chyba masz kaca... przeciez to sa dwie rozne klatki
kurde no faktycznie mam... zdecydowanie zbyt późno się położyłem.CHRZANEK - Czw 03 Mar, 2011
Wrobel napisał/a:
u michala jest klatka jak Geko wrzucil w temacie barana, a w tym drugim aucie klasycznie krzyze... moze bedzie okazja sie przejechac na wage to dam znac czy jest jakas roznica
Wg mnie wariant ze wzmocnieniami w kształcie V będzie lżejszy, ale jak to miarodajnie zważyć jeżeli wyposażenie ważonych samochodów będzie różne????qbus - Czw 03 Mar, 2011 http://www.rajdkrause.pl/...p_38rsk_rpp.pdf
1200 wpisowe czyli za podwójną runde 2400?
dobra doczytałem 1200 za 1 dzień 600 za drugi.GeKo - Czw 03 Mar, 2011 CHRZANEK, Jak komuś się chce bawiać w matematykę to wystarczy zważyć metr rury i policzyć długości i wyjdzie różnica.CHRZANEK - Czw 03 Mar, 2011
GeKo napisał/a:
CHRZANEK, Jak komuś się chce bawiać w matematykę to wystarczy zważyć metr rury i policzyć długości i wyjdzie różnica.
No to dużo tego nie ma
"V" jest mniej rury - zatem jest lżej Bad-i - Czw 03 Mar, 2011
dziwnie to zrobili, bo w takim wypadku caly piatek jest wolny (oprocz BK1)
Tak tylko przeleciałem ten uzupełniający, ale chyba RPP ma też oficjalny start na rynku coś ok 18 ..qbus - Czw 03 Mar, 2011 Jak jechałem Świdnicki 2 lata temu to tez tak było. W piatek tylko BK i ceremonia startu. Totalnie z dupy pomysł.Bad-i - Czw 03 Mar, 2011
qbus napisał/a:
Jak jechałem Świdnicki 2 lata temu to tez tak było. W piatek tylko BK i ceremonia startu. Totalnie z dupy pomysł.
Pomysl kompletnie z tylka, jeden dzien urlopu mniej.
Nie bede otwieral nowego tematu a potrzebuje pomocy..... Czy ktos w najblizszym czasie bedzie jechal przez Warszawe do Bielska Białej?106 - Czw 03 Mar, 2011 pyta troche.. choc po zapozniu od 8 do 20 bedziemy tak wyjeb.ni ze masakra
4 dni plus jeden po rajdzie na powrot do normalnosci qbus - Czw 03 Mar, 2011 Spoko jak jechalem Lausitz w 2009 roku to dzień wyglądał tak:
piątek
6-14 zapoznanie
15 - OA
16 - BK
18 - Ceremonia startu
21 - start do 1 oesu
22:30 - start do drugiego oesu
Sobota
8-16 2 etap
W sumie zmęczenie nie było bardzo odczuwalne adrenalina zrobiła swoje.106 - Czw 03 Mar, 2011 tez jezdzilem 2 dniowe rajdy i to pelen luz... jednak wg mnie jest duza roznica
miedzy zapoznaniem powiedzmy 5ciu godzinnym a 10cio godzinnym w jednym
dniu. ja osobiscie srednio lubie ta czesc rajdu na rajd jade w czwartek... na
8 pasuje tam byc... do swidnicy jade 3, moze 3 i pol godziny wiec w czwartek
spedzam 13, 14cie godzin w samochodzie
heheh uzalilem sie qbus - Czw 03 Mar, 2011 fakt faktem... zapoznanie jest najbardziej mecząca częścią rajdu.
w piątek od 12 do 15 jest testowy dla RSMP, zawsze mozna sie tam wtedy wybrac
(i w tych godzinach jest tez BK dla RPP )Wrobel - Czw 03 Mar, 2011
CHRZANEK napisał/a:
Wg mnie wariant ze wzmocnieniami w kształcie V będzie lżejszy, ale jak to miarodajnie zważyć jeżeli wyposażenie ważonych samochodów będzie różne????
auta beda w miare podobnie zbudowane... chodzilo mi o to ze jak bedzie okazja to podam jako ciekawostke.... i tak mi nikt nie wmowi ze tymi kilogramami sie da rajd wygrac
kurcze niby tyle czasu jeszcze......... a jednak nie Bad-i - Czw 03 Mar, 2011 te Hondy to do Nki czy w A beda latac?