widze tutaj podstęp anjasa anjas - Pon 03 Lis, 2014 absolutnie, uważam, że to bez sensu. Bez żadnego podstępu was79 - Pon 03 Lis, 2014 Nabrały łapczywe koorwy kredytów i teraz płacz.dzik - Pon 03 Lis, 2014
was79 napisał/a:
Nabrały łapczywe koorwy kredytów i teraz płacz.
Mój kumpel ma kredyt we franku, brał po ok 2.8 i wg jego obliczeń to ratę ma teraz zbliżoną do tego co miałby przy kredycie PLN. A teraz najlepsze, ma ten kredyt w getinie który ma pozew zbiorowy i zaczyna się próbować dogadać z kredytobiorcami bo kredyt okazuje się fikcyjnie w CH i jest w PLN dość prawdopodobne że jak przegrają to przewalutują im na PLN z dnia zaciągnięcia kredytu bizon - Pon 03 Lis, 2014
was79 napisał/a:
to będę na przykład ja siema - Pon 03 Lis, 2014
bizon napisał/a:
was79 napisał/a:
to będę na przykład ja
Me too
Wojtuś, może Ty na wigilie to nie przyjeżdżaj, co? was79 - Wto 04 Lis, 2014 Nie mam zielonego pojęcia jak jest u was i nie oceniam tego. Znam natomiast przypadki jednostek, które brały kredyty i żyły ponad stan, kupując niepotrzebne, zbyt duże, drogie nieruchomości. Trzeba było się pokazać, bo inni też kupowali. No i teraz jest lament, jak to ich obciulali. "Kredyty trzeba spłacać i to z odsetkami!" powinni niektórym w nagłówku umów boldem 32 pisać, tym bardziej, jak janusze biznesu nagle próbują spekulować na walutach Jakarti - Wto 04 Lis, 2014 siema,
ale uwazasz ze trzeba Was "ratowac" z wykluczeniem innych kredytobiorcow? a moze wszystkich?
was79 napisał/a:
"Kredyty trzeba spłacać i to z odsetkami!"
+1Jakarti - Wto 04 Lis, 2014
dzik napisał/a:
wg jego obliczeń to ratę ma teraz zbliżoną do tego co miałby przy kredycie PLN
z tego co czytałem (chociaz chuk wie czy to prawda) ale te raty nigdy nie przekroczyly wartosci rat w PLN.
tylko problemem jest wlasnie to
was79 napisał/a:
przypadki jednostek, które brały kredyty i żyły ponad stan
bo rata jest mniejsza po to zeby mniej zaplacic a nie wiecej nabrac kamil - Wto 04 Lis, 2014 problem z Mbankiem chyba był bardziej zawiły niż fakt sztuczności walutowej tegoż kredytu. Tak samo się działo w każdym banku , który dawał kredyty w CHF (w tamtych czasach) W Mbanku chyba chodziło, o dziwne zapisy w regulaminie dot. ustanawiania oprocentowania nie według Liboru a decyzji zarządu.
Poprawcie mnie jeżeli o czymś zapomniałem
Tak czy siak miałem wtedy (2006) kredyt w CHF brałem go po kursie 2.30 ok 450 tys PLN w 2013 spłacałem jakieś 570 tys Nadal było to taniej niż w kredyt w PLN, ale nerwówka i efekt psychologiczny był spory...szczególnie jak spłacałem go... i modliłem się żeby zdążyć przed 14.00 bo po tej godzinie wchodził nowy kurs, na całej kwocie różnica w kursie to jakieś 7,5 k siema - Wto 04 Lis, 2014
Cytat:
siema,
ale uwazasz ze trzeba Was "ratowac" z wykluczeniem innych kredytobiorcow? a moze wszystkich?
Przede wszystkim uważam, że nie jestem "łapczywą koorwą"
Sam pomysł jest głupi przede wszystkim dlatego, że podważa pewne podstawowe zasady i tworzy groźny precedens. Trzeba go traktować jak zwykły populizm i kiełbasę wyborczą.was79 - Wto 04 Lis, 2014
siema napisał/a:
Cytat:
siema,
a czytałeś mojego następnego posta, o kim to było?siema - Wto 04 Lis, 2014
was79 napisał/a:
siema napisał/a:
Cytat:
siema,
a czytałeś mojego następnego posta, o kim to było?
No przecież wiem Was was79 - Wto 04 Lis, 2014 anjas - Wto 04 Lis, 2014