To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

zajcev_28 - Czw 23 Paź, 2014

http://moto.pl/MotoPL/1,8..._iPhone_5C.html

Kod:
Silnik 1.2 Puretech zadowala się niewielkimi ilościami paliwa. Przy dwóch osobach z weekendowym bagażem zużycie w trasie wyniosło niewiele ponad 6 l/100 km

i to jest to! :)

kosmita - Czw 23 Paź, 2014

Sporo, tyle to pali golf VI 1.4 tsi, który jest sporo cięższy.
Tomcat - Czw 23 Paź, 2014

Najbardziej niepokojące jest to, że za dużo ludzi na tym forum mocno jara się spalaniem...

#starośćnieradość #takakolejrzeczy

zajcev_28 - Czw 23 Paź, 2014

kosmita napisał/a:
Sporo, tyle to pali golf VI 1.4 tsi, który jest sporo cięższy.

w ogóle nie rozumiem idei wrzucania takiego małego silnika w takim samochodzie..
trochę lepiej już wygląda 1.6.. tak czy tak chyba znalazłem następce mojego Picasso :D

pcs - Czw 23 Paź, 2014

anjas napisał/a:
pcs napisał/a:
jestem raczej antyfanem VW, ale nowy pasek jest ok jako rodzinne kombi, jak 1.4 turbo faktycznie sie przestalo psuc to z dsg to naprawde spoko fura. Mnie sie ten przod akurat podoba chyba skopiowany z jakiejsc Matry, Simki czy innego Talbota sprzed 20 lat. Tyl a A4 ale niestety nie pasuje do przodu. Bryla spoko.

tez jeździsz fabiedą? :D

jestem lordem, jezdze tylko BMW :)

.. ale jedyny nowy samochod jaki mialem w zyciu to skoda felicja, ktora kupila mi Mama 20 lat temu :)

Marek23 - Czw 23 Paź, 2014

Tomcat napisał/a:
Najbardziej niepokojące jest to, że za dużo ludzi na tym forum mocno jara się spalaniem...

Ale sam kupiles diesla szefie;-)

PS. Pasek jakis taki za bardzo srebrny,to juz wole Skode za 30% mniej hajsu.

Tomcat - Czw 23 Paź, 2014

Marek23 napisał/a:
Tomcat napisał/a:

Ale sam kupiles diesla szefie;-)

PS. Pasek jakis taki za bardzo srebrny,to juz wole Skode za 30% mniej hajsu.

To prawda. Niestety wpisuje się w ten smutny krajobraz... :wall:

Marek23 - Czw 23 Paź, 2014

Ja nie moge nie zadupiac,wiec zawsze sprawdzam ile auto pali.
fydi - Czw 23 Paź, 2014

Help :D

Kolega mnie prosił, żebym był jutro "ekspertem" przy oględzinach samochodu ;D . Ma się to powodzenie u chłopaków. Tylko kurcze totalnie się nie znam na lpg :D

http://otomoto.pl/toyota-...-C34742809.html
Pytanie, czy ten silnik dobrze toleruję lpg? Na coś szczególnego trzeba zwrócić uwagę przy instalacji lpg?

PiTT - Czw 23 Paź, 2014

jebnij mu na zimnym do odcinki i zobacz czy nie wywali kolektora :D
a tak serio to nie wiem jak z lpg, toyota jak najbardziej godna uwagi, nie wiadomo tylko czy konkretnie ta sztuka :)
a nie lepiej poszukac bez lpg i jak koniecznie bedzie mial takie cisnienie to zamontowac?

za same takie bzdury bym odpuscil
Gaz zamontowano 06.2010 przy przebiegu 56415 km ( jest wpis w ksiące obsługi instalacji gazowej )
Używany jako drugie auto w domu stąd stosunkowo mały przebieg.

to po jaka cholere wsadzal tam gaz skoro w opisie powoluje sie na niski przebieg i malo uzywane auto xD

was79 - Czw 23 Paź, 2014

Zadzwoń do Jacka, bo mi sie coś zdaje, że te silniki nie lubią gazu
GeKo - Czw 23 Paź, 2014

Toyota nawet pozwalała na montaż gazu w tym silniku i utrzymanie gwary, pod warunkiem że to była instalacja 5 generacji. Jak poszechnie wiadomo te instalacje okazały się być bardzo awaryjne, więc montowano je krótlko a potem powrócono do 4 generacji i światł zapomniał zę było kiedyś coś takiego jak 5 generacji.
Z tego co usłyszałem od mechanika jak Toyota była na przeglądzie przy 120tys. i w aucie był gaz, to trzeba wymienić szklanki ustawić luz zaworowy i takie tam.

fydi - Czw 23 Paź, 2014

PiTT napisał/a:
za same takie bzdury bym odpuscil
Gaz zamontowano 06.2010 przy przebiegu 56415 km ( jest wpis w ksiące obsługi instalacji gazowej )
Używany jako drugie auto w domu stąd stosunkowo mały przebieg.
to po jaka cholere wsadzal tam gaz skoro w opisie powoluje sie na niski przebieg i malo uzywane auto

No właśnie, też na to zwróciłem uwagę.

was79 napisał/a:
Zadzwoń do Jacka, bo mi sie coś zdaje, że te silniki nie lubią gazu

Kurde, ale ja jestem tępy! ;D Może Jacek ma coś w komisie.

GeKo napisał/a:
[...]
Z tego co usłyszałem od mechanika jak Toyota była na przeglądzie przy 120tys. i w aucie był gaz, to trzeba wymienić szklanki ustawić luz zaworowy i takie tam.

O, to już mniej ciekawie. :/

Dzięki za podpowiedzi :*

Aha i jeszcze jedno.
http://d.moto.gratka.pl/a...031771398_K.jpg
Ja to jestem daltonista, ale czy kolor w komorze silnika nie jest inny od tego na zewnątrz?

Mrozu - Czw 23 Paź, 2014

GeKo napisał/a:

Luz zaworowy ustawia się np. wymieniając szklanki (a nie wymienia szklanki i ustawia luz zaworowy - przynajmniej tak to zrozumiałem z Twojej wypowiedzi). Generalnie nie jest to tanie, ale czasami szklanki da się zamienić miejscami, niektórzy dają szklanki do tokarza żeby było taniej

GeKo - Czw 23 Paź, 2014

Mrozu, Dokładniej to było że należy sprawdzić luz zaworowy po 120tys., w aucie bez gazu mozna to odpuścić bo niemal zawsze jest OK, po gazie konczy się wymianą szklanek. Kurde dawno to było, ogólnie konluzja taka że użytkowanie tego auta w gazie generuje prędzej czy później koszty :) .