TomsoN - Pon 02 Sie, 2010 to EG9 miało bardzo fajnie brzmiącego VTEC'a ładnie się fałda włączała nie chcesz Pawela sprzedać? Anonymous - Pon 02 Sie, 2010 a gdzie tam, 7 miesięcy po całej europie szukałem EG9 w tak zadbanym stanie Długo jeszcze nie sprzedam Dźwięki vitka zawdzięcza Pipercrossowi Janusz - Pon 02 Sie, 2010
pawela napisał/a:
Drone (29) - lewo 1:40.93, prawo 1:47.43 (mokro)
KarQ (33) lewo 1:27.64
Sławek Wróbel (24) prawo 1:41.47
Janusz (17) prawo 1:37:06, 1:37.62
pp (20) - nie zmierzone
saxorules (23) - lewo 1:51:93
rasta (6) lewo 1:24.41, prawo 1:27.19, 1:36.36 (mokro)
mikan (5) lewo 1:24.40
anjas (5) lewo 1:25.17
GeKo (7) lewo 1:31.34, prawo 1:33.31, 1:40.53 (mokro)
pawela (1) lewo: 1:31.14, 1:36.38, prawo 1:37.66 (coltem ziomka) 1:39.00 (mokro) 1:41.07 (mokro)
strasznie to zamotane i widzę pewne nieścisłości... ale mogę sie mylić Anonymous - Pon 02 Sie, 2010 spisalem wszystko co bylo na listach sedziowskich, dane z laptimera do mnie nie dotarly Janusz - Pon 02 Sie, 2010
pawela napisał/a:
spisalem wszystko co bylo na listach sedziowskich, dane z laptimera do mnie nie dotarly
tak o to mi chodziło masz czasy ze stopera tyle ze, ja np jeździłem po mokrym... i rasta podobno był drugi na mokrym a tu jets pierwszy ktos komus złe informacje dawał,
aha... a ten czas 1;37 to chyba mojego brata był w clio .
P.s wie ktoś coś o jakiejs imprezie na radomiu w która można by sie wkręcić??anjas - Pon 02 Sie, 2010
Janusz napisał/a:
i rasta podobno był drugi na mokrym a tu jets pierwszy
zwróc uwagę na czas mikana i rasty. Raściak jest drugi. Nasze czasy są OK.Janusz - Pon 02 Sie, 2010
Cytat:
zwróc uwagę na czas mikana i rasty. Raściak jest drugi. Nasze czasy są OK.
pawela napisał/a:
mikan (5) lewo 1:24.40
rasta napisał/a:
Jak wróciliśmy zaczęła się czasówka w drugą stronę na mokrym, łącznie wykonałem dwa przejazdy, pierwszy 1:34,xx, co dało drugi czas, a w drugim przejrzejcie gdzie cały czas wysychał asfalt już 1:27,xx co dało pierwsze miejsce
Was już wtedy Anjas nie było anjas - Pon 02 Sie, 2010
Janusz napisał/a:
Was już wtedy Anjas nie było
zależy co kto rozumie przez "w lewo" i "w prawo".
czasy nazwane tu "w lewo" to są te, jeżdżone na początku (tzn. pierwszy zakręt w lewo).GeKo - Pon 02 Sie, 2010
Janusz napisał/a:
Cytat:
A czy Geko pojeździł na czas?
założył drogowa gumę i latał na mokrym, na sliku po suchym już nie bo się zwinął stosunkowo wczesnie
Wyjechałem już po czasówkach w jedną stronę tak żeby zrobić sobie kilka kółek na zapoznanie z torem. Na 3 kółku gumy zaczęły łapać odpowiednią temp. I Mogło być grubo, niestety na 4 wywaliło mi bułę na 1 gumie z przodu zaczęło całą furą rzucać jakby się coś urwało. Zjechałem posprawdzać co i jak i dupnęło deszczem Tyle z mojej jazdy po suchym. (Wtedy jeździłem w tzw. lewo) ale chyba nikt mi czasów nie mierzył. Na mokrym jadąc w prawo w sumie 3 kółka z tego 1 pomiarowe podobno miałem czas 1,35.xx.
