Cena 33 tys. Euro to koszt zakupu kitu (do tego dochodzi cena seryjnego Clio Sport). Co do mocy to myślę, że wypisane mody mogą bez problemu dać 30 koni. W pucharowej 106-tce wałek, komputer i wydech dawał 120 koni.
A wiesz to na 100% (bo z artykułu tego nie można wyczytać) - jezeli chodzi o moc to nawet nie bede komentował bo zaraz koledzy mnie wyręczą Niemy - Pon 06 Paź, 2008
eM napisał/a:
Niemy przyznaj sie od razu ze koniujesz na Rusinowa w dziendobry tvn
a co to / kto to??
Mick - Pon 06 Paź, 2008
Niemy napisał/a:
eM napisał/a:
Niemy przyznaj sie od razu ze koniujesz na Rusinowa w dziendobry tvn
a co to / kto to??
to ta z jukendens Anonymous - Pon 06 Paź, 2008 http://www.hamulce.net/tabel.htm
fajny poradnik jak sobie naprawiac tarcze i klocki nawet!! , okazuje sie że nietrzeba
tak często wymieniac tych elementow hamulców( hytry marketing brembo i innych producentow) , po pewnych trikach mozna jeszce pojezdzic i spotengowac wrazenia z jazdy naszym bolidem Vlodarsky - Pon 06 Paź, 2008 dobre rasta - Pon 06 Paź, 2008 Rozmawiałem z kumplem co właśnie był w Paryżu na Motor Show i miał okazję widzieć na żywca nowego zielonego Focusa RS.
Mówił że fotki mają się nijak do tego jak wygląda RS na żywca. Ponoć zero wieś tuningu - zrywa kask, niszczy, miażdzy, a kolor kopiej jajca bezitośnie, znam typa oraz jego pogląd na tuning więc wiem, że głupot nie opowiadał DeeS - Pon 06 Paź, 2008 Pytanie!
Mazda Rx8 2004 rok. jezdzil tym ktos ? Cos mi o nim opowie ? Ile to kurestwo pali ? Niby 1.3 , niby silnik wankla , i niby okolo 180 kuni i niby tyl naped ?:]Niemy - Pon 06 Paź, 2008 slyszalem, ze niby duzo pali
a pozatym niby slabo z serwisem u nas
nibyrasta - Pon 06 Paź, 2008 I nyby dużo oleju bierze i niby brać lepiej wersję 230 koni i niby mocy nie trzyma strick - Pon 06 Paź, 2008 Czytałem o spalaniu ok 14-15 srednioBart - Pon 06 Paź, 2008 RX8 to smok wawelski - przy pałowaniu robią się straszne wiry w zbiorniku
( http://www.spritmonitor.d...a/256-RX-8.html )
poza tym to nieźle wyglądające, chyba nieźle jeżdżące rwd z silnikiem, na widok którego większość mechaników udaje niewidomych Anonymous - Pon 06 Paź, 2008 No i silniki to podobno jednorazówki Ich sie nie remontuje tylko wymienia saxorulez - Wto 07 Paź, 2008
rasta napisał/a:
I nyby dużo oleju bierze i niby brać lepiej wersję 230 koni i niby mocy nie trzyma
z olejem to nie niby tylko faktycznie bierze dużo, ogólnie problem w tym że trzeba go pilnować praktycznie codziennie. Bo wiadomo co sie dzieje jak oleju nie ma
Kiepski dostęp do bagnetu jest w wersjach do 2008 (gdzies z tyłu) i mała pojemność ukłądu smarowania - teraz to zmienili w nowej wersji.
Słabsza wersja (niedstępna od 2008 miała więcej Nm niz mocniejsza), fenomenalny dzwięk - aczkolwiek charakterystyka bardziej motocyklowa.M - Wto 07 Paź, 2008 POwiem tak, zeby miec takiego RX'a trzeba byc po prostu przygotowanym finansowo.
Przeciez to nie skoda fabia.Vlodarsky - Wto 07 Paź, 2008 No i przygotowanym na częste zaglądanie tu i ówdzie... W sumie w nowym samochodzie trzeba kontrolować wszystko jak jednostkach dłubanych. Dźwięk wg mnie przepiękny. Nie jeździłem tylko obserwowałem. Ale skoro już mowa o Wanklu to RX7 jest moim wyborem... Bardziej męskie jest.