To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

PiTT - Śro 24 Cze, 2015

naprawy gwarancyjne sa bezgotowkowe ze tak powiem, wiec na moj rozum to takie wlasnie czekaja dluuuuuuugo w kolejce jak obrobia te za ktore maja hajs
nie wiem jak jest z autoryzowanym serwisem, czy oni za naprawy gwar. maja kase z "centrali" czy nie, ale naprawa po gwarancji to dla nich czysty zysk, za sam przyjazd kasuja odpowiednio...
jestem w stanie wszystko zrozumiec, aparat, czajnik, pralke... ale lodowka to taka rzecz ze po pierwsze wszystko do wyjebania sie nadaje jak nie chlodzi a po drugie jak funkcjonowac bez niej? :)
powinni ustalac priorytety napraw sprzetow w zaleznosci od ich waznosci
pewnie u innych producentow jest podobnie... nie wiem bo nie mialem takich doswiadczen do tej pory, a byc moze to samsung jest takim mistrzem naprawowym

GeKo - Czw 25 Cze, 2015

Gwrancyjne czekać nie mogą bo na ogół producent określa w gwarancji 14 dni na usunięcie usterki.
Jeśli serwis nie jest stricte z centrali. Tylko autoryzację ma Pan Miecio, to niestety musi pilnować terminów gwrancji, bo jak nie naprawi w terminie to kary itp. itd. A kasa na ogół jest za to śmiesznie niska.
NIby masz rację że lodówki powinny mieć priorytet, ale zasady gwarancji traktują każdy sprzęt tak samo.
Druga sprawa, taki termin dostałeś bo tej jakości pewnie jest Samsung :) Nie ty jeden czekasz.
Znajdź inny serwis, a następną lodówkę kup z Liebherr'a.

Nie wiem jak teraz jest ze sprzętem foto, ale parę lat do tyłu. Cała trójka Canon, Nikon, Minolta miała w dupie wszystkich, części nie udostępniała innym serwisom i na naprawy się czekało do 3 miesięcy nawet.

was79 - Czw 25 Cze, 2015

hehe ja z odkurzaczem bezprzewodowym dobrze pokombinowałem. Po m-cu czekania zrobiłem aferę w saturnie, gdzie odkurzacz, podkablowałem do centrali, że mnie olewają i dostałem następnego dnia zaproszenie po zwrot 540 zł. Tego samego dnia zamówiłem, a następnego odebrałem, taki sam odkurzacz w mediaexpert za 329 zł ;D
Kamill - Czw 25 Cze, 2015

was79 napisał/a:
hehe ja z odkurzaczem bezprzewodowym dobrze pokombinowałem. Po m-cu czekania zrobiłem aferę w saturnie, gdzie odkurzacz, podkablowałem do centrali, że mnie olewają i dostałem następnego dnia zaproszenie po zwrot 540 zł. Tego samego dnia zamówiłem, a następnego odebrałem, taki sam odkurzacz w mediaexpert za 329 zł ;D

Jakarti - Czw 25 Cze, 2015

was79 napisał/a:
mediaexpert za 329 zł ;D

bardzo dobrze!
co ciekawe, odkurzacze to jedne z najczęściej zamawianych przez net produktów :D

was79 - Czw 25 Cze, 2015

Szkoda, że nie mieli go wystawionego na alle, wtedy jeszcze dorzuciłbym cebulokupon i w spokoju mógłbym się nominować do:

Michał - Czw 25 Cze, 2015

:rotfl:

was79,
zawsze mozna poczekac do "czyszczenia magazynów"

was79 - Czw 25 Cze, 2015

Albo poprosić na jesień, o wystawienie w dziale opony :rotfl:

:D
Chloru - Czw 25 Cze, 2015

GeKo napisał/a:
Znajdź inny serwis, a następną lodówkę kup z Liebherr'a

Znajomi w ciągu 6 lat mają już chyba trzeciego Liebherr'a (aa drugiego to na 100%) :rotfl:

kamil - Czw 25 Cze, 2015

a nadal lojalni :rotfl:
Kamill - Czw 25 Cze, 2015

Ja i rodzice mamy whirpoole. Rodzicom popsuł się po ok 12 latach naprawili 3 lata temu i śmiga dalej. Mój pracuje od ok 7 lat.
Teraz wzięliśmy beko, podobno nie najlepiej :D , ale tylko z uwagi na pojemność (475L w lodówce jednostronnej).

MoRToN - Czw 25 Cze, 2015

Chloru napisał/a:
GeKo napisał/a:
Znajdź inny serwis, a następną lodówkę kup z Liebherr'a

Znajomi w ciągu 6 lat mają już chyba trzeciego Liebherr'a (aa drugiego to na 100%) :rotfl:

Jak wymieniają co 2 lata na gwarancji czy rękojmi to w sumie spoko :D

Wybór lodówy w temacie telefonow :jupi: :jupi:

PiTT - Czw 25 Cze, 2015

nie moja lodowka tylko jest w mieszkaniu ktore wynajmuje, nie mam na to wplywu
teraz wiem po wizycie serwisanta ze padl kompresor, wiec lodowka do naprawy za kawalek grosza albo do smietnika :)