. Ale z drugiej strony swoje to tez kosztuje a tu mam ta usluge prawie darmo.
Co do mocy, pomiary RS Tunerem pokazal cos takiego, 106kW kontra max ktory zrobilem wczesniej zaznaczam ze to bez strojenia.
Czy cos z tego bedzie zobaczymy, ja najbardziej balem sie utraty mocy w srodkowym zakresie ale widac ze nie jest tak strasznie
Mam nadzieje ze jak pojade do wawki w ten weekend to znajdziecie chwile zeby sie ze mna zobaczyc i moze cos wspolnymi silami jeszcze wymyslimy eM jeszcze sie nic nie odezwal czy zerknie czy nie zerknie Anonymous - Wto 09 Wrz, 2008 A no i wiesz ja mu nie wyslyam tekstu "Panie jest fajnie ale sie troche dlawi, przyslij pan program zobacze czy bedzie lepiej"
Interfejs monitoruje 16 wybranych parametrow pracy silnika,
cisnienie w kolektorze, otwarcie przepustnicy, obroty, przedkosc, wyprzedzenie zaplonu, czas wtrysku, wskazania sondy lambda itp itd.
Zapisuje to przez kilka minut jazdy i to mu wysylam, wiec ktos kto sie zna bedzie wiedzial jak to interpretowac.CHRZANEK - Wto 09 Wrz, 2008 Hmmmm popatrzyłem na wykres i ja też wiele widze...
-Nie jedzie !!Anonymous - Wto 09 Wrz, 2008 no jak nie jedzie to nie jedzie co ja poradze sam zrobilem co moglem, na dalsze kombinacje niestety musze troche pooszczedzac (czyt. posplacac karty kredytowe)
Ale i tak sie ciesze ze to juz w aucie siedzi. No i silnik w lepszym stanie i rozrzad zrobiony przynajmniej to A dlaej to sobie bede kombinowal po trochu
Najwazniejsze wystroic, sprawdzic na rolkach i dopiero myslec co z tym dalejFreeMan - Wto 09 Wrz, 2008 gratuluje wytrwalosci....
Generalnie patrzac na Twoj wykres faktycznie nie powala on na kolana. Piszesz jednak ze od 3 tys, samochod idzie lepiej ,to fajnie . Ja po zmianie kolektora wydechowego i de-cata tez tak mialem.... samochod nie jechal na dole, potem bylo niezle boooom i ognien, a potem znowu nie jechal... Wydawalo mi sie ze jest duzo lepiej bo mocniej idzie .....
pojechalem do Macka Grabowskiego na hamownie, gdzie zawsze sie hamuje po zmianach i co wyszlo..... 10koni mniej niz poprzednim razem ,a wykres na maxa poknocony . Do 4 tys nic sie nie dzialo a od 4 tys obrotow ogien , ale gora juz słabiutko. Wtedy wlasnie wyleczylem sie z oceny dupohamowni.... To ze wydaje Ci sie ze tak idzie clio gora, moze byc wlasnie spowodowane drastycznym przyspieszeniem i brakiem dolu i wcale nie oznacza ze samochod ma wieksza moc.
W moim przypadku byla to wadliwa sonda lambda,w Twoim niewystrojona fura. Skoro juz jestes zielony to mozesz sobie poczytac o moich perypetiach z clio w Pimpie....!saxorulez - Wto 09 Wrz, 2008 TOXIC,
ja widzę ze jest lepiej tylko przez ostatnie 500 rpm - jest to kwestia nei wystrojenia.
Dobrze zę gościu dostaje te wszystkei parametry o których mówisz to napewno jest lepeij - myślałem ze Ty wysłam mu may z własnymi uwagami.. sorki
Ale nasuwa się jedno pytanie.. dlaczego odcinka tak nisko?M - Wto 09 Wrz, 2008 Hmm wykres jest nieglupi jak spojrzec na wartosci
104kw*1,36+okolo 40koni strat na napedzie to jest 181,44KM.
Czy clio sport ma szerokopasmową lambade? Jak nie ma to te strojenie na odleglosc mozna o kant dupala roztluc. Naprawde.
EDIT
Nie spojrzałem dokladnie.
Nizej sa inne wartosci
106kw i 25kw strat jak rozumiem?
106+25=131*1,34=178koni wychodzi, tez ladnie, jak na auto bez strojenia.Anonymous - Śro 10 Wrz, 2008
saxorulez napisał/a:
TOXIC,
ja widzę ze jest lepiej tylko przez ostatnie 500 rpm - jest to kwestia nei wystrojenia.
Dobrze zę gościu dostaje te wszystkei parametry o których mówisz to napewno jest lepeij - myślałem ze Ty wysłam mu may z własnymi uwagami.. sorki
Ale nasuwa się jedno pytanie.. dlaczego odcinka tak nisko?
Ten wykres sie rob w ten sposob, wyjezdzam sobie spokojnie na trase, 1, 2 ,3 wtedy klikam zeby rozpoczal logowanie, i program czeka.... Wcisniecie pedalu gazu do oporu daje sygnal do rozpoczecia zbierania danych, a czemu tak wczesnie sie konczy.
Po pierwsze nie ciagnalem do konca, a po drugie jade na lapku z vista tam nie moge spaczowac portu usb zeby dziala z wieksza predkoscia, a jak mowi Henk czasem ECU ma tyle do roboty ze nie nadazy wysyalc danych do interfejsu, przesylalem mu wczesniejsze wykresy i to jedyne co mi zasugerowal.
No i tak jak mowicie, to wszystko narazie ogolnikowe, auto jeszcze ze tak powiem niestrojone, nie mowiac juz wystrojone Cieszy mnie fakt ze na tym programie co jest nie ma kompletnej katastrofy, (pomijajac spalanie wskoczylo z 10,5 na 13,7) bo przed tym ostrzegali wszyscy przeciwnicy modelu 421 CatCamsa. Poki co wazne zeby sie tym dalo normalnie w korku jezdzic
Kolektor od 182 do mnie dotrze niedlugo wiec pobawie sie jeszcze w tym sezonie troche
A z tego co pamietam powinienem dzieki temu odzyskac nieco mocy w srodkowym zakresie
Sliczne 2m rury kwasowki czeka aby pogiac i spasowac a kolektorem, wiec musze jeszcze temat wydechu doczytac zanim sie zabiore
No i to generalnie tyle.
Chcialem sie jeszcze zapytac czy mam sie do was wybierac w ten weekend, bo juz to sobie wstepnie zaplanowalem. Dziku ? eM ? znajdziecie chwile czasu ? W sobote/niedziele