To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Klatka - jak ? co ? czemu tak ? ahaaa... rozumiem

Jaco - Sob 19 Sty, 2013

GeKo napisał/a:

To ja napisałem wg mnie dobra Vka jest OK. Woziłem kaski rzucone na podłogę pod nogami, średnia przyjemność i wygoda.

oczywiście zgadzam się, że jest to niewygodne i średnio przyjemne, ale z mojej obserwacji wynika, że większość nowo homologowanych samochodów, czy zbudowane w ostatnich czasach EVO itp ( na nowych modelach CrMo) mają krzyże na głównym, wniosek jest jasny jest to najbezpieczniejsze rozwiązanie i większość producentów je stosuje nie przejmując się specjalnie ergonomią...

W sumie jak się włoży fotele z uszami ( które powoli stają sie standardem) , masz dopiętego hansa do kasku to i tak trzeba zapakować sie przez bagażnik z gratami...

Oczywiście to moje zdanie i każdy robi jak uważa :)

faldzip - Pią 15 Lut, 2013

Jaki polecilibyscie lakier do pomalowania klatki?
CHRZANEK - Pią 15 Lut, 2013

Ja polecam czarny matowy.
Nie będzie refleksów.

Ale chyba najczęściej klatka jest lakierowana w kolorze nadwozia.

mi - Pią 15 Lut, 2013

tylko polerowana! I koniecznie schrotha pasy z rolką!

bardziej chodzilo mi nie o kolor tylko producenta, bo bym chcial to pomalowac sam. Czy cos w szpraju? Jakis podklad najpierw? Kolor to jednak wybiore chyba bialy, a tylko przednie slupki na czarno.
rallyfilip - Pią 15 Lut, 2013

Ze szpreja to nie będzie zbyt trwała powłoka. Cienka i słaba.
Należało by ją pomalować pistoletem, a jak chcesz mieć na lata to proszkowo.

pistolet tez chyba jakis w garazu mam nawet, musze sprawdzic. A do tego pistoletu to co sie nadaje (w sensie jakis konkretny produkt ktos moze polecic?)
rallyfilip - Pią 15 Lut, 2013

Podjedź do lakierniczego, poproś o zwykłą białą farbę akrylowa. Zrobi robotę :) Do tego utwardzacz i rozpuszczalnik. Nie wiem ile setek Ci zejdzie, możesz poradzić się sprzedawcy, jak i o proporcje mieszania z wyżej wymienionymi. Malując klatkę dużo farby marnuje się idąc w powietrze.
Kenet - Pią 15 Lut, 2013

Renowacyjna farba do metalu Nobiles - robi robotę.

Mrozu - Pią 15 Lut, 2013

Kenet gdzie tą farbę kupiłeś i czy sam tak ładnie położyłeś lakier?
Kenet - Pią 15 Lut, 2013

Farba jest z Obi zdaje się, natomiast malowaliśmy to z kolegą w takich dość partyzanckich warunkach:

kompresor za mocno podawał i parę firanek wisi, ale ogólnie nie da się sp....lić malując tą farbą :]

rasta - Pią 15 Lut, 2013

Tylko ja bym wybrał mat a nie połysk
Mrozu - Pią 15 Lut, 2013

muszę sprawdzić czy jest biała, bo też przymierzam się do lakierowania środka i klatki
Kamill - Pią 15 Lut, 2013

rasta napisał/a:
Tylko ja bym wybrał mat a nie połysk

Ja bym wybrał raczej połysk, bo mat po jednym kontakcie z syfem juz jest nie do domycia, szczególnie we wnętrzu.

ŁukaszS3 - Pią 15 Lut, 2013

A jak tylko dodam ze swojego doświadczenia w malowaniu klatek że już Ci współczuję... Droga przez mękę nigdy więcej sam bym tego nie robił...