To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Katastrofa samolotu

anjas - Pią 14 Maj, 2010

GeKo napisał/a:
Choćby z tego powodu że ciało M. Kaczyńskiej znaleźli dopiero na 2 czy 3 dzień, a tu podają że było zaraz obok.

z tego co mówili na początku to już Jarosław rozpoznał ciało Marii razem z ciałem Lecha. Ale być może nie miał 100% pewności, bo zabrali je jeszcze na dodatkową identyfikacje do Moskwy, gdzie ciało zidentyfikowały pracownice kancelarii. Pisali, że po charakterystycznym kolorze paznokci i przede wszystkim po wygrawerowanym napisie na obrączce.

M - Pią 14 Maj, 2010

Nawet wole nie wiedziec jak to wygladalo :(
KonradMK - Pią 14 Maj, 2010

co miał na myśli Bronek? Słuchajcie od 1:40
http://smolensk-2010.pl/2...tko-zmieni.html

niezłe

GeKo - Pią 14 Maj, 2010

Na interii już jest sprostowanie że to bzdura z tym kordonem i strzałami.
M - Pią 14 Maj, 2010

Nie ze bzdura a ze BOR nie potwierdza tego, co nie jest jednoznaczne z nieprawdą.
pcs - Pią 14 Maj, 2010

potwierdza ze funkcjonariuszy BOR bylo 2 co uniemozliwialo zrobienie kordonu i ze nie uzyli broni, a to znaczy ze jest to bzdura i to celowa manipulacja.
M - Pią 14 Maj, 2010

tiaaa
pcs - Pią 14 Maj, 2010

http://wiadomosci.onet.pl...otazu,item.html

chetnie bym uslyszal komentarz naszego lotniczego eksperta, czy to ma sens. Cos mi sie nie chce wierzyc ze tak trudno ustalic wysokosc za pomoca przyrzadow i, ze piloci nie kumali ze tam jest jar (inna sprawa, ze ciagle trudno uwierzyc, ze pilot sie zdecydowal na to podejscie).

zważywszy na fakt, że Rosjanie nie potrafią zebrać materiałów dowodowych, bo połowę zostawili w lesie, to tylko hipoteza i chyba nikt nie może powiedzieć na 100% że to była przyczyna.
M - Pią 14 Maj, 2010

Ja caly czas mam w glowie tekst gaugana ze katastrofa to nalozone na siebie przyczyny ktore w sumie dają tragiczny efekt

czyli przyczyny:
-ksztalt terenu
-pogoda
-30minut spoznienia
-strzał z katiuszy

no tak, w sumie to ma sens, ale nie można napisać w raporcie że w efekcie różnych zbiegów okoliczności spadł samolot.
M - Pią 14 Maj, 2010

mozna, to bedzie wtedy blad pilota
Bonczek - Pią 14 Maj, 2010

Im dłużej temat się ciągnie tym bardziej zaczyna śmierdzieć.
M - Nie 16 Maj, 2010

Zrobilem dzisiaj wirtualne rozpoznanie i sciagnalem do ms flight simulatora mapy lotniska smolensk-sieviernyje, wybralem sobie 737 zeby juz nie brac tupolewa.

Pare uwag - wiem ze to tylko symulator jednak bardzo duzo zrozumialem patrzac na same ukształtowanie terenu.
Ogolnie mowiac jest to cholernie zdradliwe miejsce jesli chodzi o podejscie od tej strony z ktorej nasi lądowali. Jar o ktorym wspomina się to tak naprawde dwa wzgórza, jedno po drugim, nawet lecac na 100metrach prawie zawadziłem o droge. Jak sobie wyobraze ze lecieli jeszcze w gestej mgle to naprawde mogiła gotowa. Postaram sie jakis filmik nagrac zeby to zobrazowac ale teraz wcale sie nie dziwie ze wyslano ich na inne lotnisko w takich warunkach.

Załączyłem obrazek z painta,

Maciusiowy - Nie 16 Maj, 2010

eM napisał/a:
Zrobilem dzisiaj wirtualne rozpoznanie i sciagnalem do ms flight simulatora mapy lotniska smolensk-sieviernyje

Maciuś, nudzi Ci się? Może powinieneś sobie znaleźć jakieś zajęcie (hobby [hobbi]) :)