To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

PieQt - Sob 12 Lip, 2014

Ciekawe kiedy ojciec/matka zmarłego dziecka, spoliczkuje prof. Chazana, i jak mocno to zrobi?
anjas - Sob 12 Lip, 2014

zajcev_28 napisał/a:
Hmm z tego co wiem i nawet obserwowałem, pierwszy informację zamieścił Boni... Korwin chyba po prostu odpowiedział...

Dokładnie tak, ale co to zmienia? Ponieważ Boni zamieścił info to Korwin został zwolniony z bycia "honorowym"?

zajcev_28 napisał/a:
swoją drogą już dawno Korwin to obiecywał, pewnie gdyby tego nie zrobił, zaraz by było że rzuca słowa na wiatr...

Obiecał też, że zrobi burdel (w dosłownym znaczeniu) w Parlamencie Europejskim. Poczekajmy.
Popiera też przejęcie przez Rosję Krymu i federalizację Ukrainy. Ciekawe kiedy zacznie to realizować. W sumie może mu to zająć kilka lat, bo konflikt z Bonim sięga roku 1991 czy 1992. A dać w mordę obiecał też już dosyć dawno tylko wydaje się, że na realizację tej obietnicy strategicznie czekał do czasu aż będzie miał immunitet.
Osobiście przypomina mi to happeningi Palikota z penisem i pistoletem. Podobny poziom. Tyle, że Palikot nie naruszał niczyjej nietykalności osobistej.

zajcev_28 napisał/a:
Ale spoko, rozumiem wszystko, Korwin zły, ale jak ktoś raz mówi, że spotkania w Sowie były prywatne i nie można odbierać ich poważnie, stąd język tam użyty, a jakiś czas później jednak okazuję się, że były to spotkania służbowe za które zapłacili podatnicy to jest ok.

Jak rozumiem - prywatne w sensie, że nie przeznaczone dla szerokiego grona odbiorców. Stąd pewnie język, którego wiele osób używa w rozmowach kuluarowych ale w debacie publicznej unika.
Rozumiem też, że każda instytucja ma tzw. budżet reprezentacyjny, z którego opłacane są właśnie takie kolacje. Imho błędem było, że nagrani poodawali kasę za te kolacje, bo to właśnie niekonsekwencja.

zajcev_28 napisał/a:
a media zajmują się tym jacy to politycy są wulgarni, zamiast skupić się na tym o czym tak na prawdę mówili..

Tu się zgadzam. Przesłuchałem jedną taśmę bardzo dokładnie i rzeczywiście chciałbym, żeby media zajmowały się tym co było mówione a nie tym co Wprost powyciągał i powyrywał z kontekstu. Polecam przesłuchać całe rozmowy bo wtedy okazuje się, że
a) przekleństw jest wyjątkowo mało, pojawiają się przez 2 godziny rozmowy tylko kilka razy, ale zostawione potem przez Wprost obok siebie rzeczywiście sprawiają wrażenie, że rozmowa to same bluzgi
b) rozmowy są bardzo merytoryczne
c) wypowiedzi są przez Wprost zmanipulowane, bo np. Sienkiewicz nie mówi że "Polskie Państwo nie istnieje" tylko "W Polsce państwo nie istnieje", co zmienia delikatnie przekaz. Dodatkowo w kontekście rozmowy, w której zastanawiają się co zrobić, żeby instytucje ze sobą współpracowały i właśnie tworzyły to państwo.

dzik - Sob 12 Lip, 2014

anjas napisał/a:

Tu się zgadzam. Przesłuchałem jedną taśmę bardzo dokładnie i rzeczywiście chciałbym, żeby media zajmowały się tym co było mówione a nie tym co Wprost powyciągał i powyrywał z kontekstu. Polecam przesłuchać całe rozmowy bo wtedy okazuje się, że
a) przekleństw jest wyjątkowo mało, pojawiają się przez 2 godziny rozmowy tylko kilka razy, ale zostawione potem przez Wprost obok siebie rzeczywiście sprawiają wrażenie, że rozmowa to same bluzgi
b) rozmowy są bardzo merytoryczne
c) wypowiedzi są przez Wprost zmanipulowane, bo np. Sienkiewicz nie mówi że "Polskie Państwo nie istnieje" tylko "W Polsce państwo nie istnieje", co zmienia delikatnie przekaz. Dodatkowo w kontekście rozmowy, w której zastanawiają się co zrobić, żeby instytucje ze sobą współpracowały i właśnie tworzyły to państwo.

