To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

PiTT - Śro 14 Gru, 2016

siajomi ma opcje dual sim
najwyzszy model kosztuje ponad 3k :)
znajomy kupil juz 2 modele tego producenta i jest zadowolony
faktycznie jakosciowo dają radę, takie kopie ajfonów

Shymek - Czw 22 Gru, 2016

Dobra mogę na szybko coś o Moto Z Play naskrobać.
Wczoraj uruchomiłem i trochę się pobawiłem.
Na dzień dobry aktualizacja systemu :faja:

Pierwsze wrażenie - spory. Menu trochę mniej intuicyjne niż w Hułałeju. Niektóre opcje ukryte i trzeba się naszukać. Za to naprawdę bardzo szybko wszystko działa.
Ekran petarda! Widać Super Amoleda Full HD. Obudowa ma alu ramki - w chłodnym są nieprzyjemnie zimne, przyciski wbrew "testom" moim zdaniem ok - łatwo się je wciska. Aparat jest (powalających zdjęć nie robi ale jest ok, za to nagrywa 4k :D )
W zestawie były materiałowe plecki:

Niestety jest też minus - złącze USB typu C - ładowarka ma zintegrowany przewód tak więc nie ma takiego by podłączyć kompa czy ładowarkę w samochodzie.

W planach mam zakup modułów (bo to największa po pojemnej baterii zaleta tego fona) ale dopiero jak stanieją :> wiec zobaczymy co wtedy telefion będzie oferował

Shymek - Czw 22 Gru, 2016

Aaaaaa zapomniałem - nigdzie nie ma brandingu LENOVO (oprócz pudełka :jupi: )
Z przodu tylko mały napis moto, a tył jak widać moto+logo (pod pleckami tak samo) - uważam to za dużą zaletę

roj - Pon 09 Sty, 2017

Panowie, ktoś zna pewne źródło do zakupu telefonu inne niż sklepy typu euro, komputronik, x-kom, satur, experty, srerty etc. ?
Potrzebuję kupić s7 edge.

Chloru - Pon 09 Sty, 2017

Sklep Samsunga w Arkadii.
Kenet - Pon 09 Sty, 2017

Allegro - nowy - po cenie - odbiór osobisty Warszawa.
PiTT - Czw 19 Sty, 2017

z tego co widze, coraz wiecej osob skarzy sie na padajace baterie w iphonach 6 i 7 przy niskich temp.
czasami nawet przy naladowaniu 30% jesli uzywa sie tel na mrozie
przyznam ze mi to tez sie przytrafilo pare razy i nie wiem czy drazyc temat w applu czy po prostu zmienic tel np. na samsunga s7 edge lub cos w ten deseń...
powoli zbiera sie we mnie gniew na apple i badziewie jakie zaczeli wypuszczac, dotyczy to takze macbooka ktory nigdy nie stwarzal zadnych problemow a po ostatnich aktualizacjach potrafi wywalic blad programu, dzieja sie jakies dziwne rzeczy z ustawnieniami touchpada itd.
mam wrazenie ze to wszystko idzie w bardzo zlym kierunku i nie ma zadnego przelozenia na ceny...
wiec jeszcze chwilke dam szanse iphonowi, ale jak mnie wkurzy to chyba bedzie zmiana calego sprzetu na androida + windows :)

Kenet - Czw 19 Sty, 2017

Baterie umierają na mrozie - ostatnio mieliśmy na crossach taki blackout w lesie - 4 iphony, po ok 30-50% i nagle jeb jeb jeb jeb wszystkie sztywne :D
Alexxx - Czw 19 Sty, 2017

PiTT napisał/a:
z tego co widze, coraz wiecej osob skarzy sie na padajace baterie w iphonach 6 i 7 przy niskich temp.
czasami nawet przy naladowaniu 30% jesli uzywa sie tel na mrozie

W 5s jest ten sam problem. Wczoraj przy naładowaniu 82% po paru sekundach na mrozie był shutdown.

PiTT napisał/a:
chyba bedzie zmiana calego sprzetu na androida + windows

Wtedy Cię dopiero gniew weźmie :)

PiTT - Czw 19 Sty, 2017

no wlasnie podobno teraz te androidy i windowsy chodza bez problemu
przyznam ze mam sluzbowego lenowo na windzie 10 i od dlugiego czasu zero problemow... jedyny minus wszystkich pozostalych lapsow jest taki ze nie ma komfortu pracy bez myszy... na macu mysz jest zbedna
jesli ktos mi wskaze lapsa z takim touchpadem jak w macu nie bede dlugo sie zastanawial ;)

Alexxx - Czw 19 Sty, 2017

PiTT napisał/a:
lenowo na windzie 10

Mam Lenovo T440 na Win8 i śmiga również bez zastrzeżeń (pod warunkiem ustawienia "High Performance")... kogoś kto wymyślił ten touchpad powinni skazać na roboty w łagrach (chyba już o tym dyskutowaliśmy). Chyba w kolejnym Lenovo poprawili touchpad.

Co do telefonów to mój 5s ma juz chyba 3,5roku i poza kwestią "bateria vs mróz" kompletnie NIC mu się nie dziale co jest aż zastanawiające :)

PiTT - Czw 19 Sty, 2017

ja mam sluzbowe lenovo y580 i bez myszki po prostu nie da sie na nim normalnie pracowac, to jest jakis dramat
nie wiem czy to domena wszystkich lenovo czy po prostu apple ma tak dopracowana technologie, ze nikt nie potrafi tego skopiowac... mega dziwne
microsoft surface podobno niezly jest

wracajac do tematu, ma ktos samsunga s7 edge? jakies opinie po dluzszym uzytkowaniu?

zefir - Czw 19 Sty, 2017

Ja mam ip7 i nie mam tego problemu z bateria na mrozie.

Miałem go pare razy w plecaku jak biegałem czy łaziłem po górach :)

Chyba to bardziej kwestia egzemplarzy/serii.

S7 Edge w mojej opinii naprawdę zajebisty tylko duży strasznie i nie jestem przekonany do tego krawędziowego ekranu ale to pewnie kwestia obycia.

Obecnie potrzebuje coś max 5cali i ip7 był najlepsza opcją.

Dodatkowo mam teraz drugi tel Sony Xperia X, bardzo fajny model i mega szybki. Bardzo polecam, do tego jest DualSim. Brałbym właśnie obecnie Sony, gdybym szukał Androida, mega fajna, lekka nakładka, super wykonanie.

PiTT - Czw 19 Sty, 2017

ja mam teraz ip6s plus, wiec wielkosc nie jest problemem :)
ale fakt, moja zona ma ip7 i jakbym teraz wymienial tel na iphona to wlasnie bym bral 7, tego plusa z perspektywy czasu jednak nie ma sensu

DeeS - Czw 19 Sty, 2017

PiTT napisał/a:
wracajac do tematu, ma ktos samsunga s7 edge? jakies opinie po dluzszym uzytkowaniu

Edge nie, ale mam S7 - i po pół roku spisuje się bardzo dobrze. Zdarzyło się dwa razy że trochę przymulił ale póki co sprawuję się bardzo dobrze. Ładnie leży w dłoni i w zupełności ten ekran jest wystarczający.