Bonczek - Nie 23 Lis, 2014 Anonymous - Nie 23 Lis, 2014
anjas napisał/a:
Nie, jakoś nie mogę przebrnąć przez jego wypowiedzi. Gośc jest dla mnie tak tendencyjny, że nie mogę go słychać i czytać. Zresztą książek publicystów z drugiego biueguna też nie czytam, z tych samych względów.
Ja tez jakos rzadko czytuje jego gazetową publicystyke,ale książki polecam,zwłaszcza "Polactwo" (które chyba nawet "Polityka" chwaliła),"Michnikowszczyzne" która 10 lat temu troche otworzyła mi oczy,a w raczej potwierdziła to co czułem i widziałem.Obie pochodzą z czasów gdy jeszcze nie należał do fanów Kaczyńskiego i sp czy Ruchu Narodowego.Fajna jest tez jego nowa książka "Jakie piekne samobójstwo",pozycja typowo historyczna,mocno demitologizuje nasza historie.
Co do drugiego bieguna to kilka razy robiłem podejścia do książek Michnika i za chuja sie nie udało,nie ze względów "ideologicznych",po prostu pisze tak nudno ze nie dałem rady.Kamill - Pon 01 Gru, 2014 http://wgospodarce.pl/inf...dy-tego-pociaguKenet - Pon 01 Gru, 2014 Ten zegarek to był spisek! Przytulił dużą bańkę albo dwie za te pociągi i później ałiwedełci!Anonymous - Pon 01 Gru, 2014 Pamiętam ze ktos tu kiedyś bronił te pierdolino,teraz sie przyznać kkurwa który Bonczek - Pon 01 Gru, 2014 Chloru - Pon 01 Gru, 2014 Pendolino jest zjebane. Artykuł też jest zjebany, tendencyjny i wprowadza w błąd (jakoby całość finansowania została cofnięta).
"Komisja Europejska cofnęła wszelkie finanse na ten projekt." oraz "Koniec Pendolino! KE cofa 14 milionów euro na ten projekt".
Jak ktoś ma odrobinę pojęcia ile kosztują takie projekty to wie, że 14 baniek to ktoś tam przytulił
Pamiętam ze ktos tu kiedyś bronił te pierdolino,teraz sie przyznać kkurwa który
W tym artykule jest tyle bzdur, ze szkoda sie wypowiadac.
Nie pamietam co prawda, zebym bronil ale kiedys m.in. ja bralem udzial w dyskusji o pendolino.anjas - Śro 03 Gru, 2014 ktoś (nie ja, choć żałuję, że nie mam na to czasu) się napracował, żeby zebrać fakty o pendolino i odsiać chodzące po necie bzdury:
http://pokazywarka.pl/ke8uer/Kamill - Śro 03 Gru, 2014 Nie czytałem tamtego artykułu który wrzuciłem, więc tego tym bardziej mi się nie chce.Anonymous - Śro 03 Gru, 2014 +1anjas - Śro 03 Gru, 2014 to sporo wyjaśnia Anonymous - Śro 03 Gru, 2014 to Ty myslałes ze my te pierdy czytamy?ja w pracy nie mam czasu na głupoty Kamill - Śro 03 Gru, 2014 To Ty pracujesz ?