kamil - ¦ro 30 Mar, 2011 tylko, że simota droższa ok 150 pln. Ale to mnie zaskoczyłe¶ bo my¶lałem, ze jednak simota to lepsza jako¶ćjarek-malopolska - ¦ro 30 Mar, 2011 miałem najpierw Simote, a po zakupie grupowym wymianiłem na Racelanda.. Niby to samo a jednak nie do konca.. Pierwsza roznica to wysokosc dolotu, raceland jest wyzysz nieco (troche wiekszy w góre).. a druga i chyba znacznie wazniejsza do Simoty nie wchodziła wkładka ITG J62/60 (ktora wchodzi do Racelanda).. nie wiem jak z filterkami Green..kamil - Czw 31 Mar, 2011 aaa no to ważne bo ja mam Racelanda z ITG J62/60korek171 - Sob 09 Kwi, 2011 Panowie trochę odgrzeję kotleta
A co my¶licie o wsadzeniu K&N RC-2600 do srejslanda???
Bez problemu wchodzi do puchy ale czy jest sens, czy od razu lepiej brać ITGiQ - Sob 09 Kwi, 2011 Bierz sprawdzone rozwiazanie czyli ITG.jarek-malopolska - Nie 10 Kwi, 2011 tez bym stawiał na G±bkę ITG Greg - Nie 10 Kwi, 2011
jarek-malopolska napisał/a:
tez bym stawiał na G±bkę ITG
I ja. korek171 - Nie 10 Kwi, 2011 A jak w ogóle wygl±da czyszczenie filtra g±bkowego- wcze¶niej miałem bawełniane i podejrzewam że może być różnica
A i g±bkowy nie klei za dużo syfu na siebie
Nie bijcie za pytania ale g±bkowe filtry to jak na razie dla mnie abstrakcja PiTT - Nie 10 Kwi, 2011
korek171 napisał/a:
A jak w ogóle wygl±da czyszczenie filtra g±bkowego- wcze¶niej miałem bawełniane i podejrzewam że może być różnica
Nie bijcie za pytania ale g±bkowe filtry to jak na razie dla mnie abstrakcja
już Ci odpowiadam... jest przesrane, wszystko brudne
je¶li filtr był lekko nas±czony olejkiem (a ja tak zrobiłem) to przy myciu jest sporo roboty
oczywi¶cie da się domyć, ale trzeba mieć dodatkowo benzynę żeby umyć wannę albo umywalkę
reszta jak w bawełnianymbizon - Nie 10 Kwi, 2011 wez bawelniany suchy, bedziesz mial klopot z glowy korek171 - Nie 10 Kwi, 2011
bizon napisał/a:
wez bawelniany suchy, bedziesz mial klopot z glowy
ojejku jejku ale mi pomogłe¶ tym wpisem jarek-malopolska - Nie 10 Kwi, 2011
korek171 napisał/a:
A jak w ogóle wygl±da czyszczenie filtra g±bkowego- wcze¶niej miałem bawełniane i podejrzewam że może być różnica
1. Kupujesz wkładke(nie filtr) gabkowa ITG - jesli to ma byc do Racelanda to numer J62/60.
2. Kupujesz olejek (tez np. firmy ITG) do tej wkładki i nasaczas przed montazem.
3. Zakładasz i smigasz, kontrolujac stan jego zabrudzenia. Jak jest zasyfiony to myjesz-najlepiej w jakiejs misce-wiaderku bo ciezko pozniej doczyscić. Ja myłem do tej pory ludwikiem, myj czyms co ci usunie tłusty olejek- płukasz jakim¶ szlałfem w kierunku odwrotnym do zasysania powietrza.
4. I to chyba tyle
Gabkowy na pewno klei wiecej syfu na siebie niz bawełniany, ale pamietaj wiecej syfu na filtrze to mniej syfu w silniku a to własnie o to chodzi bizon - Nie 10 Kwi, 2011
korek171 napisał/a:
bizon napisał/a:
wez bawelniany suchy, bedziesz mial klopot z glowy
ojejku jejku ale mi pomogłe¶ tym wpisem
pamietaj o tym jak wlacza pomuki korek171 - Nie 10 Kwi, 2011 No jarek tak też podejrzewałem że g±bkowy więcej klei_ale masz racje wiecej syfu na filtrze to mniej w silniku (aczkolwiek dobrze nas±czony bawełniany pewnie dużo syfu nie puszcza)
Dzięki za wyczerpuj±ce opisanie tematu Greg - Nie 10 Kwi, 2011 Do g±bek s± specjalne preparaty albo można to czy¶cic np. benzyn± ekstrakcyjn±. A potem lekko nas±czyć olejem.