dzik - Nie 14 Wrz, 2008 http://www.fastchip.nl/
Tutaj jest soft.
Pokombinowalismy chwile i jest zrzut wszystkiego z naniesionym AFR, to da troche wiecej informacji niz "ubogo na gorze"
Tak na szybko mowiac, jest troche za ubogo. 14.5 prawie w calym zakresie, na gorze wygladalo troche lepiej.saxorulez - Nie 14 Wrz, 2008 no ciekawie się to zapowiada.
TOXIC - planowali¶cie głowice czy została seria?Anonymous - Nie 14 Wrz, 2008 Zostala tak jak jest, po tych wszystkich przejsciach z wymiana silnika chcialem miec to juz poprostu z glowy. Jak bedzie malo, a pewnie bedzie bo jakiegos cudu narazie nie widzac. To pokombinuje z tym dolem ktory mi zostal, wyrwie sie tloki na wysoka kompresje i inne graty zeby to troche wytrzymalo Ale to plan na przyszlosc
W tym sezonie marze juz tylko o tym zeby to wystroic i ewentualnie wydech na kolektorze 4-2-1 zrobic bo juz jest w drodze. Na wiecej i tak juz mnie stac nie bedzie saxorulez - Nie 14 Wrz, 2008 ok.. bo przy tych wałkach seryjny stopień sprężania to za mało i mozę być przyczyn± braku efektów.
Ale narazie zakończ boje z ECU, potem jaki¶ konkretny wynik i będzie wiadomoAnonymous - Pon 15 Wrz, 2008 Pomysalem ze przyda sie pare fotek ze strojenia
Tak to wyglada na chwile obecna, dzisiaj bede testowal czwarta juz wersje kalibracji.
M - Pon 15 Wrz, 2008 19,5 ECO MODE ON Anonymous - Pon 15 Wrz, 2008 tu nie ma mowy o ECO mode na trasie wyszlo 10,5l/100 i to przy spokojnej a tyle mialem dawniej w miescie przy pelnym bucie non stop.
Zdjecie jest przy 1150rpm (bieg jalowy) a te obroty moze byc koszmar wystroic idealnie (tak przynajmniej twierdzila wiekszosc ktora uslyszala ze chce zapakowac walki 421 )
i tak przesylam mu za kazdym razem log z biegu jalowego (do pelnego rozgrzania auta) i pozniej z jazdy 3 bieg 2000-7500 WOT.M - Pon 15 Wrz, 2008 Czy mozesz mi zrobic screenshot z logu Afr? Nie moglem tego wczoraj otworzyc.dzik - Pon 15 Wrz, 2008 Softu czy logu?M - Pon 15 Wrz, 2008 Logu logu,, chce spojrzec na afrodzik - Pon 15 Wrz, 2008 Mi otworzylo ladnie:
http://img229.imageshack....mage=afrqv4.jpg
Linia jest AFR13Anonymous - Pon 15 Wrz, 2008 To kawalek wykresu z rozbiegu na 3 Wzgledna podizalka jest zaznaczona poziomymi paskami przerywanymi a wartosci pokazywane po lewej stronie sa dla bialego pionowego markera ktorego widzisz blisko prawej krawedzi)
Zdeczydowanie latwiej sie przeglada ten log poslugujac sie wlasnie tym markerem.
Gdyby program RS Tuner nie chcial Ci sie odpalic, sciagnij dodatkowo pliki sterownika tego interfejsu VCI i na sile zainstaluj je w systemie. Wtedy program przy uruchomieniu powie ze go nie wykryl, ale przynajmniej nie bedzie sie buntowal jesli chodzi o samo uruchomienie.M - Pon 15 Wrz, 2008 AFRO wzorowe, na roleczki trzeba wjechac teraz.
Tym rstunerem mozna cos stroić?
BTW wykres wide vs narowband daje do my¶lenia Anonymous - Pon 15 Wrz, 2008 Henk mi pisal dawniej ze mapy nie sa w zaden sposob zabezpieczone, zreszta sam widziales. RS Tuner nie ma zadnych opcji do edytowania czegokolwiek, ale dysponujac innym softem mozna to robic bez problemu, zastanawia mnie tylko fakt sumy kontrolnej (czy do pliku .cal trzeba ja generowac)
Flashowanie samej kalibracji trwa 30sek. wiec generalnie mozna to robic siedzac w aucie i popijajac ice coffie z puszki
Na Sky Drive wrzucilem juz dzisiejszy log na jalowym ktory zrobilem po zaladowaniu v.4 kalibracji. Logi z jazdy zapodam wieczoremdzik - Pon 15 Wrz, 2008 tzn masz juz program po logach z afr'em?
lepiej?