To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

M - Nie 28 Wrz, 2014

Epitety, epitety, Marku takim językiem to na bazarze możesz pogadać :) Tutaj raczej do nikogo nie przemówisz :)
W kwesti bebna - aktualnie nie mam, od maja zrzucilem 12kg.

Marek23 - Nie 28 Wrz, 2014

Widac,ze z mozgu tez zeszlo...
Tak czy owak,jak nie wiesz nic o upalaniu i autach do tego to morda w kubel.

Kamill - Nie 28 Wrz, 2014

Niestety nie wiem, ale dość neutralne zachwanie zawieszenia ( nie płuży przodem) duzy skok i sprężystość, czesci tansze niz do roweru i niska masa sprawia że można tym iść wszystko. A seryjny magiel bez wspomy daje bdb czucie nawierchni.
M - Nie 28 Wrz, 2014

Marek23 napisał/a:
Widac,ze z mozgu tez zeszlo...
Tak czy owak,jak nie wiesz nic o upalaniu i autach do tego to morda w kubel.

:lol2:

Bonczek - Nie 28 Wrz, 2014

Maras :rotfl:
kaziu1985pn - Nie 28 Wrz, 2014

Tylko ze maglem bez wspomagania jest co machac bo obrotów ma sporo do tego sej jest bardzo nerwowy w zachowaniu :)
layer - Nie 28 Wrz, 2014

Można do seja czy cc założyć przekładnie z wersji ze wspomaganiem, jest mniej kręcenia.
M - Nie 28 Wrz, 2014

Dzisiaj dzięki uprzejmości mego przyjaciela zrobiłem 120km golfikiem ze zdjecia - jak mówiłem tak zrobiłem i autko wzielismy żeby sprawdzić ile pali.
Więc tak
160km/h - spalanie 6.5-6.7l/100
140km/h - spalanie 5.1-5.3/100

W środku dwie dorosłe osoby.

Ciężko mi sobie wyobrazić przy jakiej prędkości ten samochód mógłby spalić 10/100 - chyba trzeba by nim jechać nonstop 190-200.
Także tego, tyle w ramach bajkopisania.

PiTT - Nie 28 Wrz, 2014

to 140KM?
jak Ci sie jezdzilo? wiele osob chwali sobie te golfy 7 za swietne prowadzenie, oczywiscie biorac pod uwage konkurencje w tej klasie :)

Jakies zdjecia z kompa, srednia predkosc i spalanie ?
Jakarti - Nie 28 Wrz, 2014

chcialbym takiego - mialbym na pare lat..
PiTT - Nie 28 Wrz, 2014

:)
swoja droga jesli ten tsi ma takie parametry spalania to chyba tyle samo spala diesel przy 160 ;)
na YT sa filmy ze spalania przy roznych predkosciach, poszukam zaraz

passat tsi z najslabszym silnikiem 122KM, przy 160 pali 8.6... kosmiczny ten golf 7 musi byc w takim razie skoro udalo sie zbic 2 litry... nie pisze tego w formie zartu, tylko na serio zastanawiam sie czym zbili 2 litry... :>
https://www.youtube.com/watch?v=93Y_fLq5ejI

M - Nie 28 Wrz, 2014

Przemistrz.
To jest 1.4 bluemotion z dsg - nie znam się wiele na vw.
Jeśli chodzi o prowadzenie to powiem że odechciało mi sie jeździć bmką,
po autobanie 160-170 po łukach, idzie lekko, jak po szynach. Na przegazówkach słychać trochę że to 1.4 ale zaraz wchodzi wysoki bieg i robi sie cichutko i komfortowo.
Start-stop trochę upierdliwy ale myslałem że to dużo gorzej działa :)

M - Nie 28 Wrz, 2014

PiTT napisał/a:
:)
swoja droga jesli ten tsi ma takie parametry spalania to chyba tyle samo spala diesel przy 160 ;)
na YT sa filmy ze spalania przy roznych predkosciach, poszukam zaraz

passat tsi z najslabszym silnikiem 122KM, przy 160 pali 8.6... kosmiczny ten golf 7 musi byc w takim razie skoro udalo sie zbic 2 litry... nie pisze tego w formie zartu, tylko na serio zastanawiam sie czym zbili 2 litry... :>
https://www.youtube.com/watch?v=93Y_fLq5ejI

Nie mam pojęcia - może różnica w wadze? Pozatym trzeba by dokładnie ten sam silnik do porównania.
Możemy to zostawić w sferze bajkopisania i konfabulacji, ja nie mam z tym problemu - ani takiego auta nie kupiłem, ani nie sprzedaję , ani nie zamierzam kupić - nie mam w tym żadnego interesu żeby pisać inaczej niż widziałem - spoko.

Wystarczyło nagrać 15s video, albo zrobić fote i by się bajkopisanie skończyło.