Bart - Nie 16 Wrz, 2012 2 osły rasta - Nie 16 Wrz, 2012 siem pochwale, od kupna skutera od Barta, a bylo to jakos w czerwcu, stuknelo na liczniku juz 2k km - mistrz sprawa. Jest tylko jednen problem z tym skuterem, musze sie o niego bic ze swoja kobieta no name - Nie 16 Wrz, 2012
rasta napisał/a:
musze sie o niego bic
To stąd taki posiniaczony chodzisz ostatnio PiTT - Nie 16 Wrz, 2012 śniło mi się dzisiaj że upalałem na jakimś KTMie...
ogólnie bardzo słaba pozycja, niewygodnie umiejscowiona dźwignia hamulca, musiałem hamować tylko przodem, jakoś nie przyśpieszało super
myliły mi się biegi i w zasadzie tylko na 1 jechałem
potem miałem przesiąść się na bandita, ale się obudziłem... lekki niedosyt pozostał KarQ - Nie 16 Wrz, 2012 Rybson, złapałem bakcyla na moto.
Wcześniej myślałem, ze będę chciał mieć maxi i moto, ale już na maxiego nie chce mi sie patrzeć.
W tym sezonie oczywiście żadnych ruchów już nie wykonuje, ale na wiosnę zegnam x-citinga i wchodzę w nakeda - FZ6 / GSR / Hornet whatever albo typowego turystyka jak V-Storma.Ryba - Pon 17 Wrz, 2012 No to panie, nie ma się co zastanawiać.
Jak masz do 10k plnów, kupuj horneta 600 i sprawa załatwiona.
V-storm fajny, ale nudny jak flaki z olejem. To dobry moto jakbyś miał jeździć na dalsze trasy.
Kurde, ja się zastanawiam czy nie jechać i go nie kupić..
Miało być coś conajmniej 750ccm, ale w tym moto same ohlinsy kosztują ponad 6k plnów.
http://otomoto.pl/suzuki-...k-M3337391.htmlPiTT - Pon 17 Wrz, 2012 moj starszy ma V-Stroma (swoją drogą debilna nazwa, aż się prosi aby się nazywał tak jak piszecie V-Storm, ale tak nie jest )
on ma tysiaka, więc tego mocniejszego i chwali sobie szczególnie w dłuższych trasach, tyle tylko że ten motor jest raczej dla osób wyższychKarQ - Pon 17 Wrz, 2012 Właśnie oglądałem pod biurem w firmowym warsztacie Hondy stoi biały Hornet po ich kliencie z 2006r. Cena 12k, ale do wglądu nawet wydruk z pomiaru ramy.
Generalnie nie ma się do czego przyczepić
Ale póki co mam urządzanie mieszkania na głowie i do przeszłego sezonu nie mogę wykonać takiego ruchu.Ryba - Pon 17 Wrz, 2012 Karku, nie ma się co pierdzielić.
Między hornetem z 2002 a 2006 nie ma dużej różnicy a cena prawie dwukrotnie niższa.
Bierz takiego 2001 (patrz, żeby miał przednie koło 17', bo 2000 mają 16') i ciśnij.
Wyplujesz 7k a zabawy na prawdę od groma.
12k bym raczej nie chciał dać za 600. Kup coś tanszego na początek, najwyżej się potem przesiądziesz po roku na takiego jak ja miałem.
Chociażby z tego względu że 600 jest na gaźniku jeszcze, a każda 900 na wtrysku już.
Jak przyjdzie co do czego, to się odezwij. Mam paru znajomych na forum hornetowym KarQ - Pon 17 Wrz, 2012 Ryb, tylko, że mi się podobają nowsze budy. Na tego Horneta zwróciłem uwagę, bo znajomy chce od nich wziąć ZR-7S i byliśmy dziś kuknąć na nią.
Na obecną chwilę zakładam na moto 15.000, a jak będzie czas pokaże.
Na skuta zakładałem 10.000, a z ciuchami (bez spodni) wyszedł mnie 7.000 - z czego w obecnej chwili jeszcze bardziej się cieszę
W sieci bez liku jest typów na pierwsze moto coś z klasy 500, ale ja jednak będę pakował w coś minimum 80-konne, powiedzmy, że przedział 80-100 będzie docelowym.
BTW. Dzwoniłeś o tego GSX-Ra? Prawdopodobnie dziś widziałem go wiezionego na przyczepce po Wawie Ryba - Pon 17 Wrz, 2012 No to za 15000 już można faktycznie powybrzydzać. Można też dołożyć 2k i poszukać horneta w tej nowej budzie:
Nie kupuj 500, bo będziesz zmieniał za miesiąc na coś mocniejszego.
Jakiś naked 600 idealna na pierwszy moto.
Po gixxera dzwoniłem, przód to nie żaden ohlins tylko seria i gość mówi, że zalepił w kilku miejscach owiewki bo się przy transporcie coś obdarło. Ta...
Zbliża się zima, mam prawie pół roku, żeby do przyszłego sezonu coś wybrać, aczkolwiek już teraz wiem że będzie to:
GSXR 750 k4
Yamaha R6 2005 (stara buda, ale już z lagami upside-down), lub 2006 w nowej budzie
Huna 954RR
Zobaczymy jaka okazja się pierwsza trafi =)KarQ - Pon 17 Wrz, 2012 Dokładnie o tej budzie myślę.
Wszystkie nakedy Hondy / Suzuki / Yamahy z tym dziobem bardzo trafiają w me gusta
Ciekawe jak będzie się rynek kształtował na wiosnę, ale jak nowe (prócz Yamahy) plasują się w budżecie ca. 30.000 to 4-latek powinien stać na połowie tej kwoty.Janusz - Wto 18 Wrz, 2012 http://www.youtube.com/wa...&feature=g-vrecAnonymous - Wto 18 Wrz, 2012 Rybeńko , powiedz mi co uważasz o CBR 600 f3 ? Bo trochę czytałem ale moze znasz moto z pierwszej ręki ?Ryba - Śro 19 Wrz, 2012 Hm, no za te pieniądze to na prawdę fajny moto - aczkolwiek nie jestem do końca przekonany do gaźników to raz, a dwa że jednak wolałbym dopłacić jakieś 1.5k pln i kupić sobie f4. Wygląda lepiej i jest 20 kg lżejsza co jest niewyobrażalnym plusem.
Sam ostatnio myślałem, żeby kupić jakąś f4, pośmigać teraz coś, przezimować i sprzedać przed sezonem drożej.
Ale w sumie jeszcze jak coś mam tego starego GSXRa750, więc zawsze mozna coś nim przyszponcić.
Nie jeździłem na f3, ale opinie o nich są bardzo pozytywne.
Ogólnie przyjmuje się motocykle ze stajni Hondy mają opinię niezawodnych. Ale jeżeli dany egzemplarz jest podle traktowany, stwierdzenie to nie zawsze musi się sprawdzać w 100 %. Nic nie jest wieczne, a szczególnie non stop katowany w pionie silnik, który kiedyś w końcu powie stanowcze „dość".