Anonymous - Pon 15 Wrz, 2008 Przyslal kolo 11 ale jeszcze nie jezdzilem, bo w pracy siedze, wyszedlem sobie tylko na parking i go zaladowalem Po pracy musze skoczyc do mechanika na maly przeglad po przekladce to pozniej porobie logidzik - Pon 15 Wrz, 2008 docenil dodatkowe dane? Anonymous - Pon 15 Wrz, 2008 Pozwol ze zacytuje
"Hi Janusz,
Excellent logging.
Where did you put the wideband sensor ? Pre-cat ?
Kind regards,
Henk Dijkstra"
dzik - Pon 15 Wrz, 2008 Ja dodam jeszcze od siebie ze niepokoi mnie temperatura dolotu.
U mnie z tego co pamietam bylo <30 stopni, u Ciebie ponad 50.saxorulez - Pon 15 Wrz, 2008 spoko.. na stożkach tak jest..
seria dolot ma jakies 37 stopni
W miarę dobre stożki mają zbliżone parametry, jak jest żle umiejscowiony to ma właśnie 50. Mówie o niezabudowanych stożkach w tym samochodzie.dzik - Pon 15 Wrz, 2008 Tutaj jest dolot seryjnyM - Pon 15 Wrz, 2008
dzik napisał/a:
Ja dodam jeszcze od siebie ze niepokoi mnie temperatura dolotu.
U mnie z tego co pamietam bylo <30 stopni, u Ciebie ponad 50.
Jak doloty takie same to roznica tkwi w warunkach pomiaru, chyba ze termostat zle dziala u Toxica i przegrzewa sie wszystko.dzik - Pon 15 Wrz, 2008 Ja mam seryjny ale inny. Jego clio to phI.
Jak by nie bylo to mysle ze majac ponad 50 stopni warto powalczyc z dolotem.saxorulez - Pon 15 Wrz, 2008 nawet trzeba zbliżyć się do seriiAnonymous - Wto 16 Wrz, 2008 Powiem szczerze nie wiem czemu tak jest u mnie, ale to przeciez drugi silnik i jest tak samo. Moze w ph2 czujnik temp. jest umieszczony przy przepustnicy a u mnie gdzies dalej ? Nie wiem Na chwile obecna mam wrazenie ze to EGR tak podwyzsza temp.
Patrzac z drugiej strony nie jestem w stanie dogrzac silnika na jalowym, na oale teraz temperatuty nizsze. Dopiero ostra jazda dopala go do temp. ktora wlaczy wentylator.
Auto smiga slicznie ( mowie o zakresie 2000rpm > )
Jalowy i nizsze obroty to jak przy takich walkach meczarnia ale o tym bylem ostrzezony
Mocy poza dupohamownia nie przybylo nawet wykresy Performance Analizer RS Tunera nie pokazuja wiekszej mocy. o dziwo auto zbiera sie cudnie, nic tylko gaz do oporu i ogien.
Zapytalem Henka czy nie moze wzbogacic mieszanki tak do 12,5 moze to da efekt i bede mial 2 mapy do wyboru (jedna na miasto druga do scigania) To by bylo calkiem znosne bo przy v.4 spalanie w miescie calkiem sympatyczne okolo 11l/100dzik - Wto 16 Wrz, 2008 Ale nie trzeba robic dwoch map econo/moc. Dobra mapa dziala w obu przypadkach.
14.5 to troche malo jak dla mnie.Anonymous - Wto 16 Wrz, 2008 Mam juz 5 ver. programu, wiecej info wieczorkiem FreeMan - Śro 17 Wrz, 2008
TOXIC napisał/a:
Mam juz 5 ver. programu, wiecej info wieczorkiem
no i ??Anonymous - Śro 17 Wrz, 2008 Nie wiem co wam powiedziec, jesli chodzi o mnie jest juz calkiem miodzio
AFR tak jak trzeba, z jalowym musialem isc na ugode (1200rpm)
Wrazenia po nacisnieciu przepustnicy sa wprost proporcjonalne do zuzycia paliwa
Widziales kiedys na kompie ze do przejechania zostalo 30km a rezerwa nawet sie jeszcze nie zapalila ??
Generalnie czuje sie jak przy pierwszej przejazdzce sportem tylko ze jest jeszcze fajniej
(tak mowi dupohamownia ) .....
A CHRZANEK i tak powie ze nie jedzie
No i jak zawsze musialo pojsc cos nie tak Silnik, wymieniony to inne slabe elementy zaczely puszczac teraz poddal sie alternator, dopiero na przyszla srode jestem umowiony na naprawe wiec chwile musze sie wstrzymac z upalaniem na maxa
ale pomiary zrobilem, wszystko jest na SkyDrive jesli chcecie sobie przejzec.
Jutro z rana troche sie zabawie i zrobie pomiar ze startu zatrzymanego, przez wszystkie biegi zobaczymy co wtedy pokaze wykres.
I to narazie tyle, powoli czas na prawdziwa hamownie Anonymous - Czw 18 Wrz, 2008 Versja 7 + zmienna faza do samego konca w drodze Dzisiaj testy v.6