To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

M - Śro 08 Paź, 2014

Rozumiem ze beda tluste a za miesiac z powrotem do roboty :D
anjas - Śro 08 Paź, 2014

a jak, kawa sama się nie wypije
M - Śro 08 Paź, 2014

No i wybory samorządowe niebawem :) Karty same się nie wypełnią :D
M - Śro 08 Paź, 2014

http://wiadomosci.dzienni...urzednikow.html
anjas - Śro 08 Paź, 2014

to idą te wybory czy nie? :D
bizon - Śro 08 Paź, 2014

w temacie wypełniania kart, to u mnie również nic takiego nie występuje. nie do pomyślenia jest, żeby ktoś mówił na co głosować.
M - Śro 08 Paź, 2014

Nie w tym rzecz Bizą. To się dzieje w samorządach / urzędach miast / dzielnic etc - strukturach podleglych pod samorzady. Wszyscy sa jakimis znajomymi burmistrza lub koalicji lokalnej i kazdy od razu glosuje na swoich bo wie ze jest duza szansa ze po zmianie straca robote. Wiec chodza i glosuja z calymi rodzinami lub nawet licza glosy niewazne gdzie potem wygrywa psl :)

Ponizej ilosc glosow niewaznych w wyb. samorzadowych 2010.
tam gdzie mocno czerwono psl mial bardzo dobre wyniki :)

was79 - Śro 08 Paź, 2014

Tutaj była ta dyskusja, jak to każdy może wszystko, jak tylko chce, niezależnie od wynagrodzenia?
Tych 37 na Wieczorku robiło w tych warunkach za dodatkowe 200 zł do wypłaty.

M - Śro 08 Paź, 2014

Was ile tak naprawde zarabia gornik ze stazem? Tak wliczajac to i tamto. Na emeryture kiedy ida?
was79 - Śro 08 Paź, 2014

Zwykły brązowy przypuszczam, że bedzie miał ze 2,5-3,5, dozór średni ma ok. 5. Mocno uzależnione, gdzie i w jakim oddziale. Ida po 25 latach dołowych, co imo jest błędem, powinna być rotacja na wzór niemiecki np 20 dół + 10 powierzchnia. Ci na tych najgorszych stanowiskach na przodkach, rabunkarze itd. Po tych 25 latach są bardzo wymęczeni na zdrowiu
Anonymous - Śro 08 Paź, 2014

to na weglu,na miedzi maja lepiej z tego co wiem,ale znalezienie tam pracy bez znajomości raczej niewykonalne
Anonymous - Śro 08 Paź, 2014

was79 napisał/a:
Tutaj była ta dyskusja, jak to każdy może wszystko, jak tylko chce, niezależnie od wynagrodzenia?
Tych 37 na Wieczorku robiło w tych warunkach za dodatkowe 200 zł do wypłaty.

nikt im nie kazał,przeciez mogli pisać apki na ajfonika

M - Śro 08 Paź, 2014

Tak jak ja, dobra sprawa polecam :rotfl:
Chcialem byc strażakiem ale nie wyszło niestety

was79 - Śro 08 Paź, 2014

rabarbar napisał/a:
to na weglu,na miedzi maja lepiej z tego co wiem,ale znalezienie tam pracy bez znajomości raczej niewykonalne

O Panie, tak jak gadaliśmy, to jest eldorado. Np. Gość na stanowisku geologa (ale nie główny) ma z 12-13.

anjas - Śro 08 Paź, 2014

rabarbar napisał/a:
nikt im nie kazał,przeciez mogli pisać apki na ajfonika

No niestety nie każdy potrafi. Ale potencjalnie każdy mógłby.