mi - Pon 29 Cze, 2009 pP - Pon 29 Cze, 2009 Gaydek - Pon 29 Cze, 2009 Michał - Pon 29 Cze, 2009 Anonymous - Pon 29 Cze, 2009 martin.h - Pon 29 Cze, 2009 Michał, Twoja chmurka najbardziej pasuje do sytuacji: "Nikt się nie śmieje".
Wilson ma jednak stalowe nerwy -> http://www.autoklub.pl/25240,news.htmlgrzech - Pon 29 Cze, 2009 to moze jeszcze moje 3gr .... Holek - wynik naprawde dobry jak na niego, fajnie ze jakis Polak ukonczyl tak wysoko. Kosciuszko - kiedys go nie lubilem (jak mial tylko kase i zadnych umiejetnosci), ale teraz jechal naprawde szybko i uwazam ze jest w stanie walczyc o JWRC ... moze i rzemieslnik, ale widocznie rzemieslnik + kasa wystarcza w tym sporcie zeby walczyc nawet o JWRC. A jesli juz ktos nie przepada za goscmi z kasa i bez umiejetnosci, to spokojnie, sa nowi idole, np. Szafraniec - 2 lata temu jeszcze pamietam jak razem z nim jechalem kajtka gdzie on Ngrupowym lancerem zajal 10 miejsce w generalce, rok temu startowal S2000 w papiku i tez nie pamietam zeby byl na pudle, a tu prosze w tym roku startuje w eliminacjach mistrzostw swiata ... no ale moze jak pojezdzi jeszcze kilka lat ....
i tak bylo za malo aut WRC, za malo aut JWRC i za duzo fiest
ogolnie to fajnie bylo popatrzec co potrafia auta WRC z topowymi kierowcami w srodku, szczegolnie w takiej konfiguracji jak bylo, czyli najpierw mega szybkie WRC a potem nasze ulubione Nki juz nigdy nie bede sie dziwil narzekaniom naszych lokalnych driverow, ze ich auta nie chca jechac, bo to rzeczywiscie wogole nie jedzie pcs - Pon 29 Cze, 2009 ja niestety tylko moge zalowac, ze nie pojechalem choc planowalem to od pol roku.
Dla mnie wynik Holka to mistrzostwo, gosc ma 50 lat, nie jest aktywny od paru lat w rajdach a na tej wielkosci imprezach w sumie bywal rzadko nawet w szczycie formy. Wygral przez swoja rozwage, jak ktos pisal jechal swoim tempem caly rajd a innym puszczaly nerwy.
Porownywanie go do obecnych topowych kierowcow WRC jest troche bez sensu. Jakby w rajdzie wystartowal Carlos Sainz czy inny emeryt to mozna by porownywac.
Holek od lat byl swietny medialnie, to wizytowka tego sportu w polsce, mysle ze dzieki niemu mlodym latwiej o kase a nie trudniej. 90% spoleczenstwa nie wie kto to Kuzaj a 98% nie wie kto to Kajto a Holka zna pewnie polowa.
Mysle ze ten sezon jest jednym z jego lepszych, jak nie najlepszym w karierze jesli chodzi o wyniki sportowe (5 miejsce Dakar i 6 w rajdzie polski). Do konca sezonu zagosci tez w tabelce klasyfikacji generalnej WRC.
Ostatnia taka atrakcje przed Holkiem zapewnil chyba S. Zasada jak w koszuli hawajskiej z zona na prawym dojechal na 3 miejscu w n-grupie w Safari '97. Zreszta gdyby go potraktowali serio to by ta grupe wygral w cuglach.
Szkoda kosciuszki bo dobrze jechal. Aha no i brawo mysle tez dla Bebenka. 10 miejsce tez wyczyn i do tego duzo przed rywalami z klasy.Greg - Pon 29 Cze, 2009 Gaydek, Ty miałeś jakąś akredytację prasową że fotki z takich miejscówek masz?
Mnie zmiażdżyły S16000, szczególnie C2 - kopie po jajach! Gaydek - Pon 29 Cze, 2009
Greg napisał/a:
Gaydek, Ty miałeś jakąś akredytację prasową że fotki z takich miejscówek masz?
Lepiej... OFFICIAL .
