nikt im nie kazał,przeciez mogli pisać apki na ajfonika
No niestety nie każdy potrafi. Ale potencjalnie każdy mógłby.
Potencjalnie kazdy moglby byc gornikiem albo premierem - no moze to akurat troche zlosliwie powiedziane.
Nie kazdy moze robic apki Andrzeju, mi jest ciezko nauczyc tego kolegow po fachu a juz nie mowiac o ludziach z ulicy ktorzy nigdy nie widzieli na oczy zadnego jezyka programowania.
Swoja prace trzeba lubic, jak sie nie lubi swojej pracy to trzeba znalezc taka ktora sie polubi.
Moze to i banal.
Pamietam protesty gornikow z zeszlego(? chyba) roku i probe dyskusji z JKM.
Wyszlo na to ze gornicy swiadomoscia sa nadal w PRL gdzie rzad ma dac i kurwa koniec, a ja nie da to zrobimy wam tu zadyme. A ze dawanie jest z pieniedzy ktore trzeba zabrac to bylo bardzo ciezko zrozumiec i wytlumaczyc. Po prostu rzad ma nieograniczona kase i musimy wyrwac wiecej bo jestesmy wiecznie poszkodowani.
A jak tu pomyslec zeby wiecej wypracowac, moze jakos lepiej, efektywniej sie zorganizowac, to juz takie mysli przez glowe przecisnac sie nie moga.
Przepraszam za brak ogonkow.Anonymous - Śro 08 Paź, 2014
was79 napisał/a:
rabarbar napisał/a:
to na weglu,na miedzi maja lepiej z tego co wiem,ale znalezienie tam pracy bez znajomości raczej niewykonalne
O Panie, tak jak gadaliśmy, to jest eldorado. Np. Gość na stanowisku geologa (ale nie główny) ma z 12-13.
Próbowałem znalezc dojście ale cięzka sprawa,tam jest tak ze gośc ma odejśc na emeryture za 4 lata a juz teraz jest ustawiony typ który wskoczy na jego miejsce (choć potencjalnie mógłby pisać apki... michool_vt - Śro 08 Paź, 2014
was79 napisał/a:
ze 2,5-3,5, dozór średni ma ok. 5.
+ 13tki, +14, +barburki + deputat, +premie od wydobycia czy czegostam, +wczasy pod gruszą, się ustawili krzykacze skubani przez te lata arssss - Śro 08 Paź, 2014
michool_vt napisał/a:
was79 napisał/a:
ze 2,5-3,5, dozór średni ma ok. 5.
+ 13tki, +14, +barburki + deputat, +premie od wydobycia czy czegostam, +wczasy pod gruszą, się ustawili krzykacze skubani przez te lata
a potem zjeżdżasz na dół pomimo metanu,jak nie to Cie wyjebią, metan jebie i Ciebie nie ma.
M napisał/a:
A jak tu pomyslec zeby wiecej wypracowac, moze jakos lepiej, efektywniej sie zorganizowac, to juz takie mysli przez glowe przecisnac sie nie moga.
Zamiast dawać im po strajkach nowe przywileje albo utrzymywać stary powinni się wziąć za tych wyżej,którzy tak nieudolnie zarządzają kopalniami.Anonymous - Śro 08 Paź, 2014 a slyszeliscie ze rząd wyda 75 baniek na cyganów?beda uczyc cyganow pracowac.....i nie kurwa,dzis nie jest 1kwietniaMrozu - Śro 08 Paź, 2014 Mrozu - Śro 08 Paź, 2014 Najkrótszy żart o cyganie?
- Przepraszam wypadł Panu portfel was79 - Czw 09 Paź, 2014
rabarbar napisał/a:
a slyszeliscie ze rząd wyda 75 baniek na cyganów?beda uczyc cyganow pracowac.....i nie kurwa,dzis nie jest 1kwietnia
anjas - Czw 09 Paź, 2014
M napisał/a:
Potencjalnie kazdy moglby byc gornikiem albo premierem - no moze to akurat troche zlosliwie powiedziane.
potencjalnie tak
M napisał/a:
Nie kazdy moze robic apki Andrzeju, mi jest ciezko nauczyc tego kolegow po fachu a juz nie mowiac o ludziach z ulicy ktorzy nigdy nie widzieli na oczy zadnego jezyka programowania.
tak samo jak nie każdy może być górnikiem, kierowcą czy nauczycielem.anjas - Czw 09 Paź, 2014
rabarbar napisał/a:
a slyszeliscie ze rząd wyda 75 baniek na cyganów?beda uczyc cyganow pracowac.....i nie kurwa,dzis nie jest 1kwietnia
i rząd to wymyślił?
a może to jakiś projekt unijny, bo ztcp. jednym z punktów była aktywizacja zawodowa cyganów.
Ale to wtedy trzeba by napisać, że unia wydaje a nie rząd, więc nie zabrzmi to odpowiednio...Anonymous - Czw 09 Paź, 2014 nie wiem kto to wymyslił ale przeciez wiadomo ze nie chodzi ocyganow tylko o to by krewni i znajomi mogli zarobic na tym.michool_vt - Czw 09 Paź, 2014
arssss napisał/a:
a potem zjeżdżasz na dół pomimo metanu,jak nie to Cie wyjebią, metan jebie i Ciebie nie ma.
zią nie neguje tego że praca pod ziemią jest niebezpieczna, ja osobiście bym nie zlazł na dół, ale na litość boską są gorsze/niebezpieczniejsze zawody a związki zawodowe nie wykrzyczały sobie takich przywilejów
ps. wie ktoś ile górnik godzin pracuje podczas swojej zmiany? bo to co ostatnio usłyszałem to nie może być prawdą...michool_vt - Czw 09 Paź, 2014
rabarbar napisał/a:
nie wiem kto to wymyslił ale przeciez wiadomo ze nie chodzi ocyganow tylko o to by krewni i znajomi mogli zarobic na tym.
te szkolenia z pieniędzy "unijnych" to najzwyklejsze okradanie i kurewstwo,was79 - Czw 09 Paź, 2014 Ciekawostka o jakiej nie słyszałem:
Mój wujek lat 42, dostał ponowne powołanie do wojska - służbę odbył normalnie jak miał 19 lat. Do wyboru ma 1 albo 3 m-ce - płatne 75% normalnej pensji. Ciekawe jak to się skończy, bo pracuje w uciążliwych warunkach, jak go wezmą to za każdy 1 m-c, będzie w robocie musiał tyrać dodatkowo 3, żeby wyrobić swoje do emerytury.michool_vt - Czw 09 Paź, 2014 ale jak? zgubił papiery że odbył służbe?
wojsko to jeszcze lepszy kurwidołek, ale wiadomo, coś mają powojaczkować jak nas islam najedzie..