Potem musiałem już spadać bo wieczorem mnie czekał kawalerski a rano wyjazd na GSMP na Banovce.
Podziękowania dla Paweli za organizację imprezy i pilnowanie wszystkiego. Swoje uwagi odnośnie czasówek mierzonych na stoperach przekazałem na miejscu w HH się to sprawdza więc następnym razem spróbujcie.
Nie rozumiem tylko dlaczego czasy z HH oscylują w granicach 40sekund? to jakaś szybsza konfiguracja trasy? Bo ta którą jeździliśmy to zabójstwo dla opon Janusz - Pon 02 Sie, 2010
GeKo napisał/a:
Nie rozumiem tylko dlaczego czasy z HH oscylują w granicach 40sekund? to jakaś szybsza konfiguracja trasy? Bo ta którą jeździliśmy to zabójstwo dla opon
jest to trasa w której pierwszy zakręt jest w lewo... i jest start lotny... tzn jeździsz non toper i najlepszy czas jednego okrązenia się liczy czyli dokładnie tak jak na wyrazowieVlodarsky - Pon 02 Sie, 2010 Mój przedstawiciel Rasta IIgi ?? siet GeKo - Pon 02 Sie, 2010 Janusz to jakim cudem różnicy było aż 50 sekund? Myślałem że jak było ze startu zatrzymanego to 1 kółko lecimy lajtem, 2 na czas już lotnie. 3 na schłodzenie fury. Czy ja czegoś nie ogarniam.anjas - Pon 02 Sie, 2010 Grzesiek, teraz były mierzone 2 kółka, start zatrzymany.
Zwykle mierzymy jedno kółko ze startu lotnego. Pierwsze kółko z zatrzymanego wychodzi ok. 4-5 sekund gorzej niż drugie.Anonymous - Pon 02 Sie, 2010 mój najlepszy czas w prawo czyli odwrotnie miał miejsce już na suchym torze pod sam koniec, jest to przecież napisane I tak, coltem, dużo lepiej znam to auto Sam sobie przecież tych czasów nie mierzyłem, ale wynik na stoperze widziałem.Janusz - Pon 02 Sie, 2010
GeKo napisał/a:
Janusz to jakim cudem różnicy było aż 50 sekund? Myślałem że jak było ze startu zatrzymanego to 1 kółko lecimy lajtem, 2 na czas już lotnie. 3 na schłodzenie fury. Czy ja czegoś nie ogarniam.
od początku....
Geko Ogolnie na wszystkich eliminacjach hh.org jest tak jak an wyrazowie.. czyli start lotny, walisz kilka kołek pod rzadi najlepszczy czas jest brany pod uwage.
Tym razme latalismy z coltami, gdzie chłopaki robili to inaczej czyli start zatrzymany i lecimy dwa kołka. i te czasy stoperem mierzył pawela. I to te czasy on nam powklejał, ale nie wszytskie, bo mojego czasu nie ma... jest za to mój brata jako mój, przynajmniej tak mi sie wydaje bo na torze dosżły mnie słuchy ze na mokrym miałem najlepszy czas, potem był rasta, i Ty (ehhh ta skromność) ale moze mnie ktoś w błąd wprowadził. Pamiętam natomiast ze mój brat miał moim clio 1;37 a ja mu włożyłem chyba 3-4 sekundy, swojego czasu niestety nie pamiętam. I to były czasy mierzone pzrez Pwała stoperem, dwa kołka z zatrzymanego.
Jednak z ena hh.org ogólnie przyjęty jest inny system, to jak tor przesechł i ja i rasta walnęliśmy sobie jedna rundkę z lap timerem po suchym, i Tu rasta na drogowej oponie miał 41.06 a ja 41;52