To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Projekt Clio Sport 200+

Anonymous - Pon 15 Wrz, 2008

Przyslal kolo 11 ale jeszcze nie jezdzilem, bo w pracy siedze, wyszedlem sobie tylko na parking i go zaladowalem :) Po pracy musze skoczyc do mechanika na maly przeglad po przekladce :D to pozniej porobie logi
dzik - Pon 15 Wrz, 2008

docenil dodatkowe dane? :D
Anonymous - Pon 15 Wrz, 2008

Pozwol ze zacytuje :)

"Hi Janusz,

Excellent logging.
Where did you put the wideband sensor ? Pre-cat ?

Kind regards,
Henk Dijkstra"

:)

dzik - Pon 15 Wrz, 2008

Ja dodam jeszcze od siebie ze niepokoi mnie temperatura dolotu.
U mnie z tego co pamietam bylo <30 stopni, u Ciebie ponad 50.

saxorulez - Pon 15 Wrz, 2008

spoko.. na stożkach tak jest..
seria dolot ma jakies 37 stopni

W miarę dobre stożki mają zbliżone parametry, jak jest żle umiejscowiony to ma właśnie 50. Mówie o niezabudowanych stożkach w tym samochodzie.

dzik - Pon 15 Wrz, 2008

Tutaj jest dolot seryjny
M - Pon 15 Wrz, 2008

dzik napisał/a:
Ja dodam jeszcze od siebie ze niepokoi mnie temperatura dolotu.
U mnie z tego co pamietam bylo <30 stopni, u Ciebie ponad 50.

Jak doloty takie same to roznica tkwi w warunkach pomiaru, chyba ze termostat zle dziala u Toxica i przegrzewa sie wszystko.

dzik - Pon 15 Wrz, 2008

Ja mam seryjny ale inny. Jego clio to phI.
Jak by nie bylo to mysle ze majac ponad 50 stopni warto powalczyc z dolotem.

saxorulez - Pon 15 Wrz, 2008

nawet trzeba zbliżyć się do serii
Anonymous - Wto 16 Wrz, 2008

Powiem szczerze nie wiem czemu tak jest u mnie, ale to przeciez drugi silnik i jest tak samo. Moze w ph2 czujnik temp. jest umieszczony przy przepustnicy a u mnie gdzies dalej ? Nie wiem :/ Na chwile obecna mam wrazenie ze to EGR tak podwyzsza temp.
Patrzac z drugiej strony nie jestem w stanie dogrzac silnika na jalowym, na oale teraz temperatuty nizsze. Dopiero ostra jazda dopala go do temp. ktora wlaczy wentylator.

Na SkyDrive zapodalem juz nowe logi z jazdy + PA ktory nie powala , AFR w calym zakresie w okolicach 14,5
http://cid-ab770112477b11...ft%20v.4%20Logi

Auto smiga slicznie ( mowie o zakresie 2000rpm > )
Jalowy i nizsze obroty to jak przy takich walkach meczarnia :) ale o tym bylem ostrzezony ;)
Mocy poza dupohamownia nie przybylo ;) nawet wykresy Performance Analizer RS Tunera nie pokazuja wiekszej mocy. o dziwo auto zbiera sie cudnie, nic tylko gaz do oporu i ogien.
Zapytalem Henka czy nie moze wzbogacic mieszanki tak do 12,5 moze to da efekt i bede mial 2 mapy do wyboru (jedna na miasto druga do scigania) To by bylo calkiem znosne bo przy v.4 spalanie w miescie calkiem sympatyczne okolo 11l/100

dzik - Wto 16 Wrz, 2008

Ale nie trzeba robic dwoch map econo/moc. Dobra mapa dziala w obu przypadkach.
14.5 to troche malo jak dla mnie.

Anonymous - Wto 16 Wrz, 2008

Mam juz 5 ver. programu, wiecej info wieczorkiem :)
FreeMan - Śro 17 Wrz, 2008

TOXIC napisał/a:
Mam juz 5 ver. programu, wiecej info wieczorkiem :)

no i ??

Anonymous - Śro 17 Wrz, 2008

Nie wiem co wam powiedziec, jesli chodzi o mnie jest juz calkiem miodzio :D
AFR tak jak trzeba, z jalowym musialem isc na ugode ;) (1200rpm)
Wrazenia po nacisnieciu przepustnicy sa wprost proporcjonalne do zuzycia paliwa :D
Widziales kiedys na kompie ze do przejechania zostalo 30km a rezerwa nawet sie jeszcze nie zapalila ?? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Generalnie czuje sie jak przy pierwszej przejazdzce sportem tylko ze jest jeszcze fajniej :D
(tak mowi dupohamownia :D ) .....

A CHRZANEK i tak powie ze nie jedzie ;)

No i jak zawsze musialo pojsc cos nie tak :D Silnik, wymieniony to inne slabe elementy zaczely puszczac :/ teraz poddal sie alternator, dopiero na przyszla srode jestem umowiony na naprawe :/ wiec chwile musze sie wstrzymac z upalaniem na maxa
ale pomiary zrobilem, wszystko jest na SkyDrive jesli chcecie sobie przejzec.
Jutro z rana troche sie zabawie i zrobie pomiar ze startu zatrzymanego, przez wszystkie biegi :) zobaczymy co wtedy pokaze wykres.

I to narazie tyle, powoli czas na prawdziwa hamownie :)

Anonymous - Czw 18 Wrz, 2008

Versja 7 + zmienna faza do samego konca w drodze :) Dzisiaj testy v.6 :)