martin.h - Śro 05 Gru, 2012 Może byśmy się zrzucili urodzinowo na bilet do kina dla Januszka? Janusz - Śro 05 Gru, 2012 warrior też w sumie fajny, choć ostatnia walka trochę bezsensu choć to nie o to głownie chodzi M - Czw 06 Gru, 2012 W odroznieniu od ostatnich produkcji ten flim jest oparty na prawdziwych wydarzeniach.
Polecam.
http://www.filmweb.pl/fil...ich-2009-539222 http://m.youtube.com/watch?v=hSf41uMtNFImartin.h - Czw 06 Gru, 2012
M napisał/a:
W odroznieniu od ostatnich produkcji ten flim jest oparty na prawdziwych wydarzeniach.
A które ostatnie produkcje były fabularyzowanymi dokumentami?
Rozumiem Maciek, że jesteś przeciwnikiem takiego filmu jak "Pokłosie"?
Z wracając do kinowych produkcji to mam zamiar wybrać się na "Chuliganów". Dość dobrze się zapowiada
http://www.youtube.com/wa...Ip_eBLo&list=ULM - Czw 06 Gru, 2012 Co to znaczy byc przeciwnikiem "poklosia"?
Ja w ogole nie lubie filmow ktore traktuja o historii ale nie maja oparcia w faktach.martin.h - Czw 06 Gru, 2012
M napisał/a:
Co to znaczy byc przeciwnikiem "poklosia"?
To znaczy, że uważasz że ten film wogóle nie powinien powstać bo przedstawia fałszywy obraz.
Ja uważam, że tego typu filmy są potrzebne bo przedstawiają jakąś tam historię, dla młodszego widza może i mniej znaną, a mają szerszy rozgłos niż filmy strikte dokumentalne.Bart - Czw 06 Gru, 2012 no tak, eM wrócił na dobre...PiTT - Czw 06 Gru, 2012 fajne jest to że mamy w sobie tyle patriotyzmu i każde oskarżenie rodaka spotyka się z natychmiastową reakcją
niech nikt nie mówi że możemy być źli... zefir - Pią 07 Gru, 2012 własnie sobie obadałem Pamiec Absolutna AD 2012:D
dobre kino i dobrze sie oglada M - Pią 07 Gru, 2012
martin.h napisał/a:
To znaczy, że uważasz że ten film wogóle nie powinien powstać bo przedstawia fałszywy obraz.
To twoja teza, ja tak nie uważam. Jestem za wolnością przekazu ale też nie muszę oglądać wszystkiego.
Cytat:
Ja uważam, że tego typu filmy są potrzebne bo przedstawiają jakąś tam historię, dla młodszego widza może i mniej znaną, a mają szerszy rozgłos niż filmy strikte dokumentalne.
Zobacz co napisałes - uważasz że filmy niehistoryczne są potrzebne bo przedstawiają historię. Chyba tutaj mamy jakiś "drobny" błąd logiczny.M - Pią 07 Gru, 2012 Polecam - bez spoilera.
szkoda, warto obejżeć MaćkuM - Pią 07 Gru, 2012 A widziałeś ten film który zalinkowałem w yt? Wczoraj leciał na tvp historia.
Jest piękna scena jak w synagodze Żydzi śpiewają polski hymn, serio to jest naprawdę film pojednujący.martin.h - Pią 07 Gru, 2012
M napisał/a:
Cytat:
Ja uważam, że tego typu filmy są potrzebne bo przedstawiają jakąś tam historię, dla młodszego widza może i mniej znaną, a mają szerszy rozgłos niż filmy strikte dokumentalne.
Zobacz co napisałes - uważasz że filmy niehistoryczne są potrzebne bo przedstawiają historię. Chyba tutaj mamy jakiś "drobny" błąd logiczny.
Napisałem "jakąś tam historię", więc czytaj każdy wyraz, a nie co drugi. Pozatym wątek mordu w filmie jest, tutaj prawie wszystko się zgadza, dopisana do tego jest tylko fabuła z braćmi.
A wracając do Pasikowskiego to podobno zabiera się za film o generale Kuklińskim.kamil - Pią 07 Gru, 2012 a czemu mieli by nie śpiewać, większość z nich to Polacy.
Fakt, ze cześć Żydów w Europie w XX wieku mocno wspierała ruch syjonistyczny i nie byli zasymilowani albo byli ortodoksami, ale znaczna część była mocno zasymilowana ze społeczeństwem i funkcjonowała tak samo jak inni. To była ich ojczyzna.
właśnie kurcze nie oglądałem, nie wyrobiłem się. Chyba leciał ze dwa dni temu, ale w weekend obejrze.
Oczywiście , ze historia prawdziwa. Nawet nie śmiałbym negować.