Silnik 1.2 Puretech zadowala się niewielkimi ilościami paliwa. Przy dwóch osobach z weekendowym bagażem zużycie w trasie wyniosło niewiele ponad 6 l/100 km
i to jest to! kosmita - Czw 23 Paź, 2014 Sporo, tyle to pali golf VI 1.4 tsi, który jest sporo cięższy.Tomcat - Czw 23 Paź, 2014 Najbardziej niepokojące jest to, że za dużo ludzi na tym forum mocno jara się spalaniem...
Sporo, tyle to pali golf VI 1.4 tsi, który jest sporo cięższy.
w ogóle nie rozumiem idei wrzucania takiego małego silnika w takim samochodzie..
trochę lepiej już wygląda 1.6.. tak czy tak chyba znalazłem następce mojego Picasso pcs - Czw 23 Paź, 2014
anjas napisał/a:
pcs napisał/a:
jestem raczej antyfanem VW, ale nowy pasek jest ok jako rodzinne kombi, jak 1.4 turbo faktycznie sie przestalo psuc to z dsg to naprawde spoko fura. Mnie sie ten przod akurat podoba chyba skopiowany z jakiejsc Matry, Simki czy innego Talbota sprzed 20 lat. Tyl a A4 ale niestety nie pasuje do przodu. Bryla spoko.
tez jeździsz fabiedą?
jestem lordem, jezdze tylko BMW
.. ale jedyny nowy samochod jaki mialem w zyciu to skoda felicja, ktora kupila mi Mama 20 lat temu Marek23 - Czw 23 Paź, 2014
Tomcat napisał/a:
Najbardziej niepokojące jest to, że za dużo ludzi na tym forum mocno jara się spalaniem...
#starośćnieradość #takakolejrzeczy
Ale sam kupiles diesla szefie;-)
PS. Pasek jakis taki za bardzo srebrny,to juz wole Skode za 30% mniej hajsu.Tomcat - Czw 23 Paź, 2014
Marek23 napisał/a:
Tomcat napisał/a:
Najbardziej niepokojące jest to, że za dużo ludzi na tym forum mocno jara się spalaniem...
#starośćnieradość #takakolejrzeczy
Ale sam kupiles diesla szefie;-)
PS. Pasek jakis taki za bardzo srebrny,to juz wole Skode za 30% mniej hajsu.
To prawda. Niestety wpisuje się w ten smutny krajobraz... Marek23 - Czw 23 Paź, 2014 Ja nie moge nie zadupiac,wiec zawsze sprawdzam ile auto pali.fydi - Czw 23 Paź, 2014 Help
Kolega mnie prosił, żebym był jutro "ekspertem" przy oględzinach samochodu . Ma się to powodzenie u chłopaków. Tylko kurcze totalnie się nie znam na lpg
http://otomoto.pl/toyota-...-C34742809.html
Pytanie, czy ten silnik dobrze toleruję lpg? Na coś szczególnego trzeba zwrócić uwagę przy instalacji lpg?PiTT - Czw 23 Paź, 2014 jebnij mu na zimnym do odcinki i zobacz czy nie wywali kolektora
a tak serio to nie wiem jak z lpg, toyota jak najbardziej godna uwagi, nie wiadomo tylko czy konkretnie ta sztuka
a nie lepiej poszukac bez lpg i jak koniecznie bedzie mial takie cisnienie to zamontowac?
za same takie bzdury bym odpuscil
Gaz zamontowano 06.2010 przy przebiegu 56415 km ( jest wpis w ksiące obsługi instalacji gazowej )
Używany jako drugie auto w domu stąd stosunkowo mały przebieg.
to po jaka cholere wsadzal tam gaz skoro w opisie powoluje sie na niski przebieg i malo uzywane auto was79 - Czw 23 Paź, 2014 Zadzwoń do Jacka, bo mi sie coś zdaje, że te silniki nie lubią gazuGeKo - Czw 23 Paź, 2014 Toyota nawet pozwalała na montaż gazu w tym silniku i utrzymanie gwary, pod warunkiem że to była instalacja 5 generacji. Jak poszechnie wiadomo te instalacje okazały się być bardzo awaryjne, więc montowano je krótlko a potem powrócono do 4 generacji i światł zapomniał zę było kiedyś coś takiego jak 5 generacji.
Z tego co usłyszałem od mechanika jak Toyota była na przeglądzie przy 120tys. i w aucie był gaz, to trzeba wymienić szklanki ustawić luz zaworowy i takie tam.fydi - Czw 23 Paź, 2014
PiTT napisał/a:
za same takie bzdury bym odpuscil
Gaz zamontowano 06.2010 przy przebiegu 56415 km ( jest wpis w ksiące obsługi instalacji gazowej )
Używany jako drugie auto w domu stąd stosunkowo mały przebieg.
to po jaka cholere wsadzal tam gaz skoro w opisie powoluje sie na niski przebieg i malo uzywane auto
No właśnie, też na to zwróciłem uwagę.
was79 napisał/a:
Zadzwoń do Jacka, bo mi sie coś zdaje, że te silniki nie lubią gazu
Kurde, ale ja jestem tępy! Może Jacek ma coś w komisie.
GeKo napisał/a:
[...]
Z tego co usłyszałem od mechanika jak Toyota była na przeglądzie przy 120tys. i w aucie był gaz, to trzeba wymienić szklanki ustawić luz zaworowy i takie tam.
O, to już mniej ciekawie.
Dzięki za podpowiedzi
Aha i jeszcze jedno.
http://d.moto.gratka.pl/a...031771398_K.jpg
Ja to jestem daltonista, ale czy kolor w komorze silnika nie jest inny od tego na zewnątrz?Mrozu - Czw 23 Paź, 2014
GeKo napisał/a:
Z tego co usłyszałem od mechanika jak Toyota była na przeglądzie przy 120tys. i w aucie był gaz, to trzeba wymienić szklanki ustawić luz zaworowy i takie tam.
Luz zaworowy ustawia się np. wymieniając szklanki (a nie wymienia szklanki i ustawia luz zaworowy - przynajmniej tak to zrozumiałem z Twojej wypowiedzi). Generalnie nie jest to tanie, ale czasami szklanki da się zamienić miejscami, niektórzy dają szklanki do tokarza żeby było taniejGeKo - Czw 23 Paź, 2014 Mrozu, Dokładniej to było że należy sprawdzić luz zaworowy po 120tys., w aucie bez gazu mozna to odpuścić bo niemal zawsze jest OK, po gazie konczy się wymianą szklanek. Kurde dawno to było, ogólnie konluzja taka że użytkowanie tego auta w gazie generuje prędzej czy później koszty .