Loko - Sob 08 Lis, 2014 Tylko Ci o których mówicie nie chcą, bo polityka to gówno.Janusz - Sob 08 Lis, 2014 i na prywacie zarobią 10x tyle jak sa faktycznie tacy dobrzy PiTT - Sob 08 Lis, 2014 Hofman i Kaminski moi ulubiency, ikony moralnosci...
krotka pilka ze strony Jaroslawa, tak powinno byc w kazdym przypadku i w kazdej partiiAnonymous - Sob 08 Lis, 2014 A nowak nadal w sejmie.... anjas - Sob 08 Lis, 2014
rabarbar napisał/a:
A nowak nadal w sejmie....
A gdzie ma byc? Ale z PO wyleciał. Z sejmu sam musial by sie usuwac. Ciekawe czy Hofman i spolka sie usuną, rozumiem, ze od nich tez tego oczekujesz?
Ja jestem ciekawy czy Jaroslaw wyrzuci ich z PIS czy na zawieszeniu sie skonczy - do wyborow, jak to np z Kurskim bywalo.michool_vt - Sob 08 Lis, 2014 Jarosław jest katolikiem, wybaczy im Anonymous - Sob 08 Lis, 2014
anjas napisał/a:
rabarbar napisał/a:
A nowak nadal w sejmie....
A gdzie ma byc? Ale z PO wyleciał. Z sejmu sam musial by sie usuwac. Ciekawe czy Hofman i spolka sie usuną, rozumiem, ze od nich tez tego oczekujesz?
Ja jestem ciekawy czy Jaroslaw wyrzuci ich z PIS czy na zawieszeniu sie skonczy - do wyborow, jak to np z Kurskim bywalo.
Nowak zapowiedział ze sie zrzeknie mandatu,i faktycznie z członkowstwa w PO zrezygnował ale nadal jest w ich klubie parlamentarnym,troszke dziwne to jest,nie uważasz?
Od Hofmana i sp.z.n.n tez tego bym oczekiwał (tych to bym najchetniej na księżyc wysłał) ale nie sądze by to nastąpiło,pewnie rozejdzie sie po kościachroj - Czw 13 Lis, 2014
PiTT - Czw 13 Lis, 2014 z jednej strony nagonka na policje i straz miejsca ze pobili niewinnego czlowieka
ale jak sie patrzy na te bandy debili co niszcza miasto i bawia sie w najlepsze to az zal ze sluzby porzadkowe nie moga uzyc ostrej amunicji
tak jak kiedys pisalem co byla ostra dyskusja jak "niewinny" przechodzen dostal wciry podczas zamieszek chyba w zeszlym roku... kto normalny idzie w grupie chuliganow... chyba tylko osoba w pelni swiadoma zagrozenia lub uposledzony psychicznie
nie wiem ten czlowiek byl uposledzony, chyba nie...Kenet - Czw 13 Lis, 2014 Napierdalać pałą każdego w kominiarce i kapturze, aż im się odechce. Też uważam, że postronna osoba będzie miała na tyle rozumu, że przytomnie sp...oli czym prędzej. Nie byłem na marszu, ale chodzę na żyletę, więc wiem co to tłum i agresja kamil - Pią 14 Lis, 2014 zakaz chowania mordy w kominiarkę. Chowasz, masz wpierdol od policji i sędziego na karkusiema - Pią 14 Lis, 2014
kamil napisał/a:
zakaz chowania mordy w kominiarkę. Chowasz, masz wpierdol od policji i sędziego na karku
Kamill - Pią 14 Lis, 2014
siema napisał/a:
kamil napisał/a:
zakaz chowania mordy w kominiarkę. Chowasz, masz wpierdol od policji i sędziego na karku
sam się zdissowałem Kenet - Pią 14 Lis, 2014 A tak BTW...
Cytat:
Łącznie - jak poinformowała w piątek PAP Komenda Stołeczna Policji - zarzuty przedstawiono 124 osobom.
W przypadku czynów zagrożonych stosunkowo niską karą policja może sama kierować wnioski do sądu o ukaranie w trybie przyspieszonym; ma na to 48 godz. W przypadku groźniejszych przestępstw wnosi do prokuratury o wszczęcie śledztwa.
Jak wynika z danych KSP, po zajściach 11 listopada do sądu skierowano 79 wniosków o ukaranie w trybie przyspieszonym. Kolejne 45 spraw skierowanych przez policję do prokuratury będzie rozpatrywane w trybie zwykłym.
Zdecydowaną większość spraw w trybie przyspieszonym rozpatrywał w środę i czwartek Sąd Rejonowy dla Warszawy Pragi-Południe. Spośród nich 29 zakończyło się wyrokami - było sześć uniewinnień i 23 skazania. W ośmiu przypadkach orzeczono kary bezwzględnego pozbawienia wolności, w tym najsurowszą w wymiarze 1,5 roku. W trzech kolejnych sąd orzekł kary ograniczenia wolności, zaś w pozostałych kary więzienia w zawieszeniu.
W pozostałych sprawach rozpatrywanych przez ten sąd 12 zostało odroczonych, zaś 20 przekazano do prokuratury.