Teraz już jestem tylko biernym słuchaczem na forach
tutaj to sie moze nie sprawdzic.
powitac.
w sensie ze z chęcia piszę i czasem podjadę na spota jesli jest w gronie większym niż klubowym o to chodziło;)Janusz - Wto 20 Maj, 2008 te dobra dobra..:D wiemy juz ze masz hiszpanskiego hohelsfagena..:D ( tak na poważnie mi sie leony bardzo podobaja.. a cupre R to sam bym przygarnął), a to drugie takie małe o którym wspominałeś to co?? foty dawaj..:DBaRtO_206GT - Wto 20 Maj, 2008
Cheeroki napisał/a:
Powitać, fajnie wam rozwineło sie to forum i strona, więc wkońcu sie zmobilizowałem aby się zarejestrować
turlam się hiszpańskim klekotem a w garażu stoi na sprzedaż mały lekki przecinak. W wolnej chwili wystawię ogłoszenie i będę starał sie czasem coś konstruktywnego napisać;)
sieeema geju udzielaj sie wytrwale a dostaniesz buzi od Prezesa saxorulez - Wto 20 Maj, 2008 BaRtO_206GT,
kochany to jest na odwrót... żeby sie udzielać trzeba dać buzi prezesowi..Anonymous - Wto 20 Maj, 2008 [quote="BaRtO_206GT"]
Cheeroki napisał/a:
sieeema geju udzielaj sie wytrwale a dostaniesz buzi od Prezesa
o nie to ja sie civica pozbyłem co by jak najdalej od geji a tu już chcą się całować chcą. LPR tu chyba jeszcze nie zajrzał?:)
taki paździerz
http://cheeroki.fotosik.pl/albumy/312232.html
były wielkie plany co do ćwiartki i masa budżetu na przygotowanie od podstaw poszła pozostało wystrojenie, kasa sie skończyła a mi się odechciało upalania i tak czeka na dobre ręce które dokończą dzieła.
unikając pytań setup uliczny 680kg można wyjąć jeszcze z 50kg. Silnik przygotowany od podstaw pod 120-130PS na obecnym wałku i 140-150PS na cat camsie którego już nie zamawiałem. jak coś to priv, w wolnej chwili puszcze ogłoszeniek-mart - Wto 20 Maj, 2008 niezly wymiatacz
A co tam jest pod maska?? 1.4T?KonradMK - Śro 21 Maj, 2008 chlip chlip
http://www.fotosik.pl/pok...ae455c38ea.html
też miałem taki niebieski akcencik...
PS zajebisty chrupekmi - Śro 21 Maj, 2008 zawsze miałem słabość do pierwszej pandy, troszkę może optyka nie ta, ale technicznie - kozak! Ile wołasz za to?CHRZANEK - Śro 21 Maj, 2008
mi napisał/a:
zawsze miałem słabość do pierwszej pandy
Ja też... Chciałem ją kiedyś przyatakować z jakimś wielkim pilnikiem i spiłować te kanty...mi - Śro 21 Maj, 2008 ignorant...
EDIT
Więcej info o pandzie, jeśli ktoś by potrzebował:
Cytat:
Mogę sprzedać w całości lub na części w grę wchodzi sprzedaż samego silnika jak również samej karoserii lub cała karoserię bez silnika. Wszystko kwestia dogadania! Proszę o nie dodawanie odpowiedzi do tematu a kontakt w sprawię ogłoszenia wyłącznie na priv lub mail.
Masa 680kg, 0-100km/h na zwykłych oponach bez obrotomierza robiłem 7,4s zarówno moc jak i czas można poprawić a nawet wypadałoby,trzeba napisać dobry program sterujący pracą silnika.Moc do osiągniecia 120-140KM Posiadam kontakt do człowieka z Warszawy który zrobi to na pewno dobrze nie za jakieś kosmiczne pieniądze
Fiat Panda 1991r przebieg nadwozia 145tkm
Nawdozie rozebrane do ostatniej śrubki, zrobiona kompletna blacharka + obspawanie i wzmocnienie budy, podłoga wypiaskowana i zabezpieczona ponownie, profile zamkniete rownież.
Zawieszenie: nowe wahacze przód oraz gumy drązków stabilizujących, wahacze tył z twardymi tulejami robionymi na zamówienie, amortyzatory olejowe przód skrócone i utwardzone, twarde amortyzatory olejowe tył. Sprężyny zachodniej produkcji B&G dedykowane -40mm
Hamulce: Nowe tarcze brembo przód, nowe klocki EBC green,nowe zaciski, nowe przewody(częsći elastyczne) hamulcowe, nowe bębny tył + nowe tłoczki,szczęki Ferrodo
Koła: ATS 6x13 proste z nowym lakierem. Opony Conti 7,5mm 175/50/13, Fulda 175/50/13 7mm,Slicki BG Potenza w dobrym stanie(UNIKAT) , w tej chwili na feldze BG Potenza łysa
Wydech: Kwasowy od kolektora począwszy wykonany na zmówienie zrobiony pod modyfikacje fi 50mm
Audio ( tylko na postoju ) : zabudowane profesjonlnie w wygłuszonych drzwiach głosniki 165mm Helix + gwizdki Lanzar, radio Sony CDX-F5700 (dałem tysiaka)
Szyby: Ciemnione 5szt w Galerii Tonów + szyby lekkie z poliwęglanu
Silnik 1249ccm MPI (Siena 75 2003r) + skrzynia uno / panda
kupiony jako prawie nówka w idealnym stanie, poddany kompleksowemu i profesjonalnemu tuningowi w firmie Krawczak Motor Sport cieszącej sie wieloma sukcesami w sportach.
