zefir - Nie 12 Paź, 2014 Sorry M, dlatego właśnie nie udzielam sie w tym temacie a tematy które tu poruszacie znam od podszewki od kilku lat z punktu mikro, makro biznesu i budżetowki. Nie masz racji o odwracasz kota ogonem, zamiast klepnac sie w klate i dac spokój.
Dane które sa przedstawiane to nie jest pole do luźnej interpretacji.
Miłego dnia M - Nie 12 Paź, 2014 To moze cos napisz ciekawego bo ja tu nie widze nic oprocz wrzutki, sorry.zefir - Nie 12 Paź, 2014 Odniosłem się do tego ze dane ktore Ci pokaze Andrzej ilustrują czarno na białym, a ty wszystko po swojemu to interpretujesz. Po czym jak sie okazuje ze nie masz racji, zupełnie zmieniasz temat.
Takie tematy poruszam tylko na żywo, bo podziele moze los Alexa czy Marka dzik - Nie 12 Paź, 2014
M napisał/a:
To chyba patrzysz na zly wykres, bilans rządów pisu to -2.1% długu do pkb,
bilans platformy to +12% długo do pkb.
Widzisz roznice?
LOL, za pisu był rekordowy wzrost PKB więc mimo że zadłużali to wolniej niż rosło PKB, nic nie oddłużyli.
Pomijasz inny fakt że pis narobił wydatków budżetowych sypiąc socjalem przed wyborami i koszt obsługi tego socjalu spadł na kolejny rząd.
Za pisu byliśmy izolowaniu na świecie z powodu ich polityki.was79 - Wto 14 Paź, 2014 Pitt w temacie o bieganiu wkleił linka z biztoka, zajrzałem i takie coś wyskoczyło:
http://www.biztok.pl/gosp...dwrotnie_a18034
Nie wiem czy portal jest poważny, ale dość ciekawe.Jakarti - Wto 14 Paź, 2014 was79,
karwa mam mało czasu ale napiszę
te wszystkie obciążenia to zwykle obciążenia podatkowe, które spotykają większość przedsiębiorców. pewnie można by je jakoś zmniejszyć ale wymienianie tutaj ZUS, opłat za środowisko (sam wiesz co się dzieje po latach), podatków lokalnych, VAT, dochodowych itd i tak samo dywidendy (gdyby nie było zysku to nie byłoby dywidendy) jest po prostu dziwne.
ale skoro tak to liczymy to moze tez policzyc koszty? emerytury, rozkurwione miasta na slasku gdzie mieszkanie kosztuje tyle co nowy samochod (pozdro Bytom!!) , koszty leczenia gornikow itd itd itd..
my wszyscy (Ty, ja i może nawet Anjas!! ) płacimy podatki a nie dostajemy żadnego dofinansowania z budzetu. tez mam podliczyć to wszystko i powiedzieć, ze mi sie należy skoro więcej wpłacam niż biorę? was79 - Wto 14 Paź, 2014 Ładnie Cie to podnieciło Wkleiłem to jako ciekawostkę, jak wyglądaj liczby.
podniecony Jaka napisał/a:
te wszystkie obciążenia to zwykle obciążenia podatkowe, które spotykają większość przedsiębiorców
Jednak nie wszystkich
jeszcze bardziej podniecony Jaka napisał/a:
nie dostajemy żadnego dofinansowania z budzetu
Oj przepraszam ja się załapałem na ekologie
Widzę, ze muszę wiecej wklejać takich tekstów Jakarti - Wto 14 Paź, 2014 czemu podniecony?
napisales, ze to ciekawe - moim zdaniem to po prostu niepelne podsumowanie kosztow / zyskow co opisałem
emocji raczej zadnych was79 - Wto 14 Paź, 2014 To dobrze bo miałbym Cie na sumieniu i nie miałbym z kim wychylić piwka
Mnie kwoty zdziwiły, chociaż znając udział obciążeń w benzynie i innych dobrach, 1/3 w cenie tony to pestka Jakarti - Wto 14 Paź, 2014 jak nam dadzą jakies dotacje to bede spokojniejszy anjas - Wto 14 Paź, 2014
Jakarti napisał/a:
my wszyscy (Ty, ja i może nawet Anjas!! ) płacimy podatki
ja płacę miliony rocznie i co z tego, skoro Gość nie płaciKamill - Wto 14 Paź, 2014 A czemu my płacimy, a on nie płaci?anjas - Wto 14 Paź, 2014 to już każdy musi sobie sam odpowiedziećwas79 - Wto 14 Paź, 2014 Byłem na wakacjach zagramamicznych za Wasze!!!111
PiTT - Wto 14 Paź, 2014
anjas napisał/a:
Jakarti napisał/a:
my wszyscy (Ty, ja i może nawet Anjas!! ) płacimy podatki
ja płacę miliony rocznie i co z tego, skoro Gość nie płaci
karwa wiedzialem ze o czyms zapominalem... tyle hajsu lezalo i nie wiedzialem czemu