Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Niemy - Śro 01 Paź, 2014
Mrozu napisał/a:
słabo będzie wyglądało jak spod zderzaka będą leciały spaliny
z założenie nie będą, bo jest dpf Mrozu - Śro 01 Paź, 2014
Niemy napisał/a:
Mrozu napisał/a:
słabo będzie wyglądało jak spod zderzaka będą leciały spaliny
z założenie nie będą, bo jest dpf
ale para wodna w okresie jesienno zimowym będzie leciećkamil - Czw 02 Paź, 2014 No dobra, ojciec ma teraz na kilka dni testowego passata 1.4 122 km . Srednie spalanie wyszło mi 7,6. Ciut miasto i reszta to odcinki "trasowe"PiTT - Czw 02 Paź, 2014
kamil napisał/a:
No dobra, ojciec ma teraz na kilka dni testowego passata 1.4 122 km . Srednie spalanie wyszło mi 7,6. Ciut miasto i reszta to odcinki "trasowe"
no to chyba spoko wynik, fura wazy prawie 1.5t
tylko 122KM to troche malo pewnieJakarti - Czw 02 Paź, 2014 c2 z 1.6 wcale nie palilo mniej
wiec tez uwazam, ze spokokamil - Czw 02 Paź, 2014 wiesz, powiem szczerze, ze lepiej to idzie niż ten sam silnik w oct. Może to podświadome, bo fura nówka sztuka...Ogólnie ten 1.4 do bujanki idealny, a 1.6 to już jeździ fest chyba te silniki to idealna alternatywa do klekota. Osiągi identyczne, spalanie przybliżone, cena niższa, koszty eksploatacji niższe. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego ludzie kochający VAG decydują się na diesla mając do dyspozycji dwa super benzynowe silniki w mniejszej kasie.Chloru - Czw 02 Paź, 2014 kamil, bo pierwsze wersje tych silników nie dojeżdżały końca gwarancji? was79 - Czw 02 Paź, 2014
kamil napisał/a:
No dobra, ojciec ma teraz na kilka dni testowego passata 1.4 122 km . Srednie spalanie wyszło mi 7,6.
To by pasowało miałem testowego 1.4, bo się zastanawiałem nad nim, średnio wychodziło grubo ponad 8 litrów, ale nadwozie pudło. Teraz zajrzałem starej przez ramię. Na drodze do przedszkola i na zakupy ma średnią 6,1 na przestrzeni 2,5kkm (nie wie jak się kasuje licznik )kamil - Czw 02 Paź, 2014 no ale chyba ten silnik - podobny już od dawna nie istnieje a 6-7 lat to wystarczający okres na zmianę swiadomości....przynajmniej tak powinno być, ale obywatel naszego kraju jednak ciągle żyje marzeniami o 1.9 tdi....M - Czw 02 Paź, 2014 Niemożliwe Kamil, jak nie palił 10 to oszukujesz
#sarkazmkamil - Czw 02 Paź, 2014 wiesz, nie napylałem nim 160km/h przez 100 km , ale bujałem się nim raczej dynamicznie. Myślę, że spalanie przy 160 ciągłej jazdy po trasie wzrosłoby od tych 7,6M - Czw 02 Paź, 2014 Tamten golf przy mieszanej nadal miał średnią poniżej 7 a jak był strasznie ciśniety po mieście miał średnią 8.PiTT - Czw 02 Paź, 2014
kamil napisał/a:
wiesz, powiem szczerze, ze lepiej to idzie niż ten sam silnik w oct. Może to podświadome, bo fura nówka sztuka...Ogólnie ten 1.4 do bujanki idealny, a 1.6 to już jeździ fest chyba te silniki to idealna alternatywa do klekota. Osiągi identyczne, spalanie przybliżone, cena niższa, koszty eksploatacji niższe. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego ludzie kochający VAG decydują się na diesla mając do dyspozycji dwa super benzynowe silniki w mniejszej kasie.
jaki 1.6?
z tego co wiem to jest 1.4 122KM 140KM i 160KM taki jak u mnie
wczesniej była jednostka 1.8 160KM, ale aktualnie jej nie ma w vwkamil - Czw 02 Paź, 2014 a sorki 160 kmPiTT - Czw 02 Paź, 2014 ja czekam az wyjdzie pastuch b8, ciekawe czy tylko opakowanie lekko zmienili czy cos wiecej