Głowica
- Duże kanały (najwieksze jakie można zrobić), wykonane na owal ( bez żadnych progów,uszczelki i kolektory spasowywane bardzo dokładnie), wycięte prowadnice, kanały wydechowe wypolerowane na lustro
- Zawory duże lekkie stelitowe ( najwieksze jakie można zrobić ), wypolerowane, poprawione przylgnie, nowe uszczelniacze
- Wałek robiony na zamówienie pod te modyfikacje 286stopni Heinrich
- Rózne inne podyfikacje
- Dwie przepustnice Kałuza motor sport 2x38mm, gardziele rozwiercone w tzw trąbki i wypolerowane w lustro podobnie jak cały kolektor dolotowy( seryjnie chropowaty odlew) oraz zdjęte wszelkie progi wenątrz których fabrycznie w takich przepustnicach niestety nie brakuje...
- Kolektor wydechowy 4-2-1 z kwasu, równoodległosciowy również liczony pod modyfikacje i spasowany z głowicą bez żadnych progów
Dolot
- dwie długie trąbki zamkniete w airboxie(ręczna porządna robota z izolacją terminczą) za silnikiem ( mniejsza ciepłota ) zakmnięte nowym filtrem K&N 290x226mm, zasysanie przez wlot w masce
Dół silnika stan igła nigdy nie przegrzany, 0 progu, idealna krągłość gładzi co do setnych milimetra, nowe pierścienie dla świętego spokoju
- Tłoki polerowane
- Korby polerowane
- Wał odchodzony i wypolerowany
- Całość wyważona do 10tyś obr w profesjonalnym zakładzie we Francji !
- Lekkie koło rozrządu !
Sprzegło
- spiekowe trzypłytkowe
- lekkie koło zamachowe rownież wyważone z całością
- odelżony docisk sprzęgła!
- całość nowa (docisk,łozysko oporowe porządne valeo)
Skrzynia biegów stan bardzo dobry
- 5biegów. (1szy jak w sc sporting reszta troszke krótsza)
- wymienione łożyska (SKF) oraz synchro 3go biegu
- poprawione tryby oraz obudowa skrzyni by biegi sie lepiej wbijały
Komputer 1.2 mpi
Silnik i skrzynia posiada również zrobione na zamówienie utwardzone poduszki elastomerowe
Wszystkie uszczelki, uszczelniacze, szpilki, przewody WN, swiece, filtry etc nowe z najwyższej połki
Olej silnikowy Motul 300V 15W50 pełen syntetyk dedykowany do silników wysilonych
Motor po modyfikacji również został zalany Motor-lifem co gwarantuje jego dużą żywotność
Olej skrzyni Shell syntetyk
Zestaw został dopiero co złozony i dotarty z głową, ma przebieg jedynie ~1500km!!!
Ogromny potencjał tego silnika, bardzo fajny do każdego sportu
Koszt przygotowania takiego silnika wraz z zakupem i całościa przerobek to koszt ponad 11tyś a całego auta oprócz 4lat pracy oscyluje powyżej 30tyś pln...
...wiem, że fajery są baaardzo rozwojowe, nie obraził bym się jednak widząc wykres 130km z wolnossącego silnika 1242, tym bardziej, że panda kit-car cupowy ma 140km z tego silnika, ale rozwierconego na 1368...mi - Śro 21 Maj, 2008
spoczko - nie ten piontal to inny, dasz radę!CHRZANEK - Śro 21 Maj, 2008
mi napisał/a:
tym bardziej, że panda kit-car cupowy ma 140km z tego silnika, ale rozwierconego na 1368...
Nie prościej było to zrobic z 1,4 z Pandy 100HP... Toż to też fajer...Anonymous - Śro 21 Maj, 2008 1.4 były trudno dostępne jeszcze wtedy i chyba skrzynia nie pasowała. Jest jak jest. Co do mocy zawsze jest duzo niedowiarków a widzieliście kiedyś sc 1.1 które miało 140hp? Obydwa te auta były szykowane przez firmę Krawczak Motor Sport która w tych silnikach nie ma sobie równych... też chętnie zobaczę wykres ale nie mam za co już tego stroić. sorry ze zrobiłem OT