To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Ogłoszenia komercyjne - Oponeo.pl - Felgi.pl

Bad-i - Czw 07 Maj, 2015

Tez tego nigdy nie widzialem, ten dunlop ktory wzialem 68
Kamill - Czw 07 Maj, 2015

Ja zacząłem w tym sezonie po tym jak mi letnie w civiku (michelin, żeby nie było że chińczyk) hałasowały gorzej niż zimowe. Wiem też że opony kierunkowe zazwyczaj są głośniejsze od pozostałych, także też ich unikałem.
PiTT - Czw 07 Maj, 2015

kurde bo moze faktycznie tego w zeszlym roku nie bylo? :)
glosne sqrwiele te nokiany, ale glownie w przedziale 50-90, powyzej juz nie przeszkadza i nie dlatego ze jest glosno w aucie, po prostu tak jest :)
Kamil a gdzie masz info przy jakiej predkosci jest ta glosnosc, tego tez nie widze nigdzie

Kamill - Czw 07 Maj, 2015

Ja nie wiem. Wybrałem cichsze z kilku w moim zasiegu cenowym ;)
lukp - Pią 11 Wrz, 2015

kubas poszedl pw
rasta - Pią 11 Wrz, 2015

Właśnie poszedł PW
Toldi - Pon 14 Wrz, 2015

ciezko go złapac ostatnio ja juz prawie 2 tyg staram sie :)
Toldi - Wto 22 Wrz, 2015

Haaaaalo Kubas.....??
Kamill - Wto 02 Lut, 2016

PiTT napisał/a:
Kamill napisał/a:
A ile maja dB na oponeo?
Ja wziałem np fuldy ktore maja 67dB przy 225.

72dB... w sumie nigdy na ten parametr nie zwróciłem uwagi na stronie

Opony Fulda Sport Contact były bardzo ciche do ok 4tys przebiegu. Wyząbkowały sie w trybie natychmiastowym.
Opony właśnie wracają do mnie ze zgłoszonej reklamacji, która nie została uznana.
Także nie polecam, kupiłem w oponeo już ze 20 opon różnych marek, zdarłem w życiu z 5x tyle i nigdy mi sie żadna opona nie wyząbkowała, a kiedyś jeździłem głownie na używanych.

PiTT - Wto 02 Lut, 2016

a w czym miales te fuldy?
może masz coś nie tak z geometrią w aucie? a może z amorami...
na taki efekt może wpływać wiele czynników i jest spora szansa że to właśnie coś w aucie

Kenet - Wto 02 Lut, 2016

PiTT napisał/a:

Kamill - Wto 02 Lut, 2016

PiTT napisał/a:
może masz coś nie tak z geometrią w aucie? a może z amorami...
na taki efekt może wpływać wiele czynników i jest spora szansa że to właśnie coś w aucie

W mercu, 2x sprawdzane, raz ustawiane po wymianie elementów zawieszenia. Później kupiłem opony, wyząbkowały się, i znowu na sprawdzenie. Dalej wszystko ok.
Zimówki sie nie wyząbkowały, poprzednie letnie tez nie - te które ściągnąłem z auta.
Kenet napisał/a:
PiTT napisał/a:

Taka będzie ich droga. Założę na felgę i zedrę z 1mm to się wyrównają, tylko felg 16" nie mam.

kubas - Pon 08 Lut, 2016

Kamill napisał/a:
Opony Fulda Sport Contact były bardzo ciche do ok 4tys przebiegu. Wyząbkowały sie w trybie natychmiastowym.
Opony właśnie wracają do mnie ze zgłoszonej reklamacji, która nie została uznana.
Także nie polecam, kupiłem w oponeo już ze 20 opon różnych marek, zdarłem w życiu z 5x tyle i nigdy mi sie żadna opona nie wyząbkowała, a kiedyś jeździłem głownie na używanych.

Kamill przykro mi ale ząbkowanie to jest sytuacja, której żaden producent opon nie uznaje w ramach gwarancji. Nie ważne gdzie byś się zgłosił. Producent nie stwierdził wady: "Nierównomierne, stopniowane zużycie bieżnika, tzw. #poząbkowanie#. Nie stwierdzono przyczyn związanych z jakością wykonania opony." Co więcej tylko 2 z 4 szt. są wyząbkowane pozostałe dwie: "Opona jest wykonana zgodnie ze specyfikacją produkcyjną. Nie stwierdzono przyczyn związanych z jakością wykonania opony.". To jest opinia Goodyear Polska, my mamy ręce związane tak naprawdę w takiej sytuacji.

PiTT - Pon 08 Lut, 2016

wg mnie to auto wyzabkowalo i nie dziwie sie producentowi
Kamill, jak teraz wrzucisz kolejne gumy to obserwuj i jak sytuacja sie powtorzy to zacznij od amorow...
to ze na sciezce pokazuje Ci sprawnosc nie oznacza ze tak jest, podobno rozne ciekawe rzeczy wychodza na tych testerach amorow ;)

Kamill - Pon 08 Lut, 2016

kubas napisał/a:
Kamill napisał/a:

Kamill przykro mi ale ząbkowanie to jest sytuacja, której żaden producent opon nie uznaje w ramach gwarancji. Nie ważne gdzie byś się zgłosił. Producent nie stwierdził wady: "Nierównomierne, stopniowane zużycie bieżnika, tzw. #poząbkowanie#. Nie stwierdzono przyczyn związanych z jakością wykonania opony." Co więcej tylko 2 z 4 szt. są wyząbkowane pozostałe dwie: "Opona jest wykonana zgodnie ze specyfikacją produkcyjną. Nie stwierdzono przyczyn związanych z jakością wykonania opony.". To jest opinia Goodyear Polska, my mamy ręce związane tak naprawdę w takiej sytuacji.

Hej jasne. Wiem że oponeo nic do tego nie ma.
BTW wg mnie wyraźnie wyząbkowane były 3szt, czwartą wysłałem już do kompletu.
PiTT napisał/a:
wg mnie to auto wyzabkowalo i nie dziwie sie producentowi
Kamill, jak teraz wrzucisz kolejne gumy to obserwuj i jak sytuacja sie powtorzy to zacznij od amorow...
to ze na sciezce pokazuje Ci sprawnosc nie oznacza ze tak jest, podobno rozne ciekawe rzeczy wychodza na tych testerach amorow ;)

Może tak być że to amory i na wysokim bieżniku się to objawiło, zimówki mam już używane 1 sezonowe - one się nie wyząbkowały, natomiast amory nie są wywalone w 100%, czuł bym to w aucie, na ścieżce też wychodziły w normie.
Auto nie jest lekkie, więc może wszytko się nałożyło. W lekkich autach przy braku powietrze czy słabych amorach nigdy mi się nic z oponami nie stało, jedynie się mogły nierówno powycierać (brzegi vs środek).