Techniczne - Klatka - jak ? co ? czemu tak ? ahaaa... rozumiem
Jaco - Wto 14 Maj, 2013
Kuner napisał/a:
. Wytne zatem to jakoś i wystawie jedną rurę
Tnij i już, tylko nową rurę, rury wstaw sobie na odpowiedniej wysokości to by kąt pasów mieścił się w zakresie.
"Pasy ramieniowe powinny być skierowane do tyłu w dół i zamontowane w taki sposób, aby kąt utworzony z linią poziomą wyprowadzoną z górnej krawędzi
oparcia wyniósł nie więcej niż 45º. Zaleca się nie przekraczanie 10º."
No nie mam co prawda przekątnej na tylnym pałąku ale jak ktoś lubi siedzieć nisko to żeby zachować optymalny kąt o którym pisał Jaco rura do mocowania pasów powinna być poniżej dolnej linii szyb.
Kenet ty to masz fachowa od klatek niedaleko węgrowa Kenet - Sob 18 Maj, 2013
CHRZANEK napisał/a:
Kenet ty to masz fachowa od klatek niedaleko węgrowa
Zgadza się, do Miedzny 12 km Kuner - Pon 20 Maj, 2013
CHRZANEK napisał/a:
Podobno partacz. Klatki źle spasowane, spawy mega brzydkie....
...ale jak będę coś kiedyś budowa l to tylko do niego Mick - Pon 20 Maj, 2013
Kuner napisał/a:
CHRZANEK napisał/a:
...ale jak będę coś kiedyś budowa l to tylko do niego
Najlepsze jest to, że ten Cienki był w Miedznej już 2 raz na klatce
Qner, pierwszy raz taki wynalazek widzę, to tak jakby jeździły dwie osoby różnej postury, i zmieniały ustawienie fotela...
Tak jak piszą koledzy, jak nie masz papiera, to dostosuj do załącznika J. Popatrz na rysunki i zobacz co musisz dorobić, bo ewidentnie brakuje Ci min jednej rurki.faldzip - Czw 20 Cze, 2013 Ostatnio Marek mi zwrocił uwage, ze trzeba miec wezlowki w krzyzach (w drzwiach i w głownym) i tak wlasnie czytam zal. J i znalazlem takie cos:
Cytat:
8.3.2.1.5 Wzmocnienie kątów i połączeń
Połączenia pomiędzy:
- elementami przekątnymi pałąka głównego,
- wzmocnieniami dachu (konfiguracja z rysunku 253-12 i wyłącznie dla samochodów
homologowanych po 01/01/2007),
- elementy drzwi (konfiguracja z rysunku 253-9),
- elementy drzwi i wzmocnienie słupka przedniej szyby (rysunek 253-15)
muszą być wzmocnione co najmniej 2 węzłówkami zgodnymi z artykułem 253-8.2.14.
Jeżeli elementy drzwi i wzmocnienie słupka przedniej szyby nie znajdują się w tej samej
płaszczyźnie, wzmocnienie może być wykonane z blach połączonych mechanicznie lub
spawanych pod warunkiem przestrzegania wymiarów podanych w artykule 253-8.2.14.
z tego wynika, ze rzeczywiscie trzeba miec, ale np. dyskutowalismy o tym przy rajdowce Sebastiana, gdzie wezlowki byly tylko w drzwiach, a nie bylo w krzyzu pałąka glownego. U Rasty nie ma za to w drzwiach (w kazdym razie nie znalazlem przegladajac ostatnie 40 stron tematu) - więc jak to jest? Musi to byc czy nie? Chyba, ze podane przyklady sa po prostu niezgodnie z zal. J i przechodza wszelkie BK na farcie
Bo juz mialem malowac auto, a nie mam ani w drzwiach, ani w krzyzu w głownym i nie wiem czy musze najpierw wstawic te wezłówki?jarek-malopolska - Czw 20 Cze, 2013 na dwoje babka wrózyła... a tak na powaznie moze zrób dla swiętego spokoju, nie zaszkodzi a tak to pozniej bedzie tylko musiał spawać po swiezutkim lakierze
Poka fura!GeKo - Czw 20 Cze, 2013 Z tego co ja się orientuje, klatka ma odpowiadać wymaganiom na dany rok kiedy auto było homologowane, a gdy saxo dostawało homologację to węzłówki nie były konieczne.
Mogę sie jednak mylić.faldzip - Czw 20 Cze, 2013 No wlasnie w niektorych punktach jest napisane tak:
Cytat:
8.3.2.1.4 Wzmocnienie słupka przedniej szyby
Wyłącznie w samochodach homologowanych po 01/01/2006:
czyli w saxo "Wzmocnienie słupka przedniej szyby" nie jest obowiazkowe.
Ale wlasnie przy punkcie 8.3.2.1.5 nie ma, jak widac, takiego kometarza (tylko w przypadku wzocnienia dachu). Wiec chyba tyczy sie wszystkich aut, ale wlasnie nie wiem. Chyba zrobie tak jak pisze jarek-malopolska i wstawie te wezlowki i juz, tylko to kolejne tygodnie czekania, a juz bym chcial pojezdzic tym moim złomem...GeKo - Czw 20 Cze, 2013 Najlepiej zadzwonić do p. Nowaka i bedzie wiadomo na bieżąco i na szybko co i jak.Anonymous - Czw 19 Wrz, 2013 Co myślicie o tym jak jest puszczona ta blacha wokoło tylnych kielichów . Wygląda mi to na mocną amatorszczyznę M - Pią 20 Wrz, 2013 Myślę że jak załączyłeś obrazek linkowany do swojego gmaila to może się nie otworzyć.anjas - Pią 20 Wrz, 2013 chyba, ze poda haslo do gmaila, to sobie zobaczymyM - Pią 20 Wrz, 2013 zamieniłstryjek123
Anonymous - Nie 22 Wrz, 2013 ponawiam pytanie z poprzedniego postu