To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

PiTT - Śro 24 Wrz, 2014

Marek23 napisał/a:
z glosnikow niech muzyk gra...nie moja stylowa

mozna to wylaczyc a nawet usunac na dobre :)
soundaktor i na youtubie jest pelno filmikow
na zywo calkiem dobrze to brzmi
tak samo w nowych A6 3.0 TDI, tam po wlaczeniu tego trybu tez dzwiek jest kox :)

kosmita - Śro 24 Wrz, 2014

Marek23 napisał/a:
z glosnikow niech muzyk gra...nie moja stylowa

+1

PiTT - Śro 24 Wrz, 2014

ale w czym to przeszkadza?
no swiadomosc tylko ze masz pod maska jakies pizdzidlo ktore brzmi jak rasowa maszyna :)
podoba mi sie ta droga ktora idzie motoryzacja
masz ochote nieco pocisnac, odpalasz tryb sport
zakladasz kapelusz i chcesz przeleciec trase z rodzina, wrzucasz tryb normal i cieszysz sie z cichej jazdy
gdzie tu minusy?
tak samo z pneumatyka w audi, chcesz polatac na glebie to opuszczasz na dol, chcesz wjechac w zaspe, wrzucasz tryb offroad i lecisz
dlatego pod tym wzgledem nowe a6 allroad 3.0 tdi 313KM jest absolutnym mistrzem funkcjonalnosci... tylko za taka funkcjonalnosc trzeba slono zaplacic ;)

antoś - Śro 24 Wrz, 2014

Mylisz pewne rzeczy, tryb sport, pneumatyka niczego nie udają.

Dźwięk silnika z głośników to już poziom znaczków M na zwykłych bejach.

Golf R brzmi jakby miał co najmniej 5 garów, gti też ma taki dźwięk. Nie jest to chyba melodia z głośników, tylko z takiego głośniczka w podszybiu. Tak samo było w GTI 6.

W 5 był też taki "buczek", ale połączony z dolotem. Tak samo robili w starszych BMW, chyba pierwszy raz w Z4.

Marek23 - Śro 24 Wrz, 2014

ja po prostu jestem konserwatysta pod tym wzgledem i tyle.
PiTT - Śro 24 Wrz, 2014

o to mi mniej wiecej chodzi, nawiazalem tylko do tego w ktora strone ida rozwiazania technologiczne w nowych autach
wiadomo ze tryb sport do zawieszenia, ukladu kier. i reakcji przepustnicy to zupelnie inna bajka niz dzwiek z glosniczka

ale tylko zaznaczylem ze takie proste rozwiazanie jak dzwiek z glosniczka potrafi sprawic radosc i wtedy kiedy masz na to ochote odpalasz przyciskiem bez zmieniania calego wydechu ;)
a w momencie jak chcesz cicho jechac to po prostu to robisz, taki ulatwienie dla osob ktore maja zmienne nastroje :D

PiTT - Śro 24 Wrz, 2014

a tak przy okazji, cz w audi rs3 jest tez identyczne rozwiazanie z glosniczkiem czy tam juz zmienia sie mechanicznie uklad wydechowy... jakas zapadka czy inny szajs
was79 - Śro 24 Wrz, 2014

Nie wiem, natomiast widziałem najlepszy drift na mokrym, takim czymś:

Wyjście z ronda na pełnej, przecięcie pasa przeciwnego, wskok na krawężnik, otarcie o drzewo. Wszystko w ciszy i spokoju. Byłem w szoku jak to poszło, także polecam na dryfty :rotfl:

koma600 - Śro 24 Wrz, 2014

Sanga yonga heeh . Pit daj spokój z tymi głośniczkami dla mnie to jest schit i kpina . Fura musi warczeć z silnika a nie z głośnika ,wszystko to głupia ekologia przez którą samochody straciły brzmienie .
Walle - Śro 24 Wrz, 2014

Jeżdżę czasem z kolegą z pracy właśnie nowym A6 Allroad 3.0 TDI 313KM i zarówno dźwięk i osiągi tego auta powalają.....
Kamill - Śro 24 Wrz, 2014

Nowa 328i nie ma już 6cy 2.8, tylko 2.0 turbo.
PiTT - Śro 24 Wrz, 2014

no wiadomo ze lepiej jezdzic audi RS6 albo bmw M5, ktore naturalnie brzmia jak powinny, ale jak nie ma budzetu to ujdzie octa rs z modulatorem :D

PiTT, przecież taki dźwięk z głośniczka, to tak jakbyś sobie włożył kolbę kukurydzy w majtki i udawał, że masz dużego penisa.

Wydech z bypassem to inna sprawa, bo dzięki temu można spokojnie sobie jeździć Porsche czy Ferrari, ale dźwięk z głośniczka, to strasznie słaba sprawa, kupujesz iluzję. Do tego całkiem biedną, w Golfie R strzały przy redukcji z głośnika są mega sztuczne i do tego występują zawsze, co dodatkowo potęguje poczucie, że są nieprawdziwe.

PiTT - Śro 24 Wrz, 2014

kosmita napisał/a:
PiTT, przecież taki dźwięk z głośniczka, to tak jakbyś sobie włożył kolbę kukurydzy w majtki i udawał, że masz dużego penisa.

Wydech z bypassem to inna sprawa, bo dzięki temu można spokojnie sobie jeździć Porsche czy Ferrari, ale dźwięk z głośniczka, to strasznie słaba sprawa, kupujesz iluzję. Do tego całkiem biedną, w Golfie R strzały przy redukcji z głośnika są mega sztuczne i do tego występują zawsze, co dodatkowo potęguje poczucie, że są nieprawdziwe.

prawda, na szczescie nie znam tematu... :D

golfem r nie jezdzilem, ale slyszalem same dobre opinie
moze na dluzsza mete to zaczyna przeszkadzac... ale czy nie mozna tego po prostu wylaczyc na stale?

Nie wiem czy można to wyłączyć w golfie, jak jeździłem tym autem to skupiałem się na jeździe, a nie szukaniu wyłacznika tego gówna, mimo, że strasznie wkurzające było to niby pierdzenie z wydechu.

Mnie Rka nie urzekła, jest szybki, po programie pewnie jeszcze szybszy, ale poza tym nie czuć żeby to był wyjątkowy samochód, po prostu szybki golf.