To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moje na górze i ch*j!

M - Wto 07 Wrz, 2010

A co sądzicie o tym?

http://www.rp.pl/artykul/...ordowanie-.html

Jakos tvn i michniki nie krzyczą na alarm.

M - Wto 07 Wrz, 2010

Vlodarsky napisał/a:
Robi, ale nie kosztem wiary ale kosztem dobrej zabawy i wynikiem jest zdrowie wielu ludzi.

No ale jesli twoje zdanie jest prawdziwe to i moje jest prawdziwe. Logika to miecz obosieczny.
Uogólnienie - wypacza prawdę.

martin.h - Wto 07 Wrz, 2010

Ja się zgadzam z Markiem, skoro księża zarabiają to powinni płacić podatki. Problemem jest tylko to jak to kontrolować, bo obecnie jest z tym problem, a jak będą podatki to może się zdarzyć, że i tak większość przepadnie. Wiadomo są księża i "księża".
M - Wto 07 Wrz, 2010

Oczywiście, pieniądze powinny iść tylko i wyłącznie na utrzymanie kościoła/świątyni - tak to powinno wyglądać.
Vlodarsky - Wto 07 Wrz, 2010

M, zobacz kościół w małym francuskim miasteczku a zobacz pałace w Polsce...

tam jest ksiądz dla wiary i dla ludzi a tu są ludzie i wiara dla księdza

M - Wto 07 Wrz, 2010

Vlodarsky napisał/a:
M, zobacz kościół w małym francuskim miasteczku a zobacz pałace w Polsce...

tam jest ksiądz dla wiary i dla ludzi a tu są ludzie i wiara dla księdza

U nas też są takie kościoły tylko nie zawsze i nie wszędzie.
Przykład z chrztem Justysi, dwóch księży odmówiło a jeden nie robił żadnych problemów.

M napisał/a:
Oczywiście, pieniądze powinny iść tylko i wyłącznie na utrzymanie kościoła/świątyni - tak to powinno wyglądać.

właśnie... Ty to rozumiesz dobrze i wiesz co jest dobre a bronisz tych darmozjadów.

(jak zwykle pomijam tu uczciwych - tak, też takich znam i bardzo ich szanuje)

M - Wto 07 Wrz, 2010

Nie bronię żadnych darmozjadów, temat jest zbyt złożony żeby wygłaszać jednoznaczne osądy w jednym zdaniu.
Możemy przy piwku/pizzy pogadać bo tak to tylko niepotrzebnie nam cisnienie podskoczy.

M, nie prawda :) ja już widzę jakie masz zdanie i je szanuje :) nie potrzebuję więcej dyskusji :)
dzik - Wto 07 Wrz, 2010

Ale dotowanie bizancjum w postaci "swiatyni opatrznosci..." jest gruba przesada.

W Polsce z powodu monopolu jednej firmy z glowna siedziba w watykanie malo kto wie ze ta sama religie wyznaja np protestanci. Modla sie tak samo, tego samego Boga maja, ale firma dziala przynajmniej wg regulaminu ktory sama propaguje.

jozekrj - Wto 07 Wrz, 2010

kościół już dawno powinien być opodatkowany i utrzymywać się z własnych pieniędzy

może kasa fiskalna przy tacy to przesada bo by mszy nie starczyło ale mógł by przy wejściu stać automat coś ala parkomat . kto by chciał to by wrzucił i otrzymał paragon .

Vlodarsky - Śro 08 Wrz, 2010

jozekrj napisał/a:
może kasa fiskalna przy tacy to przesada bo by mszy nie starczyło ale mógł by przy wejściu stać automat coś ala parkomat . kto by chciał to by wrzucił i otrzymał paragon .
:rotfl: :rotfl:

i co trzeci "wierny" - ja poproszę fakturkę bez nr rejestracyjnego :rotfl:

kosmita - Pią 10 Wrz, 2010

http://wiadomosci.gazeta....a_PiS__Nie.html

:crazy:

PiTT - Pią 10 Wrz, 2010

hehe, szkoda komentować
to jest na serio biedny człowiek niespełna rozumu
a z nienawiści aż kipi
chyba najlepszą reakcją jest... brak reakcji :D rozejdzie się po kościach, albo z szału weźmie gnata i kogoś zastrzeli o_O

Anonymous - Pią 10 Wrz, 2010

PiTT napisał/a:
hehe, szkoda komentować
to jest na serio biedny człowiek niespełna rozumu
a z nienawiści aż kipi
chyba najlepszą reakcją jest... brak reakcji :D rozejdzie się po kościach, albo z szału weźmie gnata i kogoś zastrzeli o_O

Sorry Pitt ale możesz najeżdżać itd na Pis , ale zobacz co sie dzieje teraz jak z PO pochodzi zarówno premier jak i prezydent , na pewno nie będzie lepiej niz było za rządów Kaczyńskiego Mark II . I nie stoję po żadnej stronie barykady bo nie popieram ani PIS anie PO , chodzi mi o pełną michę i ciepłe kapcie i o nic więcej