To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

PiTT - Pon 27 Wrz, 2010

no właśnie ja mam Erę chyba od 10 lat i nigdy nie było problemów
ostatnio zauważam, że Play i Orange ma dużo lepszy zasięg w miejscach w których przebywam

Bad-i - Pon 27 Wrz, 2010

ja tam uwazam ze najlepszy zasieg ma PLUS. Swoja droga, wystarczy poczekac jak podniosa VAT na 23 i wtedy bez problemu bedzie mozna zmienic umowe a tym samym operatora.
Cartoon - Pon 27 Wrz, 2010

w Orange właśnie zaczynają się prace nad projektem zmiany stawek Vatu :)

106 napisał/a:
Cartoon napisał/a:
Plus 105 zł (128,10 zł z VAT)=300min

nie 300 a 600 wiec przynajmniej jest 1 po playu ;) choc jak u innych sa
takie rozbieznosci w tym co piszesz a jest w rzeczywistosci to roznie moze
byc ;)

106 - Pon 27 Wrz, 2010

Cartoon napisał/a:

plus

"Za darmo wybierasz jedną z dodatkowych usług lub pakiet promocyjny! "
przez 24mce za 0 PLN m.in pakiet minut do wszystkich sieci - 300 min (przy abo 105)

http://plus.pl/dla_firm/O...m/BezlikRozmow/

GeKo - Pon 27 Wrz, 2010

zefir, W playu nie ma dobrych ofert na wypasione telefony, ale przynajmniej jest tanio za rozmowy. Ja teraz przedłużając umowe mam za 90zł brutto 740min. i std za free do play i na stacjonarki (telefonu nie zmieniałem). Byłem u wszystkich operatorów i żaden nie potrafił się nawet zbliżyć do tej oferty na 50zł w tamtym czasie.
Cartoon - Pon 27 Wrz, 2010

106 napisał/a:

plus

"Za darmo wybierasz jedną z dodatkowych usług lub pakiet promocyjny! "
przez 24mce za 0 PLN m.in pakiet minut do wszystkich sieci - 300 min (przy abo 105)

http://plus.pl/dla_firm/O...m/BezlikRozmow/

Ok, patrzyłem na Taryfy TanioRozmowne

M - Pon 27 Wrz, 2010

Szykuje się bardzo ciekawy temat.
speed555 - Pon 27 Wrz, 2010

Bad-i napisał/a:
ja tam uwazam ze najlepszy zasieg ma PLUS. Swoja droga, wystarczy poczekac jak podniosa VAT na 23 i wtedy bez problemu bedzie mozna zmienic umowe a tym samym operatora.

Nawet jak brałeś telefon w promocji powiedzmy za 1zł? ktoś mi mówił że w takich przypadkach nie jest tak łatwo rozwiązać umowę nawet w przypadku zmiany umowy przez operatora

GeKo - Pon 27 Wrz, 2010

I tutaj nie operator zmienia umowę tylko RP :D wiec to nie z ich widzi mi się następuje zmiana.
106 - Pon 27 Wrz, 2010

speed555 napisał/a:
Bad-i napisał/a:

Nawet jak brałeś telefon w promocji powiedzmy za 1zł? ktoś mi mówił że w takich przypadkach nie jest tak łatwo rozwiązać umowę nawet w przypadku zmiany umowy przez operatora

w plusie podczas wielkiej zmiany reg nie bylo problemow z rezygnacja. trzeba bylo
tylko zmiescic sie z pismem o rezygnacji wciagu 21 dni od daty wystawienia faktury
do ktorej byla dolaczona informacja o zmianie regulaminu.
koniec z koncem kazdy kto zlozyl rezygnacje na kilkanascie dni przed data wylaczenia
i tak dostal mozliwosc zmany telefonu i przedluzenia umowy

M - Pon 27 Wrz, 2010

Jakby telecomów było kilkanaście to byłoby dużo lepiej, a tak oligopol i w sumie brak walki o klienta.
kamil - Pon 27 Wrz, 2010

eM , teraz właśnie jest walka o klienta ;) czwarty operator, który ma ok 4 mln abonentów ostro walczy żeby przejąć klientów od pozostałych. Penetracja rynku wynosi ok 115% więc już się nie walczy o nowego, ale o klienta innej sieci.
GeKo - Pon 27 Wrz, 2010

Kamil ma rację, rynek jest już nasycony, teraz próbuję się już wyciągać klientów między sobą i zarabiać na usługach dodatkowych. Myślę ze w ciągu 5 lat rozmowy telefoniczne stanieją jeszcze o jakieś 25% i to będzie kres cen, a pieniążki bedzie sie zarabiać na aplikacjach i internecie.
Bad-i - Wto 28 Wrz, 2010

mysle ze to samo ma miejsce w tej chwili jezeli chodzi o platformy telewizji cyfrowej.

Wczoraj przez przypadek dowiedzialem sie o fajnym myku z tv N. Jezeli skonczyla ci sie umowa to dzwonisz i rządasz zmiany abonamentu na 99 pln/msc na 36 miesiecy (sa w tym wszystkie kanaly oprocz XXX), i dodtkowo wymieniasz dekoder na jakis turbo za 100 pln.

Ja juz to wczoraj zalatwilem chociaz przez 5 minut przekonywali mnie ze czegos takiego nie ma, ze byla taka promocja itd.... Powiedzialem ze nalegam w innym wypadku rozwiazuje umowe i po 3 sekundach uslyszalem - OK zmieniamy.

CHRZANEK - Wto 28 Wrz, 2010

Bad-i napisał/a:
Ja juz to wczoraj zalatwilem chociaz przez 5 minut przekonywali mnie ze czegos takiego nie ma, ze byla taka promocja itd.... Powiedzialem ze nalegam w innym wypadku rozwiazuje umowe i po 3 sekundach uslyszalem - OK zmieniamy.

Przez 3 sekundy sprawdzili na NK że masz ponad 2 metry i ponad 120kg, i ze ja yebniesz to tylko ostry dyżur :D :D :D