Greg napisał/a:
S16000
O ja, o takich nie słyszałem .Bart - Pon 29 Cze, 2009
Gaydek napisał/a:
Greg napisał/a:
S16000
O ja, o takich nie słyszałem .
chyba chodzi o ciężarówki Dariano - Pon 29 Cze, 2009 Było super najlepszy Rajd na jakim byłem, atmosfera, kibice , klimat niezapomne tych 4 dni do końca życia .
Co do jazdy kierowców sie nie wypowiadam bo już rozkminka była.
Gratuluje Hołkowi i Hirvonenowi.
Gorąco dopingowalem Peterowi Solbergowi sympatyczny gość, agresywnie jeżdzący z jajami.martin.h - Pon 29 Cze, 2009 Hołek wyróżniony -> http://www.autoklub.pl/25245,hotnews.htmlGaydek - Pon 29 Cze, 2009 Ale się AutoKlub szybko obudził... mówili o tym wczoraj w Eurosporcie .Przem_106 - Pon 29 Cze, 2009 To teraz pare slow ode mnie
Rajd przeze mnie rozpracowany logistycznie perfekcyjnie; obejrzalem 12-osow i nic mi nie umknelo:-) Korzystalem z miejscowek z przewodnika dla mediow oraz z wlasnego zapoznania z trasa. I co najwazniejsze wszedzie na zeszloroczna plaketke, czyli za free:-)
Rajd ogolnie bardzo udany i pod kazdym wzgledem najlepszy jaki kiedykolwiek odbyl sie u Nas i co oczywiste najlepszy jaki widzialem i to nie podlega dyskusji.
Mimo wszystkiego naj..... i prze..... niestety widac wyraznie, ze MS sa w glebokim kryzysie i gdyby nie tych 13 WRC-ow, to bylo by co najwyzej przecietnie.
Klasa Junior WRC na ktora tak liczylem i zawsze powtarzam, ze jest o wiele atrakcyniejsza od PCWRC byla na przecietnym poziomie. Kosciuszko i Prokop, ktorzy dominowali w klasie sa bardzo dobrzy, ale bez przesady. Pozostali oprocz 20-to letniego Kevina Abringa niestety mocno przcietnie. Odniesieniem dla mnie jest Kriss Meeke, ktory zostawil nieporownywalnie leprze wrazenie w porownaniu do dzisiejszej czolowki JWRC.
Dla mnie osobiscie najlepszym kierowca oski byl Abring, ktory moze naprawde daleko zajsc i warto na niego zwrocic uwage.
Dalej klasa N4, ktorej podium bylo do zgarniecia bez najmniejszego trudu - wystarczy spojzec na wyniki, gdzie Bebenkowie oczywiscie byli klasa sama dla siebie, ale tak jechali chyba najwolniejszy rajd w swoim zyciu. Gdyby byla to runda MP, nie wiem, czy byli by w pierwszej 10-tce jadac tym tempem. Drugi byl Sztuka ktory przeciez praktycznie nie istnial na Lotosie i nikt pewnie nie pamieta jego wyniku i czasow. Szkoda, ze nie przyjechali Swedlund, Trawaglia czy Flodin, ktorych pamietam z lat ubielych i robili wrazenie
Puchar Fiesty to juz totalne nieporozumienie. Chlopaki i dziewszyna w fiestach naprawde nie dawali rady. Poza jedna, moze dwiema zalogami smiem twierdzic, ze poziom fiest byl nizszy niz w naszym pucharze PZM!
I nie przemawia do mnie tlumaczenie, to wez wsiadz i sam wszystkim naklep.
To sa w koncu Mistrzostwa Swiata wiec mamy prawo wymagac!
Pocieszajace jest tylko to, ze kazdy z Polakow, ktory zdecydowal sie na start, zainwestowal, czy nawet sie zapozyczyl by wziac udzial w rajdzie, powinien byc mega zadowolony, bo na tle przecietnej konkurencji prezentowal sie naprawde dobrze i walczyc musial raczej z samym soba niz z przeciwnikami. Podejrzewam, ze wielu polskich kierowcow pluje sobie w brode, ze nie wystartowala, bo naprawde bardzo latwo bylo zrobic dobry wynik.
Podsumowujac szacunek dla wszystkich Naszych kierowcow, ktorzy dotarli do mety i osiagnely wynik, ktorego im juz nikt nie zabierze! Od Holowczyca po Szafranca (przepraszam, Janusz odpadl na ostatnim OSi-e)
Puchar z logiem WRC ma przeciez wartosc bezcenna!
pozdrawiam wszystkich