Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
dzik - Pon 06 Paź, 2014
Walle napisał/a:
Podobno ma więcej mocy na hamowni, ale czy jedna z lepszych.....?
A co jest kryterium? Najtrwalszy to będzie diesel wolnossący z beczki, ale już chyba nikt nie wymaga miliona od silnika. Ja szukałem dowolnego samochodu ale koniecznie z silnikiem TSI.
VW, jak kupowałem, jako jedyny z mi znanych dobrze zgrał doładowanie i wtrysk bezpośredni więc TSI pokazują w końcu że silnik turbo jest sprawniejszy od wolnossącego i może palić mniej. Ale może też przepalić więcej bo może wygenerować więcej mocy.
VW chyba też najwięcej kombinuje przy silnikach benzynowych czego świetnym przykładem są najnowsze silniki ACT, pewnie taki silnik ma kolega eM'a w golfie. genialne podejście, przy równym obciążeniu pracują tylko dwa garki ale przy większym obciążeniu na jeden, więc silnik pracuje w sprawniejszych zakresach.
Wisienką na torcie jest świetna charakterystyka tych silników, jak np w moim, moc maks od 4500rpm daje dość mocną średnią nie tylko chodzi o moc maks na hamowni. Same bonusy na hamowni też są miłe.kosmita - Pon 06 Paź, 2014 E tam, wielkich różnic w technice między producentami nie ma. Kwestia tylko jakości , opakowania no i marketingu M - Pon 06 Paź, 2014 Dziku tamten niema act, tylko BM - ztcw.
Sa jakies specjalne oznaczenia dla act?kamil - Pon 06 Paź, 2014 M - Pon 06 Paź, 2014 Dzwonilem do Janka Hartmana, powiedzial ze opowie o act jak tylko zejdzie z siostry.Jakarti - Pon 06 Paź, 2014
M napisał/a:
Dziku tamten niema act, tylko BM - ztcw.
Sa jakies specjalne oznaczenia dla act?
co oznaczaja pogrubienia - co to za jezyk kooooooorwa?!faldzip - Pon 06 Paź, 2014 ztcw znaczy to samo co afaik M - Pon 06 Paź, 2014
Jakarti napisał/a:
M napisał/a:
co oznaczaja pogrubienia - co to za jezyk kooooooorwa?!
Bm - blumołszyn vw
Ztcw - z tego co wiem
Act - active cylinder technology tez vwJakarti - Pon 06 Paź, 2014 jebane gimbusy ŁukaszS3 - Pon 06 Paź, 2014 Kenet co to masz do sprzedania i za ile?kosmita - Pon 06 Paź, 2014
M napisał/a:
Bluemotion raczej na pewno ma act, w końcu ma mało palić M - Pon 06 Paź, 2014 A no wlasnie, tak ja sie znam na vw
Dzieki.PiTT - Pon 06 Paź, 2014 ja mam bluemotion i nie jestem przekonany czy mam act kosmita - Pon 06 Paź, 2014 Małe sprostowanie. ACT jest w golfie 7 BM w wersji 150KM, pozostałe tsi tego nie mają. W pasacie jest chyba inny silnik niż w g7. Swoją drogą kiedyś bluemotion to była oszczędna wersja, a teraz każdy vw jest bluemotion PiTT - Pon 06 Paź, 2014 nowy pasek z tsi z tego co wlasnie sprawdzilem w najmocniejszej wersji bedzie mial 150KM
1.4 TSI BMT, ACT 150 KM
slabsza wersja ma 125KM
reszta to diesle a w tym najmocniejszy 240KM za wyjsciowe 170k pln