Bo taki mamy poziom czytających. Rozmowy nie były dla nich kompromitujące, wręcz przeciwnie. Nie było tam rozmów o treści: "wykręcimy kolejne 10 baniek robiąc obwodnicę do Brwinowa"

Ale mam do przeczytania nagrania giertycha, to może być chyba ciekawsze :)

anjas - Sob 12 Lip, 2014

dzik napisał/a:
Ale mam do przeczytania nagrania giertycha, to może być chyba ciekawsze

też nie powala. Biorąc pod uwagę, że gada ze sobą 3 kumpli i każdy z nich wypił po 0,7 to wypowiadane głupoty nie są wcale na jakimś nadzwyczajnym poziomie. W sumie to szacun, że po 0,7 na łba w ogóle są w stanie ze sobą gadać.

M - Sob 12 Lip, 2014

Andrzeju a co sądzisz o napuszczeniu CBA i prokuratury na posła Burego w dniu głosowania na wotum dla Sienkiewicza?
Zbieg okoliczności? Czy ot taki paralizator na niepewność w szeregach PSL?
Dla mnie PDT to taki Frank Underwood, może tylko trochę straszniejszy.

anjas - Sob 12 Lip, 2014

M napisał/a:
Andrzeju a co sądzisz o napuszczeniu CBA i prokuratury na posła Burego w dniu głosowania na wotum dla Sienkiewicza?

z tego co wiem z Seremetem średnio się układa, więc nie sądzę, żeby to było napuszczenie.

M - Sob 12 Lip, 2014

anjas napisał/a:
M napisał/a:

z tego co wiem z Seremetem średnio się układa, więc nie sądzę, żeby to było napuszczenie.

Może się nie układa ale zbieg okoliczności straszliwy,
a CBA nie podlega prezesowi rady ministrow?

faldzip - Pon 14 Lip, 2014

kamil - Wto 15 Lip, 2014

Lubie takie punktatorstwo. Mądre, obiektywne słowa.

http://m.tokfm.pl/Tokfm/1...u_wmawiaja.html

kosmita - Wto 15 Lip, 2014

Obiektywnie jest zwłaszcza o Bonim dlaczego dostał w twarz ;) Zresztą w drugą stronę można tak samo punktować. Racja zazwyczaj i tak jest pośrodku.

Swoją drogą chyba niektórzy musieli się bardzo przestraszyć JKM, bo od jakiegoś czasu w mediach praktycznie nie ma dnia, żeby czegoś o nim nie przeczytać.

Anonymous - Wto 15 Lip, 2014

kamil napisał/a:
Lubie takie punktatorstwo. Mądre, obiektywne słowa.

http://m.tokfm.pl/Tokfm/1...u_wmawiaja.html

wybacz ale kłamstwa i bełkot straszny

kamil - Wto 15 Lip, 2014

bo ? z czymś się nie zgadzasz - jakiś fragment przytocz

Tak na szybko
Boni - http://www.wykop.pl/ramka...l-od-1987-roku/

Gdyby nie lewica to dziś dzieci byłyby zmuszane do pracy itd-no tego to chyba nawet nie trzeba komentować

Wolność-jesli dobrze rozumiem to gdyby była" wolnośc według korwinistów" to geje i protestujący przeciw władzy byliby napierdalani na ulicy-no to juz jest kuriozum

No i oczywiście bełkot o podatkach i odniesienie do antysemityzmu,bo to najlepszy bat i jak nie ma co powiedziec to najlepiej nazwac oponenta antysemitą,to zawsze działa

anjas - Wto 15 Lip, 2014

rabarbar napisał/a:
Wolność-jesli dobrze rozumiem to gdyby była" wolnośc według korwinistów" to geje i protestujący przeciw władzy byliby napierdalani na ulicy-no to juz jest kuriozum

Nie lubię Hartmana i generalnie się z nim nie zgadzam, ale może jednak jest w tym trochę prawdy? Jeśli wolno policzkować polityka, z którym ma się na pieńku to z jakich powodów należałoby oszczędzać geja?

Tak to mozliwe,możliwe jest równiez ze gdyby do władzy doszli hartman z kolegami robiliby tak samo w druga strone,przeciez Kazi Szczuce zdarzyło sie przyjebać jakiemus dziennikarzowi a i Palikot pisał ze dałby Korwinowi